$
שווקי חו"ל

הסקטור הפיננסי הבריטי מוותר על ה"פספורטים", דורש גישה מוגבלת לשוק האירופי

הבנקים וחברות הביטוח בממלכה דרשו עד כה כי הסכם הפרידה מול אירופה לא יבטל את המכניזם שהפך את לונדון למרכז הפיננסי החשוב ביבשת. מסמך חדש שהציג הלובי הפיננסי מציע גישה מוגבלת וכיבוד הדדי של חוקים

מיקי גרינפלד 10:1512.01.17

ענקי הפיננסים של בריטניה מוותרים על שיטת ה"פספורטים" - המנגנון שהפך את הסיטי של לונדון למרכז הפיננסי החשוב באירופה ולמעשה החזק ביותר בעולם, לצד השוק של ניו יורק.  

 

הלובי החזק של המוסדות הפיננסים בממלכה מפרסם היום (ה') מסמך, עם הצעה למנגנון חדש, פוסט ברקזיט, שיצמצם את הפגיעה בסקטור. בכך משנה ההנהגה הפיננסית את מדיניותה הקיימת, שכללה עד כה דרישה להמשך קיומו של מנגנון הפספורטים גם לאחר הפרידה מהאיחוד. 

 

המכניזם של הפספורטים איפשר לכל מוסד פיננסי בריטי (בנק, קרן השקעות, חברת ביטוח) למכור ישירות את המוצר שלו בכל מדינות האיחוד, ללא אישור רגולטורי וללא פתיחת חברות בת בכל אחת מהמדינות. שיטת הפספורטים הציגה את אחד היתרונות הגדולים של ענף הבנקאות הבריטי, המשמש כנציג של מאות מוסדות פיננסים מחוץ לאיחוד כשלוחה פונקצינאלית שלהם באירופה.

 

הבנקים, חברות הביטוח והגופים המוסדיים של בריטניה ניסו בחודשים האחרונים לבחון מול הממשלה הבריטית אפשרות להסכמות מול האיחוד, במסגרת הסכם ההתנתקות, על המשך קיומה של שיטת הפספורטים. לאחר שהגיעו למסקנה שאין סיכוי ריאלי להמשך קיומו של המנגנון התקבלה החלטה לנסח הצעה לכללים חדשים.

 

הלובי הפיננסי החזק ביותר בבריטניה, TheCityUK, הציג היום את ההצעה האמורה, במסמך של שני עמודים הכולל 17 נקודות. המסמך קורא לממשלה לקבוע בהסכם מול אירופה זכויות גישה מוגבלות למוסדות הפיננסיים הבריטיים באירופה ולהיפך, שבמרכזן קבלה הדדית של החקיקה הפיננסית בכל אחד מהצדדים. גישה זו תכלול היתר למסחר הדדי במניות ובאג"ח, כמו גם במכשירים פיננסיים אחרים, ללא מגבלות כלשהן. 

.

עתידו של הסיטי, המרכז הפיננסי החשוב באירופה, הוא אחד מסימני השאלה הגדולים במהלך הצפוי של פרידת בריטניה מאירופה, בעיקר לנוכח העובדה שזהו ענף היצוא הגדול ביותר של בריטניה ומקור הכנסות המס הגדולה ביותר במדינה. על פי חלק מההערכות שנשמעו בשבועות האחרונית, המגזר צפוי להפסיד הכנסות של 38 מיליארד ליש"ט לשנה במקרה של "ברקזיט חזק", שיכלול הגבלת גישה של המוסדות הבריטיים לשוק האירופי. משמעות נלווית היא פיטורי עובדים, ועל פי חלק מההערכות מדובר בכמה עשרות אלפים.

 

בנקים הבריטים: RBS, ברקליס, לוידס בנקים הבריטים: RBS, ברקליס, לוידס צילומים: בלומברג

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x