$
המלצות 2017

המלצות 2017

מתחרה עם עצמו: אפסילון ינסה לעמוד בסטנדרט ההצלחה של השנה שעברה

בית ההשקעות שפגע בגדול בכל ההמלצות שסיפק בפרויקט של 2017 מתפרש הפעם על מניות ואג"ח מארבעה סקטורים שונים, מביע אמון בשני סוגי ניירות הערך של רציו, ומספק המלצה אחת עם סיכון גבוה על חברה שנשכחה

מיקי גרינפלד 16:0429.12.16

את סקירת ההמלצות של אפסילון לשנת 2017 מן הראוי לפתוח במחמאות על ההצלחה הגדולה שרשם בית ההשקעות בפרויקט מהשנה שעברה, כשכל המלצותיו הוכיחו את עצמן מעל ומעבר: שלוש מהמניות המומלצות של אפסילון בפרויקט 2016 זינקו השנה בלמעלה מ-30% - אמות ונאוי עם ריצה של 37% כ"א, ויקטורי עם 36% תשואה. שתי האחרות לא חסכו גם הן: סלע קפיטל טיפסה ב-20% ונייס ב-18%. בסה"כ המניות המומלצות של אפסילון רצו השנה בכ-30% בממוצע.

 

אפסילון רשמה הישגים מרשימים גם בהמלצות האג"ח שלה, בראש ובראשונה על זו שנגעה לנורסטאר י"א, שרשמה השנה תשואה של 11%. שופרסל ו' (8.5%), אדגר ט' (9%) ואלמוגים ב' (7.5%) השיגו למשקיעים תשואות מצוינות.

 

בכל הנוגע למדדי בורסה המקומית, באפסילון היו אופטימים מדי, כמו רבים אחרים. בית ההשקעות צפה שת"א 25 יגיע השנה ל-1,620 נק', הרחק מאד מרמתו הנוכחית, בסביבת 1,470 נק'. מנגד, התחזית לדאו ג'ונס היתה נמוכה מדי, ובאופן משמעותי - אפסילון צפה למדד 18,350 נק', בעוד שנכון להיום עומד המדד על 19.830 נק' בקירוב.

 

לקראת שנת 2017 מספקים באפסילון המלצה מעניינת על גזית גלוב, למרות הדשדוש במניה,  ובסך הכול פורשים את ההמלצות על 4 ענפים - גז, אשראי, סלולר ונדל"ן, ובמקרה קרה האחרון עם המלצה כפולה, לשני סוגי הני"ע שלה. המלצות האג"ח לשנה החדשה מחולקות גם הן בין 4 סקטורים שונים, וגם במקרה זה הנדלניסטיות מופיעות בשני מקרים. אחת מהמלצות האג"ח, המתוארת כבעלת סיכון גבוה, היא לחברה שירדה מגדולתה ושכמעט נשכחה בשנים האחרונות.   

מניות

 

רציו, תשואה ב-1016: 20%

לנה וייסביין: לאחרונה היינו עדים להתקדמות אמיתית בפיתוח לווייתן, בעקבות אישור מתווה הגז. אבן הדרך המשמעותית ביותר הייתה החתימה על ההסכם עם חברת החשמל הירדנית. ירדן היא בעצם אותו לקוח עוגן לו חיכו בעלי השותפויות המחזיקות בלווייתן. בנוסף נחתמו מספר הסכמים בשוק המקומי, כך שנכון להיום כמות הגז שתסופק על ידי לווייתן הנובעת מההסכמים החתומים מסתכמת בכ-4.7 BCM בשנה המהווים כ-40% מסך יכולת ההפקה של המאגר לאחר פיתוח שלב א'. אבן דרך נוספת הייתה סגירת המימון לפיתוח לווייתן עליה דיווחו לאחרונה השותפויות.

 

להערכתנו נמשיך בשנה הקרובה לראות הסכמים נוספים בשוק המקומי ואולי גם בשוק המצרי. פיתוח שלב ב' של המאגר מותנה בהבשלה של שווקים גיאוגרפיים פוטנציאלים כגון השוק הטורקי או חתימה עם לקוח מהותי לצורך הזנת מתקן ההנזלה במצריים.לאור ההתפתחויות האחרונות והמשך ההתקדמות הצפויה במאגר לוויתן אנו ממליצים על חשיפה למניית רציו בשנת 2017.

 

מאגר לווייתן מאגר לווייתן

 

סלקום, תשואה ב-2016: 27%

 

אלעד כהן: לאור ההשקעות הנדרשות מגולן טלקום כחברה חיה, ולנוכח חוב עצום לסלקום, ישנן שתי התפתחויות אפשריות שישפיעו על ענף התקשורת באוה צורה: האחת היא מכירה לקבוצת משקיעים, שיבינו את המחויבות בהשקעה בתשתיות, ומכאן יפעלו בהיגיון כלכלי שצפוי להוביל להתמתנות התחרות בענף. האפשרות השנייה היא פירוק - וגם במצב שכזה צפויה התמתנות ברמת התחרות בענף (אם כי זו האופציה הפחות טובה לכל הצדדים). אל מול שני התרחישים ולאור פוטנציאל צמיחה בפעילות תקשורת נוספות (בעיקר טלוויזיה) אנו ממליצים על חשיפה לחברות הסלולר הוותיקות בשנת 2017, בראש ובראשונה על סלקום.

 

נאוי, תשואה ב-2016: 37%

אלעד כהן: ענף האשראי החוץ בנקאי ממשיך ליהנות מצמיחה משמעותית, הקשורה בין היתר בהתפתחויות מאקרו כלכליות שונות – ובהן הצורך של עסקים קטנים ובינוניים במימון מיידי כנגד העמדת הון חוזר, הלוואות גישור וכויוצ"ב. תמיכה ועידוד של הרגולטור בישראל, המעוניין בשיפור התחרותיות בשוק האשראי, הם המקור העיקרי לעלייה בפעילות. מגוון חוקים, שחלקם עבר וחלקם נמצא בצנרת החקיקה, צפויים לעודד את הענף גם בהמשך (ובכלל זה האפשרות שתיפתח לגיוס אג"ח). אנו ממליצים על חשיפה לסקטור זה בשנת 2017 בדגש על חברת נאוי.  

גזית גלוב, תשואה ב-2016: 1.3%-

בן נובו שלם: בשנתיים האחרונות ביצעה גזית גלובמספר מהלכים עסקיים חשובים (בין היתר: מכירת מניות של חברות בנות בצפון אמריקה; מיזוג של Equity One ו-Regency Centers; רכישה שלSektor הנורווגית ע"י סיטיקון; גיוס הון של כ-600 מיליון שקל, הקטנת שיעור הדיבידנד, הגדלת היקף הנכסים בברזיל ומימוש מוצלח של חלק מהשקעה ב-br Mallsהברזילאית). בהתאם לפריסת החוב ויתרות הנזילות, נראה שלגזית גלוב קיימת יכולת טובה לשרת את החוב בשנה הקרובה גם ללא מחזור חוב. אנו סבורים שגם בשנת 2017 גזית גלוב תשאף לבצע מהלכים פרו-אקטיביים על מנת להוריד את שיעור המינוף, להגדיל את החלק של נדל"ן הפרטי ולקבל דירוג אשראי בינלאומי. אנו מאמינים שכל המאמצים שנעשו ע"י הנהלת החברה בשנים האחרונות יתחילו לקבל ביטוי במחיר המנייה כבר בשנה הקרובה.

 

 

מימין: דורי סגל וחיים כצמן מימין: דורי סגל וחיים כצמן

 

מגה אור, תשואה ב-2016: 46%

בן נובו שלם: בשנתיים מגה אור היא חברת נדל"ן מניב שצומחת כמו חברת היי-טק. לחברה 10 פרויקטים בייזום שרובם צפויים להיפתח במהלך שנת 2017. מרבית הנכסים בייזום מושכרים מראש לשוכרי עוגן חזקים. הייזום של החברה צפוי לבוא לידי ביטוי בדוחות הכספיים במהלך שנת 2017, דבר שעשוי ליצור מומנטום במניה ולתמוך בהעלאת הדירוג של אגרות החוב. להערכתנו גם בשנים הקרובות תפעל החברה לאיתור של הזדמנויות חדשות ותיזום הקמה של נכסים חדשים – פעולות שעשוית לייצר ערך רב עבור בעלי המניות. מגה אור ממוקמת במקום 121 בשווי שוק בבורסה, ולכן בסבירות גבוהה המניה צפויה להצטרף בקרוב למדד ת"א 125 החדש.

 

אגרות חוב

 

פלאזה סנטרס, סדרה א', מח"מ 2.09 שנים, תשואה לפדיון 18.17%; סדרה ב', מח"מ 2.43 שנים, תשואה לפדיון 16.85%

אלעד כהן: פלאזה סנטרס הינה הלכה למעשה חברה שנמצאת בתהליכי פירוק מאז הסדר החוב מול נושיה בסוף שנת 2014. במסגרת ההסדר, דחתה החברה את לוח הסילוקין של האג"ח החדשות שהונפקו לאחר ההסדר בכ-3.5 שנים (א', ב' וסדרה פולנית קטנה יותר). בנוסף, קבע ההסדר שבמידה שהחברה תבצע פרעונות מוקדמים של 434 מיליון שקל עד דצמבר 2016, לוח הסילוקין של סדרות החוב שלה ידחה בשנה נוספת. לאחרונה, משלא הצליחה החברה לעמוד בדרישות המימוש המוקדם, העבירה החברה עדכון למתווה שדוחה את היום הקובע לפרעונות המוקדמים בארבעה חודשים, קרי ה-1 במרץ 2017. בימים אלה מנהלת החברה מו"מ מתקדם למכירת שני נכסים מהותיים (בפולין ובסרביה) מול שני רוכשים פוטנציאלים שונים (האחת מהם היא ביג). במצב שבו העסקאות לא יושלמו בסופו של דבר צפויה הרעה במצבה הפיננסי של החברה שישליך בין היתר על שווי האגחים שלה. מצד שני, הצלחה במימוש שני הנכסים צפויה להביא לתשואה משמעותית. יש לזכור שמדובר בהשקעה בסיכון גבוה במיוחד.  

אינטרנט זהב ד', מח"מ 3.7 שנים, תשואה לפדיון 2.23% 

אלעד כהן: אינטרנט זהב הינה חב' אחזקות השולטת בביקום (כ-64.78%) שהינה בעלת השליטה בבזק (מחזיקה בכ-26.34% ממניות בזק). במהלך שנת 2016 השתפר מצבה הפיננסי של אינטרנט זהב באופן משמעותי, בין היתר לאחר שביקום מימשה כ-5% מאחזקותיה בבזק ובכך הנזילה כמיליארד שקל מנכסיה. צעד זה אפשר לה חלוקת דיבידנד אגרסיבית (355 מיליון שקל במהלך השנה), שתרמה רבות לאינטרנט זהב.

 

נקודה מעניינת נוספת שצפויה להשפיע לטובה על האג"ח של אינטרנט זהב נוגעת להשלכות חוק הריכוזית שמחייב את החברות הציבוריות לקפל שכבה שלישית עד דצמבר 2019. לאור הנפקת האג"ח בביקום בסכום של כ-1.8 מיליארד ₪ במח"מ לזמן ארוך נראה שהחברה החליטה לבצע קיפול בשכבה של אינטרנט זהב – מהלך שצפוי להביא איתו פדיון מוקדם מצידה של החברה. לאור האמור לעיל, נראה שחשיפה לסדרה ד' של אינטרנט זהב הינה בסיכון סביר ביחס לתשואה הנוכחית.

 

רציו ב', מח"מ 5.3 שנים, תשואה לפדיון 6.67%  

לנה וייסביין: בהמשך להמלצתנו לחשיפה למניית רציו, גם אג"ח סדרה ב' של רציו מימון שהונפקה לאחרונה נראית מעניין. הסיכונים של מאגר לויויתן הולכים ופוחתים עם כל הסכם נוסף שנחתם על ידי שותפויות לוויתן עם לקוחות עתידיים. חשוב לציין שעד שנת 2020 לחברה לא צפוי תזרים חיובי ועל כן במהלך 2019 תצטרך רציו למחזר את החוב בעקבות הפירעון הצפוי של אג"ח סדרה א'. יחד עם זאת, על פי התכנון, מאגר לווייתן צפוי להיות מפותח עד סוף 2019 ולכן להערכתנו לא נשקפת סכנה מהותית בנוגע ליכולת של החברה למחזר את החוב. לאור האמור, נראה שחשיפה לסדרה ב' של רציו מימון הינה בסיכון סביר ביחס לתשואה הנוכחית.

 

אנגל משאבים, אג"ח ח', מח"מ 5.7 שנים, תשואה לפדיון 4.55%

בן נובו שלם: לאגרות חוב סדרה ח' של אנגל משאבים קיים שעבוד ביחס LTV של עד 75% על 8 נכסים בישראל שמייצרים תזרים מזומנים יציב. שעבוד על נכסים בישראל שמוכשרים בשיעורי תפוסה גבוהים מספק רמת ביטחון גבוהה למחזיקי האג"ח. הנכסים המשועבדים מייצרים NOI של 25 מיליון שקל, בשנה שמכסה את מלואו הוצאות ריבית והנהלה וכלכליות של החברה במאוחד.כמו כן, הנכסים שמשמשים כבטוחה מסוגלים לבדם לשרת את החוב. לאור בטוחה חזקה על נכסים בישראל אנחנו סבורים שאגרת החוב מספקת פיצוי אטרקטיבי ביחס לסיכון.   

 

 

אלי גבאי בעל השליטה באנגל משאבים אלי גבאי בעל השליטה באנגל משאבים

 

אפריקה נכסים ז', מח"מ 4.9 שנים, תשואה לפדיון 3.44%

בן נובו שלם: חברת האם אפריקה ישראל השקעות נמצאת בהליך של הסדר חוב ולכן קיימת סבירות גבוהה שכבר במהלך השנה הקרובה לאפריקה נכסים יהיה בעל בית חדש. למחזיקי אגרות החוב ישנה זכות להעמיד את אגרות החוב לפירעון מידי במקרה אם אפריקה ישראל לא תהיה עוד בעלת השליטה בחברה. כלומר למחזיקי אגרות החוב קיים כוח לאשר מי יהיה בעל הבית החדש.

 

אנו סבורים שלאפריקה נכסים קיימת יכולת טובה לשרת את החוב וברגע שירד מהפרק הסיכון של בעל השליטה, פרמיית הסיכון של האג"ח תרד משמעותית. בשנה הקרובה החברה צפויה להתחיל את הבנייה של פרויקט הדגל שלה בתחום המשרדים במתחם שרונה בתל אביב ולהמשיך לפתח את צבר הקרקעות בהיקף גדול במדינות שונות באירופה. ייזום איכותי עם השכרות מראש וניצול של בנק הקרקעות באירופה עשויים לחזק את המבנה המאזני והתזרימי של החברה. 

הערכות לשנת 2017

 

דולר - 3.8 שקלים

יורו - 4.05 שקלים

מדד תל אביב 25 - עלייה של 10%

מדד דאו ג'ונס - יעלה ב-5%

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x