סאמיט רוצה לשלוט במבני תעשיה: מציעה לרכוש מחצית מאחזקות כלכלית בחברה
החברה שבשליטת זוהר לוי מציעה לרכוש 39% מהאחזקות במבני תעשיה, להפוך לשותפה של כלכלית בחברה - אך לקבל את סמכות הניהול. ככל שההצעה תתקבל, לוי יעזוב את תפקידו בדירקטוריון כלכלית ירושלים
סאמיטהגישה הצעת רכישה למבני תעשיה מידי כלכלית ירושלים: החברה שבשליטת זוהר לוי - המחזיקה ב-19.4% מכלכלית ירושלים - מציעה לרכוש מידי כלכלית 39% במבני תעשיה - מחצית מאחזקותיה של כלכלית בחברה הבת, 78.4% נכון להיום.
- "הופתענו מההצעה של האחים סיידוף, אין לנו מידע לגביהם"
- לראשונה מאז המשבר ברוסיה: כלכלית ירושלים עברה לרווחיות
- דודו זבידה מנכ"ל כלכלית ירושלים: "מה שהבטחנו לשוק ההון קיימנו בגדול"
על פי ההצעה, רכישת המניות תעשה "As Is", על בסיס הנתונים והדיווחים הקיימים, ללא בדיקת נאותות. ככל שההצעה תתקבל, השליטה במבני תעשיה תהיה משותפת לכלכלית ירושלים ולסאמיט - אך סאמיט תקבל את תפקיד הניהול של מבני תעשיה. במקביל, זוהר לוי יעזוב את תפקידו בדירקטוריון כלכלית ירושלים.
התמורה בעסקה המוצעת תחושב על בסיס ההון העצמי של מבני תעשיה. סאמיט מציינת כי בפועל, הרכישה תוביל להזרמת 600 מיליון שקל לכלכלית ירושלים.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
עוד מצינת סאמיט שהעסקה תסייע לכלכלית ירושלים בהיבט התזרימי, שכן בעלות משותפת על מבני תעשיה תוריד מהחברה האם את הנטל התזרימי המובנה באחזקה במבני (על פי סאמיט, מדובר ב"נטל של 2.9 מיליארד שקל בשנים הקרובות").
"יתרון" נוסף הטמון בעסקה לכלכלית ירושלים, על פי עמדת סאמיט, הוא הורדת הנטל הניהולי הכרוך באחזקה במבני תעשיה (למבני תעשיה פורטפוליו הכולל 691 נכסים בישראל).
סאמיט מציינת כי ההצעה שהוגשה לכלכלית ירושלים תעמוד בתוקף עד ל-30 בספטמבר השנה.
ההצעה של סאמיט מגיעה לאחר שבתחילת השבוע הגישו עופר ונתי סיידוף, ישראלים לשעבר שחיים בארה"ב, הצעה לרכוש 28% מכלכלית ירושלים תמורת 533 מיליון שקל, נמוך ב־12% ממחיר המניה בבורסה של תל אביב.
במקביל להודעת סאמיט, חברת הדירוג מידרוג הודיעה לפני שעה קלה כי היא מאשרת לכלכלית ירושלים דירוג Baa1 באופק חיובי לגיוס אג"ח בהיקף של עד 300 מיליון שקל ע.נ.
כלכלית ירושלים דיווחה השבוע שסיימה את המחצית הראשונה של השנה עם רווח של 82 מיליון שקל - מול הפסד של 231 מיליון שקל במחצית המקבילה אשתקד. ברבעון השני רשמה החברה רווח של 51 מיליון שקל, מול הפסד של 117 מיליון שקל ברבעון השני ב-2015.