"הופתענו מההצעה של האחים סיידוף, אין לנו מידע לגביהם"
לדברי המנכ"ל דודו זבידה הוא למד על ההצעה לרכישת השליטה בכלכלית ירושלים רק דרך אתר הבורסה. לראשונה מ־2014 הצליחה החברה שסבלה מהמשבר הכלכלי ברוסיה לעבור לרווחיות, תוך שהיא מציגה רווח נקי של 82 מיליון שקל בינואר־יוני
התייחסות ראשונה של דודו זבידה, מנכ"ל כלכלית ירושלים, להצעה שהגישו האחים סיידוף לרכישת השליטה בחברה. "הופתענו מההצעה של האחים סיידוף. אין לנו שום מידע לגבי ההצעה הזו ולגבי הכוונות שלהם, אבל זה בהחלט מעודד אותנו שהפעולות שלנו להשבחת החברה מביאות עניין למשקיעים חדשים". עופר ונתי סיידוף, ישראלים לשעבר שחיים בארה"ב, הגישו ביום ראשון הצעה לרכוש 28% מכלכלית ירושלים תמורת 533 מיליון שקל, נמוך ב־12% ממחיר המניה בבורסה של תל אביב.
- לראשונה מאז המשבר ברוסיה: כלכלית ירושלים עברה לרווחיות
- מיהם האחים שרוצים לרכוש את השליטה בכלכלית בחצי מיליארד שקל?
- דודו זבידה מנכ"ל כלכלית ירושלים: "מה שהבטחנו לשוק ההון קיימנו בגדול"
זבידה, לדבריו, למד לראשונה על ההצעה הזו דרך אתר האינטרנט של הבורסה. מיפרט ההצעה שהוגש ישירות לבורסה הפתיע לא רק את זבידה אלא גם את יתר בעלי המניות, בהם סאמיט שבשליטת זוהר לוי (20%), דוד פורר (12%) ואלטשולר שחם (9.5%). כך או כך, משימתם של האחים סיידוף תהיה קשה כי הם יזדקקו לאישורם של 50% מבעלי המניות של כלכלית כדי שהצעת הרכישה תתקבל. מנגד, העובדה שמדובר כבר בפעם השנייה שהאחים מנסים לרכוש את השליטה בחברה, לאחר שנכשלו לעשות זאת בהנפקת המניות בפברואר, מלמדת שהם נחושים מאוד להצליח.
ובינתיים, זבידה מבקש מבעלי המניות לשדרג את עלות שכרו השנתית של מ־3 מיליון שקל, מתוכם 2.6 מיליון שקל שכר בסיס, ל־3.7 מיליון שקל. הפער בעלות השכר טמון בבקשה לקבלת חבילת אופציות חדשה בשווי של 898 אלף שקל, במחיר מימוש שייקבע לפי מחיר המניה ביום אישור השכר החדש, בתוספת פרמייה של 8%. כיום מחיר המימוש עומד על 8.8 שקלים בעוד שמחיר המניה עומד על 8.18 שקלים – מחוץ לכסף כמובן. זבידה מבקש את השדרוג בשכר עם פרסום דו"חות הרבעון השני, שמראים כי כלכלית מתאוששת מהבוץ הרוסי שבו התבוססה.
לראשונה מאז תחילת קריסת מחיר הנפט בנובמבר 2014 והשלכותיו על הכלכלה הרוסית, מדווחת כלכלית על רווח נקי של 82 מיליון שקל בינואר־יוני 2016, לעומת הפסד של 231 מיליון שקל בתקופה המקבילה. הרווח הנקי ברבעון השני עמד על 51 מיליון שקל לעומת הפסד של 117 מיליון שקל ברבעון המקביל (סולו מורחב). כלכלית ירושלים הצליחה לחזור לרווחיות אף שהכנסותיה בינואר־יוני ירדו ב־17% לעומת התקופה המקבילה, ל־187 מיליון שקל, בעיקר בגלל שלא נותר לה יותר מה להפחית על הנכסים שלה ברוסיה. בעוד בינואר־יוני 2015 היא רשמה ירידת שווי של 65 מיליון שקל בנדל"ן והפסד של 162 מיליון שקל מהחברות־הבנות (סעיפים שהושפעו בעיקר מהנכסים ברוסיה), בינואר־יוני 2016 היא רשמה עלייה של 37 מיליון שקל בשווי הנדל"ן שלה ורווח של 35 מיליון שקל מהחברות־הבנות: בעיקר מבני תעשייה ודרבן. בנוסף לשיפור ברווחיות, כלכלית ירושלים הצליחה לצמצם את החוב הפיננסי מכ־84% לכ־76%.
הנכסים המניבים של החברה, גם בישראל וגם בחו"ל, נותרו יציבים במהלך ינואר־יוני. הרווח הגולמי מנכסים מניבים (NOI), הכולל הכנסות משכירות ומדמי ניהול ואחזקה, בניכוי עלויות ניהול ואחזקת המבנים, הסתכם ב־440 מיליון שקל, ירידה של 10% לעומת התקופה המקבילה, שנובעת בעיקר ממכירת נכסים בגרמניה, קנדה וצרפת.