לראשונה באירופה: ממשלת גרמניה תנפיק אג"ח בתשואה שלילית
הירידות האחרונות בתשואות האג"ח הגרמניות גרמו לכך שהממשלה תנפיק אגרות חוב חדשות בריבית שלילית. המשמעות - הרוכשים יקבלו בחזרה סכום נמוך מזה ששילמו
- הבורסה בתל אביב: טבע מחקה את העליות עקב דחיית עסקת אלרגן
- MSCI תשיק ארבעה מדדים לחברות שיש בהן ייצוג נשי
- אימפרבה הורידה את התחזיות: "אנחנו מאוכזבים מהתוצאות הכספיות ברבעון השני"
גרמניה, המוגדרת כבנצ'מרק להנפקות אג"ח בגוש היורו, מתוכננת למכור אג"ח לפירעון בעוד עשר שנים בשווי 5 מיליארד יורו, ולראשונה עם 0% קופון. פירוש הדבר שהמשקיעים לא יקבלו תשלומי ריבית שנתיים, אולם הם מוכנים לספוג זאת כדי להחזיק באג"ח גרמנית, הנחשבת בין הבטוחות בעולם.
ההערכה היא כי השלב המוסדי צפוי לשקף ריבית שלילית, זאת מכיוון שהתשואות על אג"ח גרמניות נסחרות מתחת לאפס, ובשבוע שעבר נפלו לשפל של מינוס 0.20. "אג"ח לעשר שנים הן הבנצ'מרק וריבית שלילית היום תהיה סימבולית", אמר לרויטרס דיוויד שנאוץ מקומרזבנק.
"זה יהיה הדובדבן על הקצפת עבור משקיעים שלמדו לקבל שלא בהכרח משיגים כסף חזרה על השקעות". ריבית שלילית במכירה פירושה שהמשקיעים שרוכשים אג"ח לעשר שנים ויחזיקו בה עד לפירעון, יקבלו בחזרה סכום נמוך מזה ששילמו.
מגמת הירידה בריבית על אג"ח צברה תאוצה בחודש שעבר לאחר משאל העם הבריטי לעזוב את האיחוד האירופי, שהגביר את החששות סביב מצב הכלכלה העולמית ודחף יותר אג"ח לטריטוריה שלילית. שוויץ מתכוונת לבצע בהמשך היום גיוס של אג"ח לפירעון ב-2058. הן נסחרות בריבית שלילית.
סיכונים נוספים כמו משבר הבנקאות באיטליה פירושם שהאג"ח הגרמניות הבטוחות יחסית ימשיכו למשוך משקיעים.