$
שווקי חו"ל

TDT הרומנית תובעת את אלי רייפמן ואת MCE סיסטמס

המפיצה של MCE באירופה תובעת 63 מיליון שקל, בטענה כי מאז הצטרף רייפמן לחברה כמנהל שיווק היא פועלת מאחורי גבה ופונה ישירות ללקוחות

ניר צליק 07:5027.05.15

אלי רייפמן, מנכ"ל אמבלייז בעבר, ומנהליו בחברת MCE סיסטמז נתבעים בידי חברת TDT הרומנית ב־63 מיליון שקל. רייפמן מכהן כיום כמנהל שיווק בחברה שפיתחה מערכות תוכנה לתיקוני טלפונים סלולריים חכמים ולהעברת נתונים בין מכשירים סלולריים. 

על פי התביעה, פנתה MCE ל־TDT כדי שזו תסייע לה בשיווק. שני הצדדים חתמו על הסכם, שבמסגרתו הוענקה לתובעת בלעדיות לשיווק המוצרים, וכן הוסכם על מנגנון חלוקת רווחים מהמכירות. עוד סוכם כי התובעת תישא בעלויות הכרוכות בהחדרת המוצרים לשוק. את התביעה הגישו עורכי הדין זוהר לנדה, רונית אופיר וגל ליפשיץ ממשרד ברנע ושות'.

 

שינוי בחלוקת הרווחים

לטענת TDT, היא השקיעה 3.5 מיליון יורו בהקמת משרדים ובגיוס עובדים למערך השיווק — פעולות שהביאו לדבריה למפנה במכירות של הנתבעת ובפוטציאל להחדרת המוצר ב־25 מדינות באירופה.

 

עוד טוענת התובעת, כי ביקשה מהחברה לפתח מוצר בסיסי ומוצר משודרג, שמחירו יהיה גבוה יותר, אך אחרי שנה של שיווק המוצר המשודרג — במעמד החתימה על ההסכם המחודש — ביקשה MCE לשנות את חלוקת הרווחים בין הצדדים. MCE גם טוענת כי TDT הגיעה מאחורי גבה להסכמים ישירים עם הלקוחות למכירת המוצר המשודרג, ואף פעלה לגייס לשורותיה עובד מ־TDT, כדי שיסייע לה במאמצי השיווק.

 

לגרסת TDT, חל שינוי באופן ההתנהלות של MCE מולה החל מהצטרפותו של רייפמן לחברה, ב-2014. "כחלק ממזימתה", נכתב בתביעה, "ומאחר שככל הנראה אלי רייפמן, שפעל כמנהל השיווק של הנתבעת, הבין שדרושים לו ידע ומיומנות שקיימים אצל התובעת, שכנעה הנתבעת את ד"ר טרוכלידיס, שעבד בשירותה של התובעת בשיווק מוצרי הנתבעת, לסיים את התקשרותו עם התובעת ולעבור לעבוד בעבור הנתבעת באופן ישיר".

 

המערכות של MCE משמשות את וודפון, בל וחברות טלפוניה גדולות אחרות, בעיקר בחו"ל, אולם גם בארץ. החברה מעסיקה 120 עובדים, ומנהליה יצרו קשר עם רייפמן אחרי שהחליטו לנצל את הניסיון והידע שלו בתחום המובייל למטרות שיווק המוצרים.

 

רייפמן הורשע ביולי 2011 בקבלת 6.3 מיליון דולר במרמה ובשימוש במסמך מזויף. שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב דוד רוזן גזר עליו ארבע שנות מאסר, שאותן ריצה בכלא חרמון. במרץ אישרה ועדת השחרורים את שחרורו המוקדם בניכוי שליש מתקופת מאסרו. רייפמן הוא אסיר ברישיון עד אוקטובר השנה, ואחד התנאים לקיצור מאסרו היה השגת עבודה. בנוסף להליך הפלילי שבגינו נשפט, מתנהל בעניינו של רייפמן גם הליך פשיטת רגל, ולדבריו חובותיו מסתכמים ב־210 מיליון שקל.

 

אלי רייפמן אלי רייפמן צילום: עמית שעל

 

הסלולר של אמבלייז נכשל

הסיבובים הקודמים של רייפמן בתחום הסלולר לא הסתיימו טוב. אמבלייז מובייל, שהיתה בבעלותו, שקדה בשנות פעילותה על פיתוח טלפון חכם. חברות הסלולר לא רכשו את המכשיר, ששמו היהFirst Else, ואמבלייז סגרה ב־2010 את הפעילות הסלולרית אחרי השקעה של 40 מיליון דולר. לכישלון זה קדם ניסיון כושל אחר: אמבלייז מובייל, בגלגולה הקודם כאלפאסל, ניסתה להשיק טלפון סלולרי מתוחכם ששמו אלפא, אך ללא הצלחה. בעקבות הכישלון היא מוזגה ב־2004 עם קבוצת אמבלייז.

 

אלי רייפמן. נמצא במעמד של אסיר ברשיון עד אוקטובר השנה
בטל שלח
    לכל התגובות
    x