הדולר ירד ב-0.2%. השער היציג - 3.92 שקלים
היורו נחלש ב-0.3% ושערו היציג נקבע על 4.81 שקלים. לאומי: "העודף בחשבון השוטף וזרימת ההשקעות מחו"ל לישראל תומכים ביציבות של שער החליפין"
- התייצבות בקצב הגידול של המדד המשולב
- ירידה קלה של 1.9% בייצור התעשייתי באוקטובר
- שפל של 5 שנים וחצי בשיעור האינפלציה הצפויה במשק
דודי רזניק, מנהל מחלקת מחקר אג"ח בלאומי שוקי הון, כותב בסקירה השבועית כי הפיחות בשקל מול הדולר בחודשים האחרונים היה גבוה ביחס למטבעות אחרים בעולם. "על פי מהלכי הפיחות בשנים האחרונות נראה כי אנו קרובים לסיום המהלך, אם כי עד הבחירות לפחות, הלחץ על השקל עשוי להימשך ומידת התנודתיות עשויה להיות גבוהה יחסית", אומר רזניק.
להערכתנו, העודף בחשבון השוטף עשוי לגדול ברביע הרביעי על רקע השיפור במאזן הסחר שחל בחודשים אוקטובר-נובמבר והשיפור הצפוי ביצוא שירותי תיירות ברביע הרביעי. על רקע ההתפתחויות בחשבון השוטף והערכותינו לגבי ההתפתחויות העתידיות, עדכנו כלפי מעלה את תחזיתנו ל-2014 ו-2015. אנו מעריכים כי העודף בחשבון השוטף יהיה כ-3.3% ביחס לתוצר השנה ו-3.9% בשנה הבאה.
כלכלני לאומי דנים במשמעויות החשבון השוטף במאזן התשלומים, שהסתכם ברבעון השלישי בעודף של 1.7 מיליארד דולר (מנוכה עונתיות). "מדובר בירידה בעודף ביחס לשני הרביעים הקודמים. זאת כתוצאה מגידול בגירעון בחשבון הסחורות, ירידת העודף בחשבון השירותים כתוצאה מהירידה בשירותי תיירות על רקע מבצע "צוק איתן", וירידת העודף בחשבון הסחורות המשניות", מסבירים בלאומי.
"להערכתנו, העודף בחשבון השוטף וזרימת ההשקעות הישירות והפיננסיות מחו"ל לישראל תומכים ביציבותו של שער החליפין של השקל ביחס לסל המטבעות, וצפויים לאזן את הכוחות שפעלו באופן זמני, ככל הנראה, לפיחות בחודשים האחרונים. גורמים אלו, שפעלו להיחלשותו של השקל מאז חודש אוגוסט, כללו: הפחתות ריבית בישראל; שינויים מסוימים בפעילות בנק ישראל בשוק המט"ח; שינויים באופי פעילות הגידור של השקעות יוצאות על ידי משקיעים מוסדיים ישראליים ועוד".
ב-FXCM אומרים הבוקר: "הדולר-שקל מגיב במתינות לזינוק של הדולר בעולם, ונסחר בטווח שבין 3.90-3.95 - עדיין נמצא מעל קו המגמה שתחם את כל העלייה מאז שראינו אותו סביב 3.40. אנחנו נכנסים כעת לשבוע של חג המולד, ונפחי המסחר צפויים להתדלדל, ועימם התנודתיות. על כן, קשה להאמין שנראה תנודות משמעותיות, ופריצות עד תחילת 2015".