התייצבות בקצב הגידול של המדד המשולב
על פי בנק ישראל, המדד המשולב למצב המשק עלה בנובמבר ב-0.1% והושפע לטובה מעלייה בשיעור המשרות הפנויות ומעלייה במדד הפדיון של ענף השירותים
המדד המשולב למצב המשק שמחשבת חטיבת המחקר של בנק ישראל עלה בחודש נובמבר ב- 0.1%. קצב גידולו של המדד המשולב התייצב בארבעת החודשים האחרונים ברמה מעט גבוהה יותר מהקצב שנרשם בארבעת החודשים הקודמים, אולם הוא עדיין נמוך יחסית בהשוואה לזה שנרשם בשנה שעברה.
- תקציב בנק ישראל ל-2015 הוגש: בעיקר משלמים על פנסיות
- שפל של 5 שנים וחצי בשיעור האינפלציה הצפויה במשק
- בנק ישראל נגד תפיסת הכלכלה של נתניהו
לדברי בנק ישראל, "המדד המשולב לנובמבר הושפע לטובה מעלייה נאה בשיעור המשרות הפנויות, בהמשך לעלייה דומה בחודש הקודם, ומעלייה במדד הפדיון של ענף השירותים. לעומת זאת, מדדי סחר החוץ לחודש נובמבר, ומדדי הייצור התעשייתי והפדיון במסחר לחודש אוקטובר מיתנו את קצב גידולו של המדד. חשיבותו הגדולה של המדד המשולב של בנק ישראל, המחושב כסיכום השינויים בכמה סעיפי משנה שמייצגים היבטים שונים של הפעילות במשק בחודשיים האחרונים, היא ביכולתו לאבחן תפניות בפעילות הכלכלית במשק בזמן אמת.
בחינת רכיביו השונים של המדד המשולב לחודש נובמבר מצביעה על התמונה הבאה: מדד הייצור התעשייתי ירד בחודש אוקטובר ב- 1.2%, ביצוא הסחורות ללא מוצרים חקלאיים נרשמה בנובמבר ירידה של 3.3%, יצוא השירותים ללא תחבורה ירד בחודש נובמבר ב- 1.9%, יבוא התשומות לייצור ללא דלקים ירד בנובמבר ב- 0.5%, יבוא מוצרי הצריכה ירד בנובמבר ב- 1%, ובשיעור המשרות הפנויות מסך המועסקים במגזר העסקי נרשמה בחודש נובמבר עלייה של 2.8%.