ברזיל: הבורסה צוללת ב-4%, הריאל יורד ב-2.5% מול הדולר
זאת על רקע בחירת דילמה רוסף לנשיאות. המטבע הברזילאי נסחר ברמה של 2.54 ריאל לדולר - שפל של 9 שנים
ירידות חדות בריאל הברזילאי במסחר מול המטבעות המרכזיים בעולם אחרי תוצאות הבחירות לנשיאות ברזיל. הריאל צולל ב-3% מול הדולר ונסחר ברמה של 2.54 ריאל לדולר - שפל של 9 שנים. במקביל הבורסה המרכזית בברזיל (BOVESPA) צנחת בשיעור של 4%.
"התגובה הראשונית של המשקיעים היא למכור כל דבר שקשור לברזיל", אומרת כלכלנית בכירה ב-CM שוקי הון בברזיל. "אנחנו צופים המשך ירידה בריאל הברזילאי במקביל לירידה בבורסה המקומית", הוסיפה.
היום לפנות בוקר נודע כי בסופו של קרב צמוד, ורק לאחר סיבוב שני, יכולה נשיאת ברזיל המכהנת דילמה רוסף לנשום לרווחה: 51.56% מבעלי זכות הבחירה בברזיל, המדינה החמישית בגודלה בעולם, שלשלו את שמה למעטפה וקבעו כי היא תמשיך לכהונה נוספת.
הבחירות בברזיל נערכו על רקע הכלכלה המדשדשת: ברבעון האחרון נכנסה כלכלת המדינה למיתון ושיעור הצמיחה השנתי לא יעבור כנראה את שני האחוזים. עם זאת, שיעור האבטלה עדיין נותר נמוך למרות ההאטה הכלכלית - מה שהקנה לנשיאה הברזילאית תמיכה גדולה בקרב מצביעים ממעמד הפועלים. בברזיל חיים 200 מיליון בני אדם ו-140 מיליון מחזיקים בזכות בחירה, וחלה בה חובת הצבעה בבחירות מגיל 18 ועד גיל 70.
בישראל: הדולר יציב לקראת החלטת הריבית
יום ראשון בשבוע לקביעת שערים יציגים: לקראת הודעת הריבית של בנק ישראל שתתפרסם היום (ב') ב-16:00 - הדולר שמר על יציבות ושערו היציג נקבע על 3.79 שקלים. היורו עלה ב-0.3%, היציג - 4.8 שקלים.
אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי במיטב דש ברוקראז', אומר היום כי "סביבת האינפלציה ממותנת הומוגנית מאוד. ירידה באינפלציה ניכרת בכל הסעיפים. הנסיבות שכוללים האינפלציה בעולם, הצעדים הרגולטוריים להורדת יוקר המחיה והביקושים החלשים במשק, אינם מבשרים על שינוי צפוי כלשהו. יחד עם זאת, בנק ישראל צפוי להפעיל מלוא המאמצים כדי לשנות את המגמה. המשך החלשות השקל שהיה אחד המטבעות החלשים ביותר בעולם ביחס לדולר האמריקאי, אחרי ששערו ירד בכ-11% מאז תחילת חודש אוגוסט, צפוי לבוא לידי ביטוי בחודשים הבאים במדדי המחירים. נראה שבסביבה הנוכחית, התמסורת בין הפיחות לאינפלציה צפויה להיות נמוכה. המדדים של החודשים האחרונים עשויים להיות מוטים כלפי מטה, בגלל השפעות המלחמה. לכן כדאי להמתין למדדים המחירים של הרבעון האחרון כדי לבחון את סביבת האינפלציה".
איל סגל, מנכ"ל תכלית התייחס להתחזקות האחרונה בשער הדולר ואמר כי "הדולר מתחזק מול רוב המטבעות בעולם בעקבות הצפי לעליית ריבית והנתונים הטובים של הכלכלה האמריקאית. מול השקל, הדולר התחזק בשיעור כמעט כפול מאשר ההתחזקות הממוצעת מול שאר המטבעות, וזה בעצם קורה לאחר מספר שנים בהם בנק ישראל מנסה להחליש את השקל. הורדות הריבית האחרונות בחודשים יולי ואוגוסט הצליחו בשילוב עם מספר גורמים נוספים כמו הגדלת הגרעון, להחליש את השקל מתחילת אוגוסט בשיעור של 9% מול הדולר".
יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות, אומר כי טרם מוצה פוטנציאל פיחות השקל. "כל עוד הדולר נסחר מעל לרמת 3.58-3.68 הדולר נתון במגמה פרו-דולרית חזקה. כל מהלך פיחות הדולר לא בוצע תיקון שערים משמעותי, התיקונים הסתיימו בירידה מוגבלת. הפוטנציאל לתיקון שערים גובר ככל שהדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל ללא ביצוע תיקון", אומר פריימן.
במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "לאחר בלימה זמנית, הדולר-שקל חידש בשבוע האחרון את המומנטום החיובי ועלה ב-1.7% בסיכום השבועי והוא נושק כעת לרמת המפתח של 3.80".