בנק אחד, סלולרית אחת, ואוכל: ההמלצות של מיטב דש
בשנה שעברה העבירו מיטב ודש את המלצותיהם באופן עצמאי. כבית השקעות ממוזג, מיטב דש מאמין במצליחות: המניות המומלצות הן אלה שהשיגו כבר במהלך 2013 תשואות של עשרות אחוזים
מיטב דש לוקח חלק בפרויקט ההמלצות השנתי של "כלכליסט" לראשונה כבית השקעות ממוזג - כשבימים אלה ממש הוא משלים את המהלך הארגוני במיזוג עם המעבר למשכנו החדש בבני ברק. בפרויקט של שנה שעברה, טרם המיזוג, העבירו מיטב ודש את המלצותיהם ל-2013 כגופים נפרדים ועצמאיים.
מיטב רשם הצלחה יפה בחלק מהמניות שבחר להמליץ עליהן לפני שנה – אך לא בכולן. עם תשואה ממוצעת נאה ביותר של 30%, ההמלצה על מניית יואלומניית קמהדע התגלתה כהברקה (תשואות של 72% ו-51% בהתאמה). מניית דיסקונט(8.5% תשואה) ומניית גילת(תשואה שלילית של 16%- ) איכזבו. האג"ח עליהן המליץ מיטב ל-2013 רשמו תשואה בטווח שבין 21% לאנלייט א', דרך 10% לדלק ישראל א' וכלה ב-7% לפז נפט ג'.
המלצות דש ברוקראז' הרשימו מעט פחות, עם תשואה ממוצעת של כ-19%. האכזבה הגדולה נרשמת מההמלצה על מניית טבע, שעלתה ב-2.5% במהלך השנה. ההמלצה המוצלחת היא על מניית הראלשקפצה ב-31%. ההמלצה הגרועה מכולן לא נכנסה לחישוב הממוצע, שכן היא על מניית מלאנוקסשנמחקה מהמסחר בת"א - מלאנוקס צנחה השנה בניו יורק ב-34%. האג"ח עליהן המליצו בדש השיגו תשואה נמוכה גם כן, עם מקסימום של 14% לדלק אנרגיה ה', דרך 7% לפרטנר ד', ו-4.7% לבזן א'.
המלצות מגדל ל-2014
המלצות אקסלנס ל-2014 המלצות הלמן אלדובי ל-2014 המלצות לאומי ל-2014 המלצות דיסקונט ל-2014 המלצות פריקו ל-2014המלצות איילון ל-2014
המלצות אנליסט ל-2014
בתחום התחזית, מיטב צפה עלייה של הדולר עד ל-4 שקלים - לצערם של היצואנים הדולר נסחר הרחק משם בסביבה של 3.5 שקלים (דש ציין כי קיים סיכון כזה). ההמלצה כי היורו יחלש עד ל-1.18 דולר רחוקה גם היא מהמצב כיום, בו נסחר היורו בסביבת 1.35 דולר. דש הימרו יפה על עלייה שנתית של 10% במדד ת"א 25 (עלה בכ-11%) ופספסו כמו כולם כנראה את העלייה בדאו ג'ונס: בדש צפו שיטפס ב-12% - הוא עלה בכפליים.
ועתה, לראשונה במשותף: פרויקט ההמלצות ל-2014 של "כלכליסט" ובתי ההשקעות נמשך - בכל יום עד סוף השנה האזרחית נציג בית השקעות אחר שימליץ על 5 מניות, 5 איגרות חוב, ופיזור מומלץ של תיק ההשקעות.
את ההמלצות של בית מיטב דש כתבו: אלכס זבז'נסקי, כלכלן ראשי במיטב דש, ערן יעקובי, סמנכ"ל במיטב דש ברוקראז', מאיר סלייטר ורז מור, אנליסטים במיטב דש ברוקראז'.
חמש מניות מומלצות ל-2014
מזרחי טפחות – הבנק השלישי בגודלו בישראל במונחי שווי שוק והיקף אשראי הוא הבנק הרווחי ביותר בבנקאות הישראלית: הוא מייצר תשואה להון ברמה של 13% לעומת תשואה ממוצעת של כ- 9% ביתר הבנקים. בשנתיים האחרונות מזרחי הוא גם הבנק הצומח ביותר בישראל, עם צמיחה של 7%-8% בשנה באשראי לציבור, לעומת נסחגה בבנקים האחרים. עם זאת, הבנק חשוף מאוד למגורים בישראל, מכיוון ש- 60% מהאשראי שלו הוא במשכנתאות.
תמחור החסר של הבנק נובע ברובו מהחשש מירידת מחירי דיור בשוק המשכנתאות. עם זאת, יציבות הרווח של הבנק, התלות הנמוכה יחסית ברווחים משוק ההון והיעילות התפעולית הגבוהה מעניקים למשקיע אפסייד גבוה יותר מבבנקים האחרים, עם סיכון שנכון להיום רחוק מלהתממש.
מתחילת השנה רשם מזרחי טפחות תשואה של 19%.
שטראוס – שטראוס היא ספקית המזון השנייה בגודלה בישראל, אך פעילות זו מהווה רק מחצית מפעילותה של שטראוס: לחברה פעילות ענפה בקפה במדינות רבות בעולם והיא מוכרת חומוס וסלטים רבים נוספים בצפון אמריקה ובאוסטרליה. בשנה האחרונה רושמת שטראוס רווחי שיא, בעיקר הודות לירידה במחירי הקפה בעולם, אך בין היתר גם הודות לצמיחה מרשימה במכירות הסלטים בצפון אמריקה.
ייחודה של שטראוס הוא בבניית מנועי הצמיחה לשנים הבאות. החברה שקדה בשנים שעברו על פיתוח מנועי הצמיחה הנוכחיים שלה, וכיום היא משקיעה משאבים רבים בפיתוח מנועי הצמיחה לשנים הבאות, אשר מבוססים בעיקר על מכשירי סינון מים כדוגמת תמי 4. בסיס הפעילות בישראל, הצמיחה הנוכחית בקפה וההשקעה בצמיחה העתידית של החברה מגלמים בתוכם חיבור בין השקעת ערך להשקעת צמיחה, חיבור שכמעט אינו קיים בשוק ההון הישראלי.
מניית שטראוס עם תשואה של 42% מתחילת 2013.
ויליפוד – ויליפוד עוסקת ביבוא וייצור מזון. החברה מוכרת את מרבית מוצריה בישראל, אך עושה זאת גם בחו"ל. ויליפוד הינה נכון להיום מספקי המזון הקטנים בישראל, אך מכאן גם יתרונה. החברה שוקדת על כניסה לתחומים חדשים, ולאור נתח השוק השולי שלה, שוק המזון הישראלי מהווה עבורה כר נרחב לצמיחה.
מתחילת השנה צמחו מכירותיה של החברה ב- 21% והרווח התפעולי קפץ ב- 55%. לאחר שנכנסה בשנה האחרונה לתחום הגלידות, החברה עומדת בפני הגדלת הנוכחות שלה בשוק הגבינות הקשות אשר צפוי לתמוך בהמשך צמיחה גם בשנה הקרובה. בתמחור הנוכחי ועם מדיניות דיבידנד של 50% מהרווח, ההשקעה בויליפוד מעניקה תשואה בסיסית נאה ופוטנציאל לאפסייד משמעותי.
ויליפוד עם תשואה של 100% מתחילת השנה.
נאוי– חברת האחים נאוי פועלת בתחום האשראי לחברות. פעילותה של נאוי מבוצעת בעיקר דרך ניכיון שיקים, אך גם דרך אשראי ישיר. החברה נרשמה למסחר בתחילת 2011, והיא משלימה בימים אלו שנתיים כחברה ציבורית. עם זאת, ניסיונה הולך עשרות שנים לאחור, ומנהליה פעילים בתחום ב-30 השנים האחרונות. האחים נאוי רשמה גידול של כ- 38% באשראי ללקוחות בשנת 2012, ומתחילת 2013 אשראי זה צמח בכ-20% נוספים.
פוטנציאל הצמיחה העתידי של החברה הוא גבוה מאוד, מכיוון שנתח השוק שלה באשראי לציבור בישראל עומד על פחות מ- 1%. הנתון החשוב ביותר בתוצאותיה של החברה הוא ההפרשה לחובות מסופקים, שהינו היקף האשראי שהחברה נתנה אך הלווים לא יצליחו להחזיר. מתחילת השנה עומד יחס זה אצל האחים נאוי על כ- 0.4% מהאשראי לציבור, שיפור לעומת 0.6% שנרשמו ב- 2012, ובדומה למערכת הבנקאית. במידה שהחברה תמשיך לצמוח בקצב דומה לשנתיים האחרונות ובמקביל לשמור על רמת ההפרשות לחובות מסופקים – היא צפויה לרשום שיפור משמעותי ברווח הנקי, ומניית החברה צפויה להגיב בהתאם.
נאוי רשמה השנה תשואה של 74%.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
פרטנר– דו"חות החברה והענף מראים על התייצבות מחירים, קרי השורה העליונה, בשני הרבעונים האחרונים. רמת התחרות בענף הסלולר עדיין גבוהה, אך עם זאת נראה שהיא מתייצבת. השפעת מבצעי המתחרים החדשים הולכת וקטנה על רמת הנטישה וניתן לראות גם ניצנים של תחילת שפיות. הוט מובייל קיבלה את מרבית דמי הערבות וגולן טלקום נמצאת קרוב לתחנת הבדיקה הראשונה להחזרת דמי הערבות שלה מהמדינה.
שנת 2014, אמורה להיות שפויה יותר מבחינת מחירי מכירה, אולי אף עם כניסה של מודל תמחור לגלישה סלולרית על פי שימוש. בהנחה כי רמת ההכנסות שהושגה בשנת 2013 תתייצב, ניתן לצפות לגידול בשיעורי הרווחיות לאור הבשלת מרבית פירות ההתייעלות שננקטה בשנתיים האחרונות, ובמיוחד בשנה האחרונה. בנוסף, פרטנר חתמה עם הוט מובייל על הסכם לשיתוף רשתות בדור הרביעי, שאמור לחסוך הוצאות בהיקף של מאות מיליוני שקלים בשנה. במשוואת הסיכון סיכוי, אנו חושבים שהעתיד של פרטנר בהיר יותר, אף שנותרו סיכונים מסוימים בהשקעה במניה.
פרטנר עם תשואה של 43% מתחילת 2013.
איגרות חוב מומלצות ל-2014
טאואר ד' - תשואה 7.28%, מח"מ 1.4 שנים, מרווח מעל ממשלתי של 7.3%.
אומנם תשואות האג"ח של החברה צנחו מאז שנחתם ההסכם להקמת המיזם המשותף בין פנסוניק לחברה, אך עדיין מדובר בתשואות גבוהות במיוחד לסדרה עם מח"מ קצר כמו סדרה זו. העסקה עם פנסוניק תספק לטאואר-ג'אז מכירות שנתיות נוספות של 400 מיליון דולר ל- 5 שנים לפחות. טאואר ג'אז הגדילה את כושר הייצור בכ-70 אלף פרוסות בחודש (כמעט כפול מהמצב היום) המיוצרים במפעל מהמתקדמים בעולם שעלות בנייתו עמדה על כ- 2 מיליארד דולר. מאז ההודעה על המיזם זינקה מניית החברה בכ- 40%, מה שמעיד על חשיבותו הרבה לחברה.
אינטרנט זהב ג' – תשואה 6.90%, מח"מ 3.5 שנים, מרווח מעל ממשלתי של 7.3%
העלייה במחירי מניית בזק הקטינה משמעותית את יחס המינוף של החברה, שעומד כיום על שיעור סביר של כ-50%. העלייה במחיר מניית בזק נסמכת על תוצאות טובות יחסית ברבעונים האחרונים, המאפשרות העלאת דיבידנדים מבזק לביקום ומשם לאינטרנט זהב, כך שגם מבחינה תזרימית מצבה של אינטרנט זהב השתפר.
סאמיט ה' – תשואה של 4.4%, מח"מ 3.1 שנים, מרווח מעל ממשלתי 2.7%.
בשנה האחרונה השתפר מצבה של סאמיט משמעותית. את תשעת החודשים הראשונים של שנת 2013 סיימה החברה ברווח של כ-280 מיליון שקל, לעומת רווח של כ-56.3 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.
במקביל לשיפור בתוצאות התפעוליות עלה יחס ההון העצמי למאזן לכ-28% כשהונה העצמי של החברה עלה ל-835 מיליון שקל, לעומת הון של כ-627 מיליון שקל בתחילת השנה. במקביל לשיפור בתוצאות החברה, השלימה החברה מהלך של ייצוב ופריסת כלל ההלוואות הבנקאיות של סאמיט גרמניה לתקופה ארוכה.
הרכב תיק מומלץ
בשנה הבאה העולם צפוי להתחיל להירפא מהמשבר הקשה שפקד אותו בחמש השנים האחרונות. גופי השקעה בעולם די תמימי דעים שבשנת 2014 צפויה צמיחה גבוהה יותר מאשר השנה. המקום הבטוח יחסית בהקשר לשיפור בצמיחה הינה ארה"ב שבה הסיכונים לתחזית נראים נמוכים יחסית, בה ניכר שיפור במצבו של הצרכן ובמצבן של הפירמות העסקיות.
במצב זה למשקיעים כדאי להתמקד בשוק האמריקאי בסקטורים שנהנים בדרך כלל מהאצה בצמיחה, להבדיל מהסקטורים הדפנסיביים שעדיפים כאשר הכלכלה מדשדשת או אף מתכווצת. אחד הסקטורים הבולטים שנהנה בדרך כלל כאשר רואים שיפור בצמיחה הינו סקטור הטכנולוגיה. חידושים תקופים בתחום, החלפת טכנולוגיות מהירה הופכים השקעה במניות ספציפיות השייכות לסקטור למסוכנת מדי. לכן כדאי להתמקד במדד מניות נאסד"ק האמריקאי שמעניק למשקיעים חשיפה גבוהה לענף עם פריסה רחבה בין החברות.
הכותב הוא בעל רישיון ניהול השקעות, המועסק בחברה לניהול תיקים. יובהר כי לכותב ו/או לחברה שבה הוא מועסק ו/או לחברות קשורות אליה עשוי להיות עניין אישי ו/או החזקות בניירות ערך ו/או בנכסים פיננסיים ו/או באפיקי ההשקעה המוזכרים בכתבה. אין הכתוב מהווה ייעוץ/שיווק להשקעות ו/או למס והוא אינו בא להחליף את שיקול הדעת העצמאי של הקורא ו/או מתן ייעוץ מקצועי, לרבות ייעוץ מקצועי על ידי יועץ/משווק השקעות מוסמך, בהתחשב בנתוניו ובצרכיו המיוחדים של הקורא.