גם פיטר ת'יל לא מאמין בפייסבוק: מכר מניות נוספות ב-400 מיליון דולר
ת'יל, שהשקיע ברשת החברתית עוד ב-2004, מכר את המניות ב-16-17 באוגוסט, לאחר שקודם לכן הן היו חסומות. מאז ההנפקה מימש מניות במיליארד דולר
סימן לבאות או רצון להיפגש עם הכסף? פיטר ת'יל, דירקטור בפייסבוק, מכר מאז הנפקת החברה מרבית ממניותיו בשווי מצרפי של מיליארד דולר.
- צוקרברג נפל מרשימת 10 המיליארדרים העשירים ביותר בתחום הטכנולוגיה
- מדוע צנחה מניית פייסבוק? בגללכם - ובגלל הסמארטפונים שלכם
- מארק צוקרברג: "כואב לראות את מניית פייסבוק יורדת ככה"
ת'יל, אחד המשקיעים הראשונים בפייסבוק מכר 20.1 מיליון מניות בין התאריכים 17-16 באוגוסט, אחרי שתקופת ההגבלה על מכירות של בעלי עניין הסתיימה. היקף המכירות בתאריכים אלה הסתכם ב-395.8 מיליון דולר, כך עלה מדיווח לרשות ניירות ערך בארה"ב. ת'יל הוא משקיע הון סיכון ומנהל קרן גידור שכבר גרף 640.1 מיליון דולר מההשקעה בפייסבוק במהלך הנפקת החברה בוול סטריט שנערכה ב-17 במאי.
ת'יל השקיע 500 אלף דולר בפייסבוק עם הקמת החברה בשנת 2004 ונחשב לאחד המרוויחים הגדולים ממימוש מניות החברה. מאז ההנפקה צנחה מניית הרשת החברתית הגדולה בעולם בכ-50% על רקע חששות שהחברה לא תצליח לייצר קצב צמיחה מהיר שיצדיק את שוויה.
בסוף השבוע האחרון שיחררה פייסבוק את ההגבלה על מכירת 271.1 מיליון מניות של החברה המוחזקות על ידי בעלי עניין. החברה צפויה בחודש נובמבר להסיר את המגבלה על מכירת 1.44 מיליארד מניות המוחזקות על ידי בעלי עניין נוספים.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
ת'יל ידוע בדעותיו הליברטריאניות הקיצוניות: הוא טען בין השאר בעבר כי הענקת זכות ההצבעה לנשים "הפכה את הרעיון של דמוקרטיה קפיטליסטית לאוקסימורון", משום שנשים הן "אוכלוסיה בעייתית לליברטריאנים". עוד טען ת'יל כי המשבר הפיננסי של 2008 לא נגרם עקב חמדנות וחוסר אחריות מצד הבנקאים, אלא משום שהחדשנות הטכנולוגית לא הדביקה את קצב הצמיחה של השוק. לפני כשנה וחצי הקים ת'יל קרן שמטרתה לשכנע סטודנטים להפסיק את לימודיהם ולעבור לפתיחת חברות סטארט-אפ.