בלעדי ל"כלכליסט" - על הגל: אובג'ט תנסה להנפיק בנאסד"ק כבר בחודש הבא
חברת המדפסות התלת־ממדיות מבקשת לנצל את האווירה בוול סטריט ואת ההכנסות המטפסות ולגייס כ־120 מיליון דולר לפי שווי של חצי מיליארד דולר. אם תצא לפועל, תהיה זו אחת ההנפקות הגדולות ביותר של חברה ישראלית בארה"ב בשנים האחרונות
בשבוע שעבר השלימו לא פחות משמונה חברות את הנפקתן הראשונה בוול סטריט - מספר ההנפקות הגדול ביותר בשבוע אחד מאז 2010 - שבמסגרתן גויסו בסך הכל 1.5 מיליארד דולר. לגל ההנפקות צפויה להצטרף בקרוב גם חברת אובג'ט הישראלית, שתנסה לגייס יותר מ־120 מיליון דולר לפי שווי של יותר מחצי
את ההנפקה צפויים להוביל ג'יי.פי מורגן ודויטשה בנק, והיא צפויה להיות ההנפקה הגדולה ביותר של חברה ישראלית בשנים האחרונות, אם אכן תצא לפועל. החברה קבעה רוד שואו עם משקיעים בארה"ב, שיחל ב־5 בדצמבר, כאשר ההנפקה צפויה להתבצע בכפוף לתנאי השוק, במיוחד בתקופה כה רגישה.
בפברואר האחרון דווח כי אובג'ט צפויה לנסות ולגייס כ־100 מיליון דולר לפי שווי של כ־400 מיליון דולר בהנפקה במהלך 2011. ההנפקה לא יצאה עד אז אל הפועל, לאור החולשה ששררה בשווקים באותה תקופה ולאחר שהחברה קיבלה אינדיקציות כי לא תוכל לגייס בשווי שהיא מבקשת. לאחרונה, בעקבות התוצאות הטובות - הכנסות צפויות של 160–180 מיליון דולר ב־2011 - השתנתה התמונה.
טכנולוגיה ייחודית, לקוחות גדולים
אובג'ט גיאומטריקס (Objet Geometries) מקריית המדע ברחובות עוסקת בפיתוח ושיווק מדפסות. החברה עושה שימוש בטכנולוגיה ייחודית שבאמצעותה היא מייצרת הדפסות תלת־ממדיות של גופים בעזרת פלסטיק הקרוי פוטו־פולימר, המשמשים לתכנון וייצור אבות־טיפוס. אובג'ט מעסיקה כ־300 עובדים ברחבי העולם.
מוצרי החברה מאפשרים ללקוחות לראות כיצד ייראה הדגם העתידי של המוצר שלהם באופן מוחשי, ולא רק על גבי צג המחשב, ובכך לקצר את זמן ההגעה לשוק ולמנוע טעויות תכנון. פתרונותיה של חברת אובג'ט אומצו על ידי יצרניות בתחומים רבים ובהם רכב, אלקטרוניקה, צעצועים, מוצרי צריכה, תכשיטים והנעלה. בין לקוחות החברה הבולטים ניתן למנות את אדידס, אפל וג'נרל מוטורס.
אובג'ט כמעט שאינה נחשפת, הנהלת החברה נמנעת מלהעניק ראיונות, ופרטים עסקיים על החברה אינם גלויים - אך המעט שידוע ממקם אותה גבוה ברשימת החברות המיועדות לאקזיט בשנים הקרובות, והיא מחזיקה ביותר מ־50 פטנטים ובקשות לפטנטים.
החברה נוסדה ב־1998 על ידי רמי בונן, גרשון מילר וחנן גוטהייט, וגייסה בעבר כ־28 מיליון דולר בשלושה סבבי גיוס. ב־2006 שקלה אובג'ט לבצע הנפקה בבורסה בתל אביב, אבל זו לא יצאה לפועל. בהמשך היא נקלעה לתקופה פחות טובה בשל המשבר הכלכלי, ובמהלך 2008 פיטרה 18 עובדים מתוך 200 עובדים בישראל.
בעל המניות הגדול - ישראלי משוויץ
בין משקיעי החברה נמצאות TDA וגלנרוק. ככל הידוע, החברה עברה לרווחיות במהלך השנתיים האחרונות. בין בעלי המניות ניתן היה למנות בעבר את סאיטקס מקבוצת דסק"ש, אך היא מכרה את אחזקתה (22.9%) ב־2005 תמורת 3 מיליון דולר בלבד לבעלי המניות האחרים.
את החברה מנהל כיום דוד רייס אבל האיש שעומד בראש החברה והמשקיע הגדול שלה הוא הישראלי אלן יגלום שפועל משוויץ. יגלום מחזיק מניות בהיקף של יותר מ־30% מאובג'ט, משמש בה כיו"ר, וצפוי לממש אחזקות בהיקף של עשרות מיליוני דולרים בהנפקה.
לכתבה באנגלית לחץ כאן