בלעדי ל"כלכליסט" - על הגל בדרך לנאסד"ק: אובג'ט בוחנת הנפקה בשווי 400 מיליון דולר
היצרנית והמפתחת של מדפסות לייצור גופים תלת־ממדיים מרחובות מקיימת מגעים עם כמה בנקים. את ההנפקה צפוי להוביל ג'יי.פי מורגן
חברה ישראלית נוספת החלה במגעים לקראת הנפקה בנאסד"ק. ל"כלכליסט" נודע כי חברת אובג'ט ג'יאומטריקס (Objet) מקריית המדע ברחובות צפויה לנסות לגייס כ־100 מיליון דולר לפי שווי של כ־400 מיליון דולר בהנפקה במהלך 2011. אובג'ט מקיימת לאחרונה פגישות עם בנקים זרים, כשאת ההנפקה צפוי
אובג'ט עוסקת בפיתוח ושיווק מדפסות בעלות טכנולוגיה ייחודית לייצור הדפסות תלת־ממדיות של גופים בעזרת פלסטיק הקרוי פוטו־פולימר, לתכנון וייצור אבות־טיפוס, ומעסיקה כ־300 עובדים ברחבי העולם. מוצרי החברה מאפשרים ללקוחות לראות כיצד ייראה הדגם העתידי של המוצר שלהם באופן מוחשי, ולא רק על גבי צג המחשב וכך לקצר מאוד את זמן ההגעה לשוק ולמנוע טעויות תכנון. פתרונותיה של חברת אובג'ט אומצו על ידי חברות יצרניות בתחומים רבים כגון תעשיית הרכב, אלקטרוניקה, צעצועים, מוצרי צריכה, תכשיטים והנעלה. בין לקוחות החברה הבולטים אדידס ומצושיטה.
אובג'ט כמעט שאינה נחשפת, הנהלת החברה אינה מתראיינת ופרטים עסקיים על החברה אינם גלויים, אבל המעט שידוע ממקם אותה גבוה ברשימת החברות המיועדות לאקזיט בשנים הקרובות. בראש החברה עומד כיום דוד רייס. לחברה יש יותר מ־50 פטנטים ובקשות לפטנטים. אובג'ט שקלה להנפיק ב־2006 בבורסה בתל אביב, אבל ההנפקה לא יצאה לפועל. בהמשך היא נקלעה לתקופה פחות טובה בשל המשבר הכלכלי שבמהלכו פיטרה 18 עובדים בארץ, מתוך 200 עובדים במהלך 2008.
אובג'ט נוסדה ב־1998 על ידי רמי בונן, גרשון מילר וחנן גוטהייט, וגייסה בעבר כ־28 מיליון דולר בשלושה סבבי גיוס. בין משקיעי החברה נמצאות TDA Technology וגלנרוק. ככל הידוע, החברה עברה לרווחיות במהלך השנתיים האחרונות והכנסותיה השנתיות נאמדות ב־70–60 מיליון דולר. בין בעלי מניותיה בעבר היתה סאיטקס מקבוצת דסק"ש שמכרה את אחזקתה (22.9%) ב־2005 תמורת 3 מיליון דולר בלבד לבעלי המניות האחרים.