וול סטריט נסגרה בירידות אחרי הורדת הדירוג לאירלנד
נאסד"ק ירד ב-0.7%, דאו ג'ונס איבד 0.5% ו-S&P 500 נחלש ב-0.4%; מודי'ס הורידה את דירוג האשראי של אירלנד לדרגת "זבל"; הגירעון המסחרי של ארה"ב זינק בחודש מאי ב-15% ל-50.2 מיליארד דולר - שיא של 3 שנים; סודהסטרים צנחה ב-8.2%
המסחר בוול סטריט ננעל בירידות שערים היום (ג') לאחר הורדת דירוג לאירלנד שהאפילה על פרסום הפרוטוקולים של ועידת השוק הפתוח של הפד.
מודי'ס הורידה את דירוג האשראי של אירלנד לדרגת "זבל". סוכנות הדירוג הורידה את דירוג האשראי של המדינה בדרגה אחת מ-'Baa3' ל-Ba1. בעקבות הסבירות הגדלה שתידרש השתתפות של משקיעים קיימים כתנאי מקדים לכל מימון רשמי נוסף. התחזית נותרה שלילית.
התמתנו ירידות השערים באירופה בתום המסחר לאחר שהבוקר נרשמו ירידות חדות בשווקים, וזאת לאחר שאיטליה הודיעה כי הצליחה בהנפקת אג"ח. הצליחה למכור 6.75 מיליארד יורו באג"ח לשנה בריבית של 3.67%. לשם השוואה לפני כחודש מכרה איטליה אג"ח דומה בריבית של 2.14%. בתוך כך הריביות על האג"חים של איטליה, ספרד ופורטוגל מזנקות לשיא כל הזמנים. אגרות החוב של איטליה לטווח של 10 שנים הגיעו לשפל של עשור - תשואה של 5.68%. המרווח בין אגרות החוב של גרמניה לאלה של איטליה הגיע אתמול גם הוא לשיא של 3.01%.
"מה שקרה באיטליה ב-48 השעות האחרונות זה הידרדרות של התפישה של המשקיעים לגבי הטיפול האיחוד האירופי בבעיה של יוון. לא קרה דבר למעשה שמצדיק הידרדרות כל כך מהירה" אומר ל"כלכליסט" קובי פלר, מנהל השקעות ראשי בכלל פיננסים. לדבריו, איטליה במצב לא פשוט אך יחס החוב-תוצר, העומד על 119%, יציב, כרגיל במדינה - ישנה צמיחה איטית ואף היו דיונים במדינה על שלוש תוכניות לעידוד הצמיחה הכוללות גם את נציגי האיגודים החזקים.
לדברי פלר, בשוק בעיקר ממתינים להחלטה בנוגע לתקרת החוב של ארה"ב - "משחקים פה בעצבים של המשקיעים" אומר פלר שמציין כי יש גם להמתין לדוחות הכספיים שייצאו בימים הקרובים בארה"ב.
נשיא ארה"ב ברק אובמה אמר אמש כי הוא ידחוק במנהיגי הקונגרס להגיע לעסקה הרחבה ביותר שניתן להגיע, על מנת לקצץ בגרעון התקציבי. את הדברים אמר אובמה בנאום במסגרת ועידה שהוא מקיים עם נציגים רפובליקנים ודמוקרטים בבית הלבן. "אני מוכן לספוג את הביקורות אשר צפויות להגיע גם מהמפלגה שלי ולדעתי יש לצפות שהצד השני ינהג באותו צורה", הוסיף אובמה.
יושבת ראש קרן המטבע הבינלאומית כריסטין לגארד, אמרה היום כי כי קרן המטבע לא תדון בשלב זה בהלוואה נוספת ליוון מעבר להלוואה הנוכחית.
שרי החוץ של האיחוד האירופי אמרו לאחר דיון חירום באיחוד האירופי כי על מנת למנוע מאיטליה להגיע למצב של יוון הם מתכננים להלוות לאיטליה כספים בריביות נוחות יותר ובתנאי הלוואה גמישים יחסית.
סטנלי פישר התראיין ל-CNN והתייחס למשברים הנוכחיים בארה"ב ובאירופה. "העולם בהחלט מביט ומשתהה", השיב לשאלה האם הוא חושב שארה"ב תוכל לחלץ עצמה ממצבה הנוכחי. "לאורך השנים ארה"ב הפגינה יכולת להתמודד עם משברים, ולרוב היא מוצאת דרך להתעלות", אמר פישר אך הודה כי "הם בהחלט קרובים לקצה. ויש לקוות שלא ייפלו. כלומר, ארה"ב זקוקה לכך שהאזרחים האמריקאים יאמינו שהממשל ישלם את החובות. ארה"ב היא עדיין המדינה המובילה בכלכלה העולמית והעולם עצמו זקוק לכך שהדולר האמריקאי והאג"ח האמריקאיות יהיו החזקים ביותר בעולם. זה צריך לקרות. אחרת, יהיו לכך השלכות חמורות עבור הכלכלה העולמית".
מאקרו
הגירעון המסחרי של ארה"ב זינק בחודש מאי ב-15.1% ל-50.2 מיליארד דולר, הרמה הגבוהה ביותר זה כשלוש שנים, בעיקר בשל העלות הגבוהה יותר של יבוא הנפט. כך עולה מדו"ח שפרסם היום משרד המסחר האמריקאי.
פרוטוקול דיוני הריבית של ועידת השוק הפתוח של הפד שפורסמו היום הראו שהפד קבע את סדר הצעדים להפסקת ההקלות הכמותיות אבל לא קבע מתי זה יקרה.
מניות במרכז
המיזם המשותף של גמידה-סל וטבע הודיע היום כי הוועדה הבלתי תלויה המנטרת את ניסוי שלב 3 שעורכות השתיים במוצר ה-StemEx שפיתחה גמידה בדקה את הנתונים שנאספו מ-70 החולים הראשונים שטופלו במסגרת הניסוי והמליצה שהמיזם המשותף ימשיך לגייס חולים למחקר במוצר.
אמזון נכנסת לפוליטיקה: ענקית המסחר המקוון האמריקאית ביצעה צעד ראשון במטרה לאפשר לתושבי קליפורניה להצביע נגד חוק חדש המחייב אותה לגבות מלקוחותיה מע"מ - כך הודיע אמש התובע הכללי במדינה.
אתמול, אלקואה פתחה את עונת הדוחות עם תוצאות מעורבות. בשורת הרווח הנקי איכזבה החברה עם רווח נקי של 32 סנט למניה, בעוד שההכנסות עקפו את התחזית המוקדמות ועמדו על 6.6 מיליארד דולר ברבעון השני.
סודהסטרים זכתה אתמול לכתבה אוהדת בבלומברג, סוכנות הידיעות ציינה כי מחיר המנייה זינק בכ-200% מאז הנפקת המניה בנובמבר. "בעוד 20 שנה תעשיית הסודה לא תהיה אותו הדבר", אמר מנכ"ל החברה, דניאל בירנבאום לבלומברג.
בהמשך להערכות שפורסמו בשוק, סיסקוהודיעה על רצון לפיטורי 10,000 עובדים.
ריסרץ' אין מושן RIM, יצרנית בלקברי, צפויה לכנס היום את אסיפת בעלי המניות השנתית על רקע קריאות מצד המשקיעים לדירקטוריון החברה לפעול למינוי יו"ר חדש ולהגדיל את הרווחים.