הדולר ממשיך להתחזק: עלה ב-0.92% ונקבע על 3.632 שקלים
היורו התחזק ב-1.16% ל-4.915 שקלים. כלכלני הפועלים: השקל יושפע בזמן הקרוב מגורמים מקומיים מנוגדים ומהמסחר בדולר בשוקי העולם
מלחמתו של בנק ישראל בספקולנטים במט"ח, מחזקות את הדולר והיורו. הדולר ממשיך להתחזק. השער היציג של המטבע האמריקאי עלה היום ב-0.92% ונקבע על 3.6320 שקלים. היורו התחזק ב-1.16% ושערו היציג נקבע על 4.915 שקלים. להודעות בנק ישראל
אתמול זינק הדולר ב-1.5% ושערו היציג
השקל נחלש השבוע מול הדולר, בניגוד למגמת היחלשותו של האחרון מול רוב המטבעות העיקריים בשוק המט"ח הבינלאומי. בתחילת השבוע היורו נחלש מול השקל ובהמשך שינה כיוון והתחזק, כאשר ברמה שבועית נרשמה עלייה בשערו.
בנק ישראל הטיל חובת דיווח על עסקאות מט"ח מעל 10 מיליון דולר ועל עסקאות מק"מ מעל 10 מיליון שקל. ההערכה היא, כי לצעדים לא תהיה השפעה משמעותית על שערי החליפין של השקל לאורך זמן, אך לבנק ישראל תהיה יכולת טובה יותר לנתח את ההתפתחויות בשוק המט"ח.
להערכת כלכלני הפועלים, השקל צפוי להמשיך ולהיסחר בתקופה הקרובה בהשפעת ההתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות בעולם. כמו כן, יושפע השקל מגורמים מקומיים מנוגדים. מחד, הגורם העיקרי התומך בהיחלשות השקל הוא התערבויות במסחר על ידי בנק ישראל במגוון דרכים. מאידך, בין הגורמים התומכים בהתחזקות השקל ניתן למנות את הכלכלה היציבה בישראל והציפיות להעלאות ריבית נוספות ע"י בנק ישראל (אם כי בקצב מתון) ובעקבותיהן, הרחבת הפער בין הריבית השקלית לריבית הדולרית.
בבנק הפועלים מליצים להחזיק מט"ח בשיעור של כ- 10%, תוך פיזור מטבעי הכולל דולר ארה"ב, אירו וליש"ט במטרה לצמצם את הסיכון.
בבנק לאומי מעריכים כי התנהגות הדולר מול השקל תמשיך בתקופה הקרובה להיות מושפעת ממגמת המסחר בעולם, כאשר לצעדים האחרונים עליהם הכריז בנק ישראל עשויה להיות השפעה מהותית על מגמת המסחר בטווח הקצר.