$
בורסת ת"א

הסינים באים: נחתמה העסקה למכירת השליטה במכתשים אגן לכימצ'יינה

בעקבות השלמת העסקה צפויה כור לרשום רווח הון של 148 מיליון שקל. העסקה נחתמה אמש לפי שווי של 2.4 מיליארד דולר למכתשים אגן, פרמייה של 10.4% על מחיר הבסיס של המניה הבוקר

שהם לוי 08:5309.01.11

עסקת מכירת השליטה במכתשים אגןלכימצ'יינה הסינית נחתמה אתמול בערב. לפי העסקה תרכוש כימצ'יינה את כל מניות הציבור במכתשים אגן וכן 7% ממניות מכתשים המוחזקות על ידי כור.

 

בעקבות מכירת המניות לכימצ'יינה תרשום כור רווח הון של 148 מיליון שקל. בנוסף, תרשום כור גידול של 49 מיליון שקל בהון העצמי. יחד עם זאת ציינה כור כי קיים פוטנציאל לרווחי הון נוספים מהעסקה, זאת בהתאם להערכות חשבונאיות שהיא מבצעת.

 

העסקה נחתמה לפי שווי של 2.4 מיליארד דולר למכתשים אגן, בהתאם להערכה הקודמת שסיפקה כור לבורסה.

 

מחיר המניה של מכתשים אגן לצורך ביצוע העסקה נקבע על 19.93 שקלים (כאשר בהסכם בין הצדדים המחיר נקוב בדולרים), גבוה ב-10.4% ממחיר הבסיס בו פתחה מכתשים אגן את המסחר הבוקר בבורסה בתל אביב. במועד ההודעה הראשונית של מכתשים אגן על עסקת המכירה עמדה הפרמיה על 54%.

 

כחלק מעסקת המיזוג, תעמיד כימצ'יינה לכור הלוואת נון ריקורס באמצעות בנק סיני, בסך של 960 מיליון דולר, הלוואה זו תהיה מובטחת בשיעבוד מניות מכתשים אגן שיוותרו בידי כור. קרן ההלוואה תוחזר בתום 7 שנים ותישא ריבית משתנה בצירוף הוצאות בהן תישא כור. שיעור הריבית הממוצעת השנתית בהלוואה יהיה 6%.

 

כור מציינת כי ההשקעה במכתשים אגן תמשיך להיות מטופלת לפי גישת השווי המאזני.

 

מכתשים אגן קיבלה חוות דעת ממשרדו של יצחק סוארי הקובעת כי מחיר מניית מכתשים אגן בעסקה מבטא מחיר הוגן לציבור בעלי המניות של החברה. באותה חוות דעת הוערך השווי הכלכלי של ההלוואה שקיבלה כור מכימצ'יינה בטווח שבין 183 ל-210 מיליון דולר.

 

במקביל, הודיעה כור שהיא בוחנת השלכות חשבונאיות נוספות של העסקה, ואת תוצאות הטיפול בהלוואה עשויה כור לרשום בנוסף לרווח מהשלמת העסקה, גם רווח בגין מאפייני ההלוואה בניכוי מס, זה צפוי לעמוד על סכום משמעותי.

 

נשיא כימצ'יינה: "מר נוחי דנקנר הוא מנהיג רב השראה"

 

רן ז'יאנ-שינג, נשיא כימצ'יינה, ציין בהודעה על חתימת ההסכם: "בשם כימצ'יינה, אני שמח על שחתמנו עם כור מקבוצת אי.די.ביעל הסכמים לשיתוף פעולה בקשר עם מכתשים אגן".

 

ז'יאנ-שינג שפע מחמאות לנוחי דנקנר: "לאורך המו"מ, נוכחנו כי מר נוחי דנקנר הוא מנהיג רב השראה ונוצרו הערכה וכבוד בינינו לבין מר דנקנר והצוות המוכשר והמסור שלו. מר דנקנר ואני מאמינים שנוכל לפתח ביחד פעילות כלכלית משמעותית בישראל, בסין ובכל מקום בעולם. אני משוכנע שהשותפות בינינו תחזק את הקשרים הכלכליים בין מדינת ישראל לבין הרפובליקה העממית של סין בתחומי החקלאות והמדע הכימי ובתחומים נוספים".

 

באשר לעתיד העבודה עם מכתשים אמר: "אנו מצפים לעבודה המשותפת עם מר ארז ויגודמן, מנכ"ל מכתשים אגן, ועם צוות ההנהלה הנמרץ שלו. אנו מקבלים בברכה את ההסכם הקיבוצי שנחתם בין מכתשים אגן לבין עובדיה בישראל וכן את הסיכום להמשיך את הפעילות של מכתשים אגן במפעלים בבאר-שבע ובאשדוד".

 

עוד הוסיף: "בנוסף, נשאף לאתר הזדמנויות לעבוד ביחד עם בעלי יכולת וכשרונות מקומיים על מנת להמשיך ולפתח את היכולות הטכנולוגיות והמדעיות של מכתשים אגן. אנו מאמינים שלהנהלה ולעובדים של מכתשים אגן יהיה חלק חיוני בהגשמת היעדים של כימצ'יינה ושל כור, לחיזוק הנוכחות הגלובלית של מכתשים אגן והמובילות שלה בשוק האגרוכימיה הגלובלי".

 

לאזרחי מדינת ישראל אמר נשיא כימצ'יינה: "יש בי כבוד גדול למדינת ישראל, לאזרחים שלה ולשותפים החדשים שלנו בקבוצת אי.די.בי. אני מצפה לעוד הרבה שנים של שותפות הדדית משגשגת וחברות עם מר נוחי דנקנר ומודה לו על האמון והחברות כלפינו בכימצ'יינה".

 

נוחי דנקנר: "הפטריוטיות של רן ז'יאנ-שינג לארצו היא שהנחתה אותו"

 

נוחי דנקנר, יו"ר קבוצת אי.די.בי, ציין בהודעה: "השותפות האסטרטגית שנחתמה היום בין כימצ'יינה לבין קבוצת אי.די.בי גורמת לנו סיפוק רב בהיותה אבן דרך חשובה בבניית היחסים הכלכליים בין סין לבין ישראל.

 

"העסקה משקפת את האסטרטגיה של הקבוצה ומגשימה את שאיפתה להיות קבוצה ישראלית מובילה תוך פיתוח הפעילות בשווקים המתעוררים בדגש על סין - מדינה המהווה מנוע הצמיחה המרכזי בכלכלה העולמית. אני שמח על ששותפינו בכימצ'יינה רואים בעסקה מהלך חשוב להידוק היחסים עם התעשייה והכלכלה הישראלית ומשוכנע ששיתוף פעולה זה אף יתרום לחיזוק הקשר בין סין לבין ישראל.

 

"שיתוף הפעולה בין הצדדים הוא תוצאה של מערכת יחסים מצוינת שנרקמה בין הצוותים של כימצ'יינה ושל אי.די.בי במהלך חודשי המו"מ שקדם לעסקה - מו"מ אשר נוהל לכל אורך הדרך באופן מכובד וחברי, הודות למנהיגותו ולהכוונתו של מר רן ז'יאנ-שינג, נשיא כימצ'יינה".

 

דנקנר חשף היכרות רבת שנים עם הסינים: "אני מכיר את מר רן ז'יאנ-שינג מזה מספר שנים והקשר בינינו התהדק במהלך תקופת המו"מ. מצאתי בו אדם חכם ושקול, איש עסקים נחוש ופרגמטי החותר להשגת יעדים תוך שיתוף פעולה ורגישות להבנת האינטרסים של הצדדים כולם. הפטריוטיות של רן ז'יאנ-שינג לארצו היא שהנחתה אותו בבנייתה של כמצ'יינה והפיכתה לאחת הקבוצות העסקיות הגדולות בסין. אני שמח על שהכרתיו ועל שזכיתי בחברותו".

 

עוד הוסיף: "אני מבקש להודות לצוות המסור של קבוצת אי.די.בי שטיפל בעסקה, בראשות עמי אראל, נשיא דסק"ש ויו"ר מכתשים אגן, שהפגין חוכמה רבה, מסירות ושקדנות בכל שלבי המו"מ. אני מודה לארז ויגודמן, מנכ"ל מכתשים אגן, שהשותפים שמים את מבטחם שימשיך להוביל בהצלחה את מכתשים אגן. אני משוכנע שהשותפות בין כימצ'יינה לבין אי.די.בי תחזק את כושר התחרות של מכתשים אגן בשווקים, תאפשר לחברה להמשיך בפעילות הייצור במפעלים בבאר שבע ובאשדוד ותבטיח את פרנסתם של עובדיה המסורים".

 

דוד חודק: "הסינים הרשימו אותנו מאוד בחמימותם"

 

בעקבות הדיווח על סגירת העסקה, אמר עו"ד דוד חודק: "זו הייתה עסקה מרתקת מאין כמותה בכך ששילבה לראשונה בישראל בסדר גודל כזה את התרבויות העסקיות של המזרח והמערב.  הסינים הרשימו אותנו מאוד בחמימותם, במקצועיותם וביסודיות ניהול המשא ומתן. זו עסקה חשובה ופורצת דרך לכלכלה הישראלית ואני מברך את העומדים מאחוריה הן מהצד הסיני והן מהצד הישראלי".

  

עורכי הדין דוד חודק, אסתר קורן ואדוה ביתן ממשרד עורכי הדין גרוס, קלינהנדלר, חודק, הלוי, גרינברג ושות' ייצגו את כימצ'יינה. את כור ייצגו עודד ערן ונחמה ברין ואשוק ממשרד עורכי הדין גולדפרב.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x