יוון פונה לאזרחיה בתפוצות על מנת שייקנו את האג"ח שהיא מנפיקה
מאז שיוון קיבלה מגוש היורו חבילת חילוץ בשווי 110 מיליארד יורו, היא לא הצליחה למכור אג"ח בעלי טווח פקיעה של יותר מ-6 חודשים
נינה וקרציס עזבה את יוון לפני 64 שנה, אולם המולדת הישנה שלה זקוקה לה כיום יותר מתמיד. וקרציס, גמלאית מתחום משאבי האנוש המתגוררת בקנדה, היא אחת מ-11 מיליון אזרחים יוונים לשעבר הפזורים על פני ארה"ב, קנדה, אוסטרליה וחלקים אחרים של העולם. בשנה הבאה מתכננת הממשלה היוונית לבקש
"ארה"ב ביקשה מאזרחיה לקנות אג"ח מלחמה בשעה שהיא השתתפה במלחמות העולם, ככה שבמידה מסוימת גם יוון מנהלת מלחמה", אמרה וקרציס בראיון טלפוני שנערך עמה. לדבריה, "אם קיימת דרך שבאמצעותה אני יכולה לעזור לארצי, מדוע שלא אעשה זאת?".
בכך מזכירה יוון את ישראל והודו, אשר נוהגות לפנות לאזרחיהן הנאמנים המתגוררים מחוץ לשטחיהן בבקשה לרכוש מה שקרוי "אג"ח תפוצות" (Diaspora Bonds). הסיבה לדחיפות היא שמאז שיוון קיבלה מגוש היורו חבילת חילוץ בשווי 110 מיליארד יורו במאי האחרון, היא לא הצליחה למכור אג"ח בעלי טווח פקיעה של יותר מ-6 חודשים.
"קיימת תפוצה משמעותית של יוצאי יוון ברחבי העולם והיא מחזיקה בהון רב", אמר דיליפ ראטה, כלכלן במטה הבנק העולמי שהתמחה בפיננסים אלטרנטיביים. לדבריו, "השאלה היא רק באיזו מידה חברי התפוצה היוונית בעולם מוכנים להשקיע במולדתם הישנה ועד כמה הם מאמינים בה".