$
שווקי חו"ל

ברננקי: מדינות שמורידות את שווי המטבע שלהן פוגעות בצמיחה

יו"ר הפד נאם היום בכנס של הבנק האירופי העולמי והגן על תוכנית התמריצים המוניטארית של הפדרל ריזרב: "התנאים הכלכליים השתפרו באופן ניכר בציפייה להכרזת הבנק על תוכנית ההקלה הכמותית"

סוכנויות הידיעות 16:3519.11.10

יו"ר הבנק הפדרלי המרכזי האמריקאי, בן ברננקי, הגן היום (ו') על תוכנית התמריצים המוניטארית של הבנק, בטענה כי היא תועיל לכלכלה העולמית, ברננקי אף מתח ביקורת מרומזת על סין ששומרת על מטבע חלש.

 

הדרך הטובה ביותר לתמוך בהתאוששות העולמית "היא באמצעות מדיניות שמובליה

לחידוש של צמיחה איתנה בהקשר של יציבות מחירים בארה"ב", אמר ברננקי בכנס בפרנקפורט. לדבריו, מדינות שמורידות את שווי המטבע שלהן עשויות לבלום בסופו של דבר את הצמיחה ברחבי העולם ולסכן את היציבות בבית.

 

ברננקי השיב בדבריו לביקורת שהוטחה כלפיו מבכירים במספר מדינות, כולל סין וברזיל שטענו שההחלטה לרכוש אג"ח אמריקאיות בשווי 600 מיליארד דולר שהתקבלה לפני שבועיים למעשה החלישה את הדולר, ובכך תורמת לתזרימי הכספים שנכנסים לשווקים המתעוררים.

 

שר האוצר הגרמני, וולפגנג צ'ובל, אמר שמדיניות הפד היא "אבודה, חסרת ישע" ומבקרים בתוך ארה"ב טוענים כי כי היא מזינה את האינפלציה ויוצרת בועות נכסים.

 

"ברמה העולמית, הן הצמיחה והן המסחר אינם מאוזנים", אמר ברננקי, והתייחס לכך שכלכלות צומחות בשיעורים שונים. ברננקי לא מתכוון להתייחס באופן ישיר לסין, אך הוא כן ידבר על "מדינות גדולות וחשובות עם עודף תמידי בחשבון השוטף".

 

"הן גירעון והן יתרה נוצרים על ידי התנהגות של הרבה מדינות ולא של מטבע אחד," אמר ברננקי בפאנל בו השתתפו נגיד הבנק האירופי המרכזי הבנק ז'אן קלוד טרישה, ויו"ר קרן המטבע הבינלאומית דומיניק שטראוס-קאהן. "יהיה קשה מאוד לשערי המטבע לבדם להחזיר את האיזון, ולכן אני חושב שהתאמות מבניות הן הכרחיות בשני הצדדים," אמר ברננקי.

 

שטראוס-קאהן אמר שלמרות הקשיים הכרוכים בדבר, חוסר איזון בכלכלה העולמית לא יוכל להיפתר מבלי "שינויים חשובים בשערי המטבע הרלוונטיים, אנו צריכים להתקדם בכיוון זה."

 

ברננקי הסביר כי "התנאים הכלכליים השתפרו באופן ניכר בציפייה להכרזה הבנק על תוכנית ההקלה הכמותית, מגמה המצביעה על כך שמדיניות זו תהיה יעילה בקידום ההתאוששות".

 

ברננקי אמר שהעובדה שמספר כלכלות מתפתחות עם עודף מסחרי אינן מאפשרות למטבע שלהן לעלות גורמות להרעה בבעיות איתן מתמודדות מדינות אלו. "שמירה על מטבע נמוך על ידי מדינות עם עודף מסחרי מונעת שינויים עולמיים הכרחים ויוצרת אפקט מצטבר שלא היה קיים אם שערי המטבע היו משקפים את מציאות השווקים," הוא אמר מבלי להצביע במפורש על סין.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x