חילופי האשמות בועידת ה-G20; סין תוקפת את תוכנית ההקלה הכמותית של ארה"ב
סין דוחה האשמות בנוגע למדיניות המטבע שלה שנועדה לשמור על יתרון בייצוא; אובמה: צמיחה בארה"ב תועיל לכלכלה העולמית
פסימיות שוררת היום (ה') בועידת ה-G20 בסיאול עקב חילוקי דעות בין מנהיגי המדינות העשירות והמתפתחות בנושא המטבע ומדיניות הסחר העולמי.
סין דחתה את ההאשמות בנוגע למדיניות המטבע שלה, שנועדה לשמור על היואן נמוך, והפנתה אצבע מאשימה כלפי תכנית ההקלה הכמותית של ארה"ב.
הכלכלה העולמית מנסה להימנע מחזרה על המשבר בשוק המטבע והסחר העולמי כפי שפרץ בשנות השלושים וגרם להרעת המשבר הכלכלי בארה"ב. סין וארה"ב צפויות לשחק תפקיד מרכזי בהגעה לפריצת דרך כלשהי בועידת ה-G20, עובדה שהובלטה היום לאחר פגישה של 80 דקות בין נשיא ארה"ב, ברק אובמה, ונשיא סין הו ג'נטאו, בעניין שערי החליפין.
ארה"ב צורכת יותר סחורות מיובאות מאשר היא מייצאת בעצמה ולכן יש לה גירעון מסחרי גדול כאשר למדינות אחרות, כמו סין, גרמניה ויפן יש עודף. ארה"ב מאשימה את סין בהורדת ערך המטבע שלה באופן מלאכותי ומכוון על מנת לתת לייצוא שלה ייתרון תחרותי בלתי הוגן.
אובמה אמר למנהיגים אחרים שארה"ב לא יכולה להישאר צרכן בזבזני ולהשתמש בכסף מולווה וצריכה שמדינות אחרות ישתתפו במאמץ לתיקון הכלכלה העולמית. "הדבר החשוב ביותר שארה"ב יכולה לעשות עבור הכלכלה העולמית הוא לצמוח, מכיוון שאנו ממשיכים להיות השוק הגדול ביותר בעולם ומנוע עצום עבור הצמיחה של שאר המדינות", אמר אובמה בכנס עיתונאים.
נשיא ברזיל, לולה דה סילבה, הזהירה שמדיניות כזאת של ארה"ב תגרום ל"פשיטת רגל" עולמית. "אם המדינות העשירות לא צורכות ורוצות לבסס את צמיחת הכלכלה שלהן על ייצוא, העולם יפשוט רגל מכיוון שלא יהיה מי שיקנה, כולם רוצים למכור".