$
בורסת ת"א

בלעדי ל"כלכליסט": נוחי דנקנר יצא לסין לסגור את העסקה למכירת מכתשים אגן

היום צפוי להיחתם ההסכם לפרישה מרצון של 200 עובדים וארגון מחדש של שני המפעלים, מכתשים ואגן

מיקי פלד וגולן חזני 07:0031.10.10

היום צפוי להיחתם סופית ההסכם לפרישה מרצון של 200 עובדים ממכתשים אגן. ההסתדרות והנהלת החברה הגיעו ביום חמישי להסכם עקרונות לארגון מחדש של שני המפעלים (מכתשים ואגן) ומטה החברה, שבהם מועסקים בסך הכל כ־1,400 עובדים.

 

נוחי דנקנר, בעל השליטה בקונצרן אי.די.בי, יצא ביום חמישי האחרון לסין לסגור את עסקת מכירת השליטה במכתשים אגן לחברת כימצ'יינה הסינית, למכירת 70% ממניות החברה לפי שווי חברה של 2.7 מיליארד דולר. ל"כלכליסט" נודע כי אל דנקנר התלוו עורכי הדין עודד ערן ונחמה ברין ממשרד גולדפרב, לוי, ערן, מאירי, צפריר ושות'.

 

יציאתו של דנקנר התאפשרה רק לאחר שהושג הסכם העקרונות עם העובדים והוסר איום השבתת החברה. לפי הסיכום, החברה התחייבה להשאיר את הייצור בישראל עד יוני 2017 לפחות. ב־2011 יפרשו מהחברה לפנסיה מוקדמת 70 עובדים בני יותר מ־57, וב־2012 יפרשו עד 130 עובדים. בכל מקרה, לא יהיו פיטורים של עובדים משני המפעלים. המשמעות של הצמצום במצבת כוח האדם היא כי קווי ייצור של חומרים מסוימים ייסגרו עקב רווחיות מועטה וכנראה יעברו למיקור חוץ בחו"ל. העובדים שיפרשו יקבלו את משכורתם החודשית עד גיל 67, עם מענק חד־פעמי בשווי של 60% משכרם. כמו כן תוקם קרן של 36 מיליון שקל לחלוקה לעובדים במקרה של מכירת החברה לבעלים חדשים, וסוכם עוד על קליטת עובדים ארעיים כקבועים במקום הפורשים.

 

טרם סוכם סופית בין הצדדים איך תובטח קצבת הפנסיה החודשית לעובדים גם במקרה שבו החברה תסגור את פעילותה בישראל אחרי 2017. במקרה שהחברה תעשה זאת כבר ביוני 2017, ל־200 העובדים שיפרשו יישארו עד ארבע שנים נוספות שבהן יקבלו את הקצבה מהחברה עד שיחלו לקבל אותה מקרן הפנסיה.

 

לפני כשבועיים הודיע דנקנר כי יש לערוך תהליכי התייעלות משמעותיים בחברה, שכן היא "צריכה להתמודד בשווקים הבינלאומיים מול חברות שכוח העבודה שלהן זול משמעותית מזה של מכתשים". שכרו של עובד ותיק במכתשים אגן יכול להגיע ל־25 אלף שקל בחודש ברוטו, ושכרם של עובדים צעירים מגיע ל־10,000 שקל ברוטו בחודש - זאת לעומת שכר הנמוך פי שלושה של עובד באחת המדינות המתפתחות.

 

לא מן הנמנע כי דנקנר היה זקוק למהלכים אלה ולמהלכים דומים שנקטה החברה בקרב החברות־הבנות שלה בברזיל, כדי להראות לסינים שהחברה תניב רווחים גדולים יותר בעתיד וכי היא מוכנה לשינויים משמעותיים כדי להבטיח זאת.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x