ראיון "כלכליסט" - יו"ר אלעד קנדה, מיקי נפתלי: "זו לא היתה טעות להנפיק את החברה"
שמואל חרל"פ, דיוויד פדרמן, מאיר שמיר, גיל אגמון - רשימה חלקית בלבד של החברים של יצחק תשובה שנעתרו להפצרותיו והזרימו ביקושים בהנפקת אלעד קנדה. מקורב להנפקה: "כל מתעשרי קבוצת דלק שמו כסף"
"אני רואה את ההנפקה כסיפור הצלחה גדול - לגייס 260 מיליון שקל זה לא סיפור פשוט. זו ההנפקה (IPO) השנייה בגודלה שבוצעה בשוק בתקופה האחרונה, כשרק ההנפקה של עזריאלי היתה גדולה יותר". כך מסכם מיקי נפתלי, יו"ר דירקטוריון אלעד קנדה, את הנפקת חברת הנדל"ן של יצחק תשובה. ההנפקה הושלמה אתמול בעזרת החתמים, וכן בעזרת מקורבים ליצחק תשובה שהזרימו ביקושים כ"ציבור".
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
שמואל חרל"פ, מבעלי קבוצת כלומביל יבואנית מרצדס; איש העסקים דיוויד פדרמן ומבעלי מכבי תל אביב בכדורסל; מאיר שמיר, הבעלים של מבטח שמיר; גיל אגמון, מנכ"ל דלק רכב מקבוצת דלק- זו רק רשימה חלקית של בעלי ההון שנרתמו לבקשת יצחק תשובה והכניסו כמה מיליוני שקלים, כל אחד, כדי להציל את ההנפקה של אלעד קנדה מכישלון קולוסאלי.
אחד מהם סיפר אתמול ל"כלכליסט": "זיהיתי שתשובה במצוקה ולא ראיתי שום סיבה לא לעזור לו. מבחינתי, קניתי בהנפקה וזו לא חתונה קתולית, תמיד אוכל להיפטר מהאחזקות".
"כל מתעשרי קבוצת דלק שמו כסף בהנפקה", אמר אחד המקורבים להנפקה. "הרי זה ברור שאי אפשר להגיד לא למי שדואג לבונוס שלך בסוף השנה", הוסיף אותו חתם.
אתה קורא לזה הצלחה גדולה, אבל בפועל, ללא הזרמת הביקושים מהחתמים והמקורבים לא הייתם מצליחים.
נפתלי: "החתמים הזרימו ביקושים בלי שהיתה התחייבות חיתומית. החתמים קנו 16 מיליון שקל. זה לא סכום גדול. זה בסדר גמור. עד לפני שבוע כולם חשבו שלא נצליח בהנפקה, אבל עבדנו קשה מאוד מאחורי הקלעים כדי שזה יצליח".
יכול להיות שטעיתם כשסיבכתם את ההנפקה עם מנגנוני האופציות?
"לא היתה טעות. זה לא מהלך פשוט להנפיק חברה קנדית בישראל. המבנה היה ייחודי ולקח לשוק זמן לעכל אותו ולהבין אותו. הנפקת אלעד קנדה היא הצעד הראשון לקראת הסדר החוב המתוכנן באלעד גרופ. הנפקנו עכשיו 10% מהחברה, ובמהלך שבעת החודשים הקרובים אלעד גרופ תציע לבעלי האג"ח הפרטיות שלה להמיר חוב של כ־60 מיליון דולר (מחוב של 700 מיליון דולר) ל־10% נוספים מאלעד קנדה. מהלך זה יגדיל את שווי אחזקות הציבור בחברה ויאפשר לה להיכנס למדד ת"א־100. לבעלי האג"ח הפרטיות של אלעד גרופ יעניק המהלך סחירות. לדעתי, ההיענות של המוסדיים תהיה מעל ומעבר".
למה לא הנפקתם בקנדה?
"שוק ההון בצפון אמריקה מסתכל, מבין ומעריך חברות שפועלות בסקטור מסוים. כך, למשל, רק דירות למגורים או רק מרכזים מסחריים. אנחנו הישראלים מאמינים בהשקעה מפוזרת יותר כדי לייצר יציבות. שוק ההון בקנדה לא מכיר חברות כמו שלנו".
העברתם מעט פעילות שלכם בקנדה לחברה. יכולתם להעביר רק תחום פעילות אחד ולהנפיק בקנדה?
"אין לנו מסה גדולה מספיק כדי להציג לשוק הקנדי פעילות מרוכזת רק בסקטור אחד. יש לנו חבילה של מרכזים מסחריים בקנדה שאותה ננסה להנפיק בקנדה כקרן ריט. עדיין לא החלטנו אם נציע לבעלי האג"ח הפרטיות של אלעד גרופ להמיר את החוב ליחידות השתתפות בקרן".
התחייבתם בתשקיף לפרסם מעתה את דו"חות אלעד גרופ?
"עד כה היינו מחויבים להציג את דו"חות אלעד גרופ לגופים המוסדיים שמחזיקים באג"ח של החברה. רשות ני"ע סברה כי למוסדיים שרואים את הדו"חות יש יתרון על פני הציבור הרחב, ועל כן הוחלט שנפרסם את הדו"חות כדי לאפשר שוויון במידע למשקיעים".