חתומים על ההצלחה: הנפקת אלעד קנדה הושלמה בזכות החתמים
הדו"ח הסופי של ההנפקה מגלה כי החתמים הזרימו ביקושים של 16 מיליון שקל. התחייבו לא למכור את המניות שרכשו במשך 3 חודשים
הנפקת אלעד קנדה הושלמה והמניות ירשמו למסחר וזאת ללא השתתפותו של אלעד תשובה, בנו של בעל השליטה בחברה יצחק תשובה, בהנפקה. הבוקר (ג') קיימה החברה והחתמים בחינה מחודשת מול הבורסה והוברר להם כי ניתן להשלים את ההנפקה גם ללא הביקושים שאלעד תשובה הזרים בהנפקה. סך הגיוס מהציבור
החתמים המובילים את ההנפקה, פועלים אי.בי.אי, לידר, אקסלנס, לאומי פרטנרס ומיטב, קיימו בשבוע האחרון שיחות ומצגות עם גופים מוסדיים שהעדיפו לא לקחת חלק במכרז המוסדי, עם יועצים בבנק ומנהלי תיקים וכן עם אנשים פרטיים ובכללם כאלו הנמנים בין מכריו של תשובה, על מנת לנסות ולסגור את ההנפקה.
לבסוף נאלצו החתמים לרכוש בהנפקה - דו"ח תוצאות ההנפקה שאלעד קנדה פרסמה כעת מעלה כי החברה השלימה את הגיוס בהיקף כולל של 258 מיליון שקל. סכום זה כולל הזמנות שהזרימו החתמים של ההנפקה בהיקף של 16 מיליון שקל וכן כולל ביקושים בהיקף של 5 מיליון שקל שהזרים בנו של בעל השליטה בחברה אלעד תשובה.
החתמים נחשבו לציבור לצורכי ההנפקה - והתחייבו לא למכור את המניות שרכשו במשך 3 חודשים. העובדה כי החתמים השתתפו בהנפקה מעידה יותר מכל על הקושי הרב שבו נתקלה החברה בהנפקה, כאשר אילו לא היו מזרימים ביקושים ההנפקה לא היתה יוצאת לפועל.
מיקי נפתלי, יו"ר דירקטוריון חברת אלעד קנדה אינק': "אנו שמחים לדווח היום על השלמת השלב הציבורי בגיוס הראשוני של החברה. קיבלנו ביקושים של למעלה מ- 80 מיליון שקל מהציבור ואנו רואים בביקושים אלה, אשר מגיעים בתקופה של אי וודאות יחסית בשווקי ההון בעולם הבעת אמון בחברה, פעילותה ועתידה העסקי כמו גם בפוטנציאל שבה. זוהי פעם ראשונה שחברה קנדית מנפיקה את מניותיה בבורסת תל אביב ואנו שמחים לתת למשקיעים המקומיים הזדמנות להשקיע בכלכלה זו אשר לכל אורך המשבר הוכיחה את כוחה, יציבותה והפוטנציאל אשר טמון בה. כיו"ר החברה אני נרגש לקראת תחילת המסחר של החברה בבורסה של תל אביב ובכוונתנו לפעול להמשך פיתוח פעילותה. ברצוני להודות לכל עובדי החברה כמו גם למשקיעים שהביעו בנו אמון."
לפני כשבוע וחצי השלים תשובה אך בקושי את השלב המוסדי של ההנפקה לאחר שהצליח לגייס רק 180 מיליון שקל מהמוסדיים מתוך 220 מיליון שקל מתוכננים. לאחר עוגמת הנפש שנחל בשלב המוסדי שקל תשובה בתחילה לקבל מהחתמים התחייבות חיתומית לרכוש את הסכום שהציבור לא יירכוש, אך לבסוף החליט לסגת מהמהלך לאחר שחשש כי החתמים יפזרו את הסחורה שיקחו מיד לאחר ההנפקה ויובילו לירידת ערך המנייה. להחלטה של תשובה שלא לקחת התחייבות חיתומית תרמו גם לחצים שהפעילה כלל ביטוח שהשקיעה כ-30 מיליון שקל בהנפקה והזהירה כי תמשוך את ההתחייבות במידה ותילקח התחייבות חיתומית.
בעקבות העדר ביקושים מהגופים המוסדיים נאלץ תשובה להוריד את שווי ההנפקה ב-10%, אך גם הנחה זו לא הצליחה לשכנע את חברת הביטוח הפניקס, שבשליטת תשובה, לקחת חלק בהנפקה. זאת לאחר שועדת ההשקעות של הפניקס סרבה לאשר אותה. גם אקסלנס, בית ההשקעות מקבוצת תשובה, לא לקח חלק דרמטי בהנפקה עם השקעות של מיליונים בודדים.