$
בורסת ת"א

יו"ר פעילים: "כל הדיון בשכר הבכירים בחברות הציבוריות הוא הזוי"

יורם גבאי בכנס של דן אנד ברדסטריט: "כל בדיקה בכל תחום תעסוקתי תעלה את אותם ממצאים. קחו לדוגמה את השכר של הכדורגלנים הבכירים מול ממוצע שכר הכדורגלנים"

רחלי בינדמן 17:3810.05.10

"כל הדיון בשכר הבכירים בחברות הציבוריות הוא הזוי. הרי בישראל יש את אי השוויון הכי גדול בעולם המפותח. כל בדיקה בכל תחום תעסוקתי תעלה את אותם ממצאים. קחו לדוגמא את השכר של עורכי הדין של אולמרט לעמת השכר של עורכי דין אתיופים, השכר של הכדורגלנים הבכירים מול ממוצע שכר הכדורגלנים". כך אמר יורם גבאי, יו"ר פעילים שוקי הון, בכנס דירוג בתי ההשקעות של דן אנד ברדסטריט שנערך היום (ב').

 


 

רועי ורמוס, מנכ"ל פסגות אמר בעניין זה כי "אי אפשר להתעלם מההבחנה בין אדם ששוכר לעצמו עו"ד או רו"ח לבין חברות שהן ציבוריות ובעלי מניות המיעוט עלולים להיפגע מהשכר הגבוה של המנהלים. אני פחות מתעסק בנושא של פערים חברתיים אלא יותר בתחום האחריות שלי - והוא איך להגן על ההשקעות של העמיתים שלי. אני בהחלט מסכים שצריך לתת למוסדיים יותר כוח באסיפות הכלליות כמו הבאת שכר המנהלים הבכירים לאישור האסיפה ולא רק שכר הדירקטורים וכן לבחון אפשרות של מתן ייצוג בדירקטוריון לגופים המוסדיים".

 

אייל סגל, מנכ"ל תכלית: "אני בעד להתערב בתהליכים של אישור השכר אבל לאו דוקא בקביעת תקרות שכר בחקיקה. אין ספק שיש טרמפיסטים שמנסים לתפוס כותרות. יש חברות שמרווחיות הרבה וגם המנכ"לים שלהם צריכים להרוויח הרבה בעוד שיש חברות שלא מחזירות חובות לאחר שבמשך שנים המנהלים שלהם משכו משכורות עתק - ובזה צריך לטפל".

 

"אין לי ספק שהמשבר האירופי לא יפתר רק על ידי הזרמת כספים"

 

כשנשאלו על חבילת הסיוע ליוון והאם היא מסמנת את סיום המשבר אמר סגל: "זה עוד לא סוף המשבר. על כל נתון חיובי שמגיע למחרת מקבלים עליו עוד נתון שלילי. עם זאת אין ספק שקבלת ההחלטות המהירה והיעילה של הגוש האירופי היא בשורה חיובית".

 

גבאי: "פתרו את המשבר של 2008 על ידי יצירת גרעונות של מדינות. ב-2010 מנסים לפתור משברים שנוצרו בגלל הגרעונות הללו. אני צופה חזרה לצמיחה כשבדרך יהיו זעזועים. עם זאת כל עוד הם לא יגיעו לארה"ב ולאנגליה החיים קלים".

 

אילן רביב, מנכ"ל מיטב: "המשבר לא מאחורינו. צריכים להביא פיתרון אמריקאי לבעיה האירופית באמצעות פעולה נחושה ומהירה. אין לי ספק שהמשבר האירופי לא יפתר רק על ידי הזרמת כספים".

 

דוד ברוך, מנכ"ל אקסלנס: "המשבר הוא תוצאה של מינוף יתר של מדינות. הוא ילווה את אירופה עוד הרבה שנים".

 

טל רז, מנכ"ל כלל פיננסים: "המשבר הנוכחי באירופה שבר את המוסכמה לפיה מדינות מחזירות חובות. יוון היא רק דוגמא ראשונה ובטח נראה עוד מדינה או שתיים שמגלות קשיים בהחזר חוב".

 

כשנשאלו על האם הגופים המוסדיים יחזרו לקנות אג"ח ללא ביטחונות ויישכחו את לקחי המשבר אמר ברוך: "יש מגזר עסקי שחלק מהחוב שלו צריך למחזר, אם זו חגיגה אז היא מתרחשת על בסיס יומי במוסד שנקרא בנק. בנוסף, מרבית ההנפקות מתחילת שנה היו  בדירוגים גבוהים. כמו כן אין ספק שמערכי האשראי של הגופים המוסדיים ביצעו קפיצת מדרגה".

 

ורמוס: "צריך לזכור שהדיון אם הגופים המוסדיים קונים אג"ח עם או בלי ביטחונות מתעלם מאחת המטרות המרכזיות של הגופים המוסדיים והוא לייצר תשואה למשקיעים. יש הנפקות של חברות איכותיות שלא נותנות ביטחונות שזה בהחלט לגיטימי כי הכל שאלה של תמחור נכון של סיכון".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x