$
בורסת ת"א

סגן הממונה על שוק ההון: "המשבר גרם לגופים המוסדיים להבין שהם לא רק שחקני תשואה"

אריק פרץ דיבר בכנס DC Finance והוסיף כי "הגופים המוסדיים מבינים שיש להם אחריות ציבורית מעבר לעוד אחוז שהם משיגים לעמיתים"

נעמה סיקולר 13:0311.11.09

"הגופים המוסדיים מתחילים להבין היום שהם לא יכולים להיות רק שחקני תשואה", אמר היום אריק פרץ, סגן הממונה על שוק ההון במשרד האוצר. פרץ נאם בוועידה השנתית למימון תאגידי של DC Finance ואמר כי "הגופים המוסדיים מבינים שיש להם אחריות ציבורית מעבר לעוד אחוז שהם משיגים לעמיתים שלהם ושיש להם אחריות במערכת היחסים עם שוק ההון ואת זה עשתה הרגולציה אבל גם הביקורת הציבורית. הגופים המוסדיים מבינים שגם אם אין השפעה דרמטית על התיק שלהם, כמו למשל שיעורי האחזקה במקרה של אפריקה או צים, כסף שהם נתנו הם צריכים לקבל בחזרה ולא רק בגלל ההשפעה על התיק אלא בגלל האחריות הציבורית".

מה דעתך על מניית דיסקונט:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

עוד הוסיף פרץ כי "דירוג החוב של החברות היום יכול ללמד אותנו על מצבנו - 55% מהחוב של הגופים המוסדיים הוא ברמת A ומעלה ורק 5% מסדרות החוב הן בדירוג נמוך מרמה של B וזה אחרי כל ההורדות של אפריקה ישראל וצים. זה יכול לתת לנו אינדיקציה די טובה על מצב המשק היום עם כל הביקורת על חברות הדירוג"

 

"חשוב שנבין כצרכנים מה ההשפעה מבחינת תשואה מבחינה אבסולוטית, של דיפולט" אמר פרץ "ההשפעה על תשואות הגופים המוסדיים היא לא דרמטית 5%-6% ולא שצריך לזלזל, אבל גם אם כל שוק החיסכון הפנסיוני, כל קבוצות הלווים הגדולות יפשטו רגל - התשואות של הגופים המוסדיים ירדו בכ-10%. וזה השוני לעומת המערכת הבנקאית, לגופים המוסדיים אין מינוף בהגדרה כל הפסד של שקל הוא אחוז אחד ולא 10%. יש היום תהליך הפקת לקחים גם הגופים המוסדיים גם החברות וגם רשויות הפיקוח לומדים תוך כדי תנועה עם מצבים לא צפויים ולמנוע סיטואציות שקרו בשנה האחרונה או לפחות לצמצם דיפולטים או בעיות של החזר חוב".

 

שוקי אורן: "המזל שלנו היום הוא שיש מדינות בעולם עם גירעון יותר גדול"

 

לדברי החשב הכללי שוקי אורן, ההיערכות עדיין צריכה להיות זהירה: "בשנה הבאה תהיה לנו צמיחה של 2% והשנה צמיחה של 0%. אנחנו מרוצים מזה שהגירעון שלנו יהיה קצת יותר נמוך מהצפי ההתחלתי - 6%, אבל האמת היא שאם היה לנו גירעון כזה לפני שנתיים היינו בבעיה גדולה. המזל שלנו היום הוא שיש מדינות בעולם עם גירעון יותר גדול".

 

לדברי אורן "יש לנו אתגר לשנים הקרובות - ההכנסות ממסים לא כל כך דרמטיות יותר גדולות ממה שתכננו ולכן אנחנו צריכים להמשיך ולהיערך כמו מנהלי כספים שחוששים שלא יהיה להם קל. אנחנו לוקחים שיהיו לנו בשנה הקרובה שתי הפרטות עד כמה שאפשר לקרוא לבנקים הפרטות, יש לנו מימוש מניות בשני בנקים על הפרק בסכום הקרוב ל-4 מיליארד שקל (לאומי ודיסקונט) יש לנו את כביש חוצה ישראל שאנחנו מתכוונים לממש את חלקנו בו וגם יש לנו את האפשרות ללכת לחו"ל ולגייס הון. אנחנו כנראה לא נעשה את זה בשנה הזו אבל בשנה הבאה סביר להניח שכן".

 

"בשנת 2007, למעלה מ-50% מההנפקות היו של חברות בתחום הנדל"ן וכמעט אף אחת מהן לא היתה מדורגת. ב-2009 אנחנו רואים מעט חברות בתחום הנדל"ן והחברות שגייסו הן חברות נדל"ן מניב בעיקר, החברות היציבות והגדולות שנסחרות בבורסה בתחום הזה". כך אמרה רונית הראל בן זאב, סמנכ"ל בבורסה לני"ע. "יש שינוי בהתייחסות לגיוסים הראשונים בשוק אגרות החוב. לדברי הראל בן זאב, "רמת הדירוג ירדה בממוצע באופן כללי בבורסה בשתי דרגות. 7% משווי השוק ערב המשבר מצוי בשלב זה או אחר של הסדרי אג"ח, היד עוד נטויה נראה חברות נוספות. 99% מן החברות הללו הן חברות בתחום הנדל"ן".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x