הרווח על הנייר של בן דב מפרטנר: 466 מיליון שקל
מניות פרטנר קפצו ב־10% מאז רכש בן דב את החברה מהאצ'יסון. הרווח שרשם שווה יותר מ־40% מהונה העצמי של החברה שלו, סקיילקס. הגוף שאחראי לעלייה: קרן קפיטל ריסרצ', שביקשה לקבל נתח מהעסקה המקורית
כחודש וחצי בלבד לאחר החתימה על עסקת פרטנר, וזמן רב לפני שהושלמה, כבר הרוויח אילן בן דב 124 מיליון דולר (כ־466 מיליון שקל) מהעסקה, וזאת בעקבות העלייה בערך מניית פרטנר בימים האחרונים.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
פרטנר סיימה את המסחר שלשום בניו יורק במחיר של 19.24 דולר למניה, בשעה שבן דב רכש את השליטה בחברה לפי מחיר של 17.5 דולר למניה. כזכור, ב־12 באוגוסט רכש בן דב 7מיליון מניות פרטנר, שהם 51.3% מהחברה, מידי האצ'יסון הסינית תמורת 1.35 מיליון דולר. בנק לאומי נכנס לעסקה כשרכש 7.7 מיליון מהמניות ב־515 מיליון שקל, כך שגם לאומי הרוויח מהעסקה כ־42 מיליון שקל. בנק מזרחי טפחות אמור לרכוש 2% מהנתח של בן דב בחברה, אולם העסקה איתו טרם נחתמה.
אף שהרווח הוא על הנייר בלבד, זה סכום מהותי מבחינת סקיילקס, הנמצאת בשליטת בן דב: הונה העצמי של החברה עמד בסוף הרבעון השני על 1.15 מיליארד שקל, כך שהרווח הנובע מעליית הערך במניות פרטנר הוא יותר מ־40% מההון העצמי. יתר על כן, סקיילקס אמורה לקבל בשבועות הקרובים את האישורים האחרונים להשלמת העסקה. לפי החוזה שלה עם האצ'יסון, אם תשלים את העסקה עד דצמבר, תוכל לקבל דיבידנד שמחלקת פרטנר לרבעון השלישי. אם פרטנר תשמור על שורת הרווח שלה מהרבעון השני, הרי שחלקה של סקיילקס בדיבידנד עתיד לעמוד על 135 מיליון שקל.
ל"כלכליסט" נודע כי הגוף שאחראי למחזורים הגדולים במניות פרטנר בנאסד"ק בימים האחרונים - ובמידה רבה גם לעליית המחיר של המניה - הוא קרן קפיטל ריסרצ', שביקשה לקבל נתח מהעסקה המקורית של בן דב עם האצ'יסון. לאחר שהדבר לא עלה בידיה, היא החלה לרכוש את מניות פרטנר בבורסה.
בתוך כך, דיווח בן דב על מכירה של איגרות חוב שרכש בהנפקת האג"ח של סקיילקס, שבוצעה לפני כשבועיים. בן דב רכש איגרות חוב בסכום של 20 מיליון שקל, שנחלקו בין אגרות שקליות, צמודות מדד, ושקלית בריבית משתנה. נוסף על כך, רכש בן דב אג"ח להמרה. האיגרות נרכשו בהנחה של 0.6% שניתנה לגופים מוסדיים, כך שהן נרכשו במחיר של 99.4 אג' כל אחת.
סקיילקס מרכזת את פעילות יבוא מכשירי סלולר מתוצרת סמסונג לארץ. פעילות זו הועברה אליה בשנה האחרונה מידיה של סאני תקשורת, החברה־האם, המחזיקה ב־86.5% מסקיילקס. האחזקה המרכזית השנייה של סאני היא אתר האינטרנט תפוז. הממונה על הגבלים עסקיים הורתה לבן דב למכור את אחזקותיו ברשת הסלולר דינמיקה כתנאי לאישור העסקה.