בלעדי - מקורבים ללאומי ומנורה מבטחים: "בן דב שילם מחיר מלא, אבל סביר - נחזיק אחוזים משמעותיים"
בשיחה בלעדית עם "כלכליסט" אמר בן דב כי "רכשנו את המותג החזק בישראל". עוד נודע ל"כלכליסט" כי שאול אלוביץ' הציע אף מחיר גבוה יותר מזה של בן דב, אך בהאצ'יסון העדיפו את בן דב. האצ'יסון תעמיד לסקיילקס מימון בהיקף של 300 מיליון דולר. כפי שפורסם לראשונה ב"כלכליסט" בעל השליטה בסקיילקס הגיע לסיכום עם האצ'יסון לפיו ירכוש 51.31% מהון המניות של ענקית התקשורת הישראלית פרטנר תמורת 5.3 מיליארד שקל
בנק לאומי ומנורה-מבטחים מעונינים להשתלב בעיסקת פרטנר. "בן-דב שילם מחיר מלא, אבל סביר. אין שום מניעה שלא נשתלב בעיסקה כשותפים בעלי אחוזים משמעותיים" אמרו גורמים בכירים בשני המוסדות הפיננסיים.
קודם לכן אמר בן דב בשיחה בלעדית עם "כלכליסט כי "נשמע מצויין נשמע אורנג'. זו הסיסמה מהיום". בן-דב נמצא ברגעים אלה על מטוס בדרך חזרה לארץ, כ-48 שעות בלבד אחרי נחיתתו בהונג-קונג לסגירת העיסקה.
"אני נרגש מההזדמנות לעבוד עם חברה נפלאה והנהלה נהדרת ואומר תודה לכל מי שהיה מעורב בתהליך. רכשנו את המותג החזק בישראל ואני מחכה בקוצר רוח לעבוד עם האנשים הנפלאים שמובילים את החברה" הוא הוסיף בשיחה עם "כלכליסט".
עוד נודע ל"כלכליסט" כי אילן בן-דב, בעל השליטה החדש בפרטנר מתכוון להשאיר בתפקידו את דוד אבנר, המנכ"ל, ואת יתר חברי ההנהלה של החברה. בן-דב הבהיר את כוונתו לאבנר במהלך הימים האחרונים, עוד לפני שרכש את השליטה בחברה.
הבוקר אמרו ל"כלכליסט" לאחר שהודיע בן דב על רכישת השליטה בפרטנר מקורבים לבן דב כי "המתחרים שלנו הציעו מחיר הרבה יותר גבוה עבור השליטה, אבל האצ'יסון העדיפו אותנו בגלל הרגולציה הגבוהה שכרוכה ברכישת השליטה מצד המתחרים".
כזכור, התבטאו מקורבים לקבוצת אלוביץ' אתמול כי העיסקה הפכה ללא כלכלית מבחינתם עם המחירים שאותם הציע בן דב באמצעות חברת סקיילקס. מקורבים לסקיילקס מגיבים עתה לראשונה לטענה זו ואומרים כי המחיר המגולם בהצעה של שאול אלוביץ היה למעשה יותר מ-18 דולר למניה.
עוד נודע ל"כלכליסט", כי קבוצת האצ'יסון תעמיד לסקיילקס מימון בהיקף של 300 מיליון דולר לרכישת השליטה בפרטנר. המימון יינתן בתנאים מועדפים. חלק נוסף מהמימון יהיה מבנק לאומי ובנק המזרחי, ואילו סקיילקס תממן ממקורות עצמיים סכום הקרוב למימון שתקבל מהאצ'יסון.
אילן בן-דב הודיע היום על רכישת השליטה בחברת פרטנר. סקיילקס שבשליטת אילן בן דב תרכוש 51.31% מהשליטה בחברת פרטנר תמורת 5.29 מיליארד שקל, לפי שווי חברה של 2.71 מיליארד דולר, המשקפים מחיר מניה של 67 שקל. כפי שפורסם לראשונה ב"כלכליסט" - הגיעו בן דב ובעלי השליטה בהאצ'יסון לי קה שינג, להסכמה על היקף העיסקה.
השווי לפיו נמכרה פרטנר קרוב לשווי השוק של החברה אתמול עם סגירת המסחר בבורסה בתל אביב - 2.6 מיליארד דולר. בן-דב יצרף אליו גופים מוסדיים בשותפות בשליטה.
בתחילת השבוע, יצא איש העסקים, אילן בן-דוב להונג קונג, יחד עם עורכי דינו דוד חודק ורונה ברגמן ממשרד גרוס, קלינהנדלר, חודק, הלוי, גרינברג ושות' - שם שוכן המטה של בעלת השליטה בפרטנר, האצ'יסון, כך פורסם לראשונה ב"כלכליסט".
קודם פרסמו באופן בלעדי ב"כלכליסט" כי עפ"י ההערכות, המחיר בו נסגרה העסקה נע בין 17 ל-18 דולר למניה.
המו"מ שהחל אתמול בצהריים שעון ישראל, נפתח תוך פערים בין הצדדים לאחר שהסינים הפגינו קשיחות במו"מ, אבל לאחר שעות של דיונים נמצאה הנוסחה להסכם בין הצדדים, והעיסקה נחתמה סופית הבוקר.
מוקדם יותר ולקראת פרסום ההודעה, הושעה המסחר במניית האצ'יסון בבורסת הונג קונג.
קבוצת יורוקום, בשליטתו של שאול אלוביץ', הגישה בשבוע שעבר הצעה מחייבת לרכישת השליטה בספקית הסלולר פרטנר, זאת לצד חברת סקיילקס, בשליטת אילן בן דב.
רשמית, הודיעה האצ'יסון לבורסת הונג קונג כבר ב-7 ביולי כי קיבלה מספר פניות רציניות למכירת אחזקותיה (51%) בפרטנר הישראלית. פרטנר הישראלית היא התורמת הגדולה ביותר לרווחיה של הקבוצה.
לאחר מכירות אחזקותיה בחברת הסלולר הישראלית, תיוותר האצ'יסון עם אחזקות בחברות טלקום שהיא מפעילה באינדונזיה, סרי לנקה, תאילנד וויטנאם. מניית החברה נסחרת בשווי שוק של כ-9.5 מיליארד דולר הונג קונגי ( כ-1.2 מיליארד דולר אמריקאי). מתחילת השנה זינקה מניית האצ'יסון בכ-50% בבורסת הונג קונג.
ביום ראשון, פרסמה פרטנר את דוחותיה הכספיים לרבעון השני של השנה והציגה רווח נקי של 288 מיליון שקל.
עיתוי מעניין: החברה האם של האצ'יסון פרסמה הבוקר את דוחותיה הכספיים
בעלת השליטה בפרטנר, נכון להיום הנסחרת בבורסת הונג קונג, הציגה הבוקר את תוצאותיה הכספיות למחצית הראשונה של השנה. האצ'יסון הציגה רווח נקי של 4.07 דולר למניה, בהשוואה להפסד של 11.33 דולר למניה בתקופה המקבילה אשתקד.