$
שווקי חו"ל

העיקר הבריאות - וגם הטכנולוגיה והפיננסים

כלכלני בנק הפועלים ממליצים על חשיפה לשלושת המגזרים בארה"ב - לראשון בגלל הדפנסיביות, לשני בגלל הצמיחה ולשלישי בגלל המפולת

ענת ציפקין 19:1222.06.09

מגמה חיובית מאפיינת את שוקי ההון האמריקאיים מאז נקודת השפל שאליה הגיעו ב-9 במרץ השנה, אך מדד המניות הרחב, S&P 500, עדיין רחוק מאוד מהשיא שרשם בשלהי 2007, ערב המשבר העולמי. מאחר שגורמי הסיכון טרם נעלמו משוקי המניות, קיים צורך במיפוי המדד לפי מגזרים. לידי "כלכליסט" הגיע דו"ח שחיברה יקירה אזיאל מיחידת המחקר של בנק הפועלים, שלפיו המגזרים המומלצים להשקעה הם הטכנולוגיה, הבריאות והפיננסים.

 

הראשון, מאחר שהוא משמש קטר הצמיחה של הכלכלה האמריקאית; השני בגלל הדפנסיביות הטבועה בו; והשלישי מאחר שהוא ספג את המכה הכואבת ביותר מתחילת המשבר, ולכן הוא גם עתיד להתאושש לפני מגזרים אחרים. בכל מקרה, יש להתאים את החשיפה לרמת הסיכון המתאימה לכל משקיע.

 

 

מגזר הטכנולוגיה. אחד מיתרונותיו הבולטים של מגזר זה הוא הניהול השמרני. נוסף על כך, ברבעון הראשון של 2009 הציגו חברות הטכנולוגיה תוצאות טובות מהצפוי, כשהן נהנות ממאזנים איתנים ומתזרים מזומנים יציב. אמנם החברות סובלות מהתכווצות ברווחים, אך בבנק הפועלים סבורים שהמגמה הזו תתמתן ברבעונים הקרובים, מה גם שמצבן של החברות הטכנולוגיות עדיין טוב יותר מחברות בענפים מחזוריים אחרים כגון הבנקאות.

 

עם זאת, יש להדגיש שהסכנה הנשקפת לחברות הטכנולוגיה מכיוונה של ההאטה הכלכלית עדיין לא הוסרה.

 

מגזר הבריאות. מאז ומתמיד נחשב מגזר זה לדפנסיבי יחסית, והמניות המרכיבות אותו הן פחות תנודתיות ממדד S&P 500. ואולם בתקופות של התאוששות, נוטה מגזר הבריאות להפגין ביצועים פחות טובים. אמנם מדד הפחד, VIX, ירד בסוף חודש מאי לשפל - מאז השיא שאליו הגיע בחודש אוקטובר האחרון - אבל המשקיעים עדיין חוששים מהשוק, מה שמחזק את מעמדו של מגזר הבריאות כעוגן השקעות יציב.

 

היתרונות של המגזר נעוצים בשני גורמים: צפי לצמיחה חיובית מתונה בתקופה הקרובה; וייצוג גבוה יחסית של חברות בעלות שווי שוק גדול, הנחשבות לפחות פגיעות בתקופות של משבר.

 

מגזר הפיננסים. אף שמדובר במגזר שמזוהה יותר מכל עם המשבר הנוכחי, הרי שאי אפשר להתעלם מהשיפור שחל במצבו בחודשים האחרונים. מנקודת השיא של 2007 ועד נקודת השפל של 9 במרץ 2009 איבד המגזר 84% מערכו, אך מאז ועד היום הוא עלה בכמעט 99%. הזרמות ההון המסיביות של הממשל האמריקאי והעובדה ש־19 בנקים עברו את מבחני העמידות של הממשל הפיגו את החששות מפני קריסה או הלאמה של הבנקים הגדולים ותרמו להשבת האמון מצד המשקיעים.

 

נוסף על כך הצליחו החברות הפיננסיות לגייס באחרונה יותר מ־30 מיליארד דולר - בלא תמיכה או ערבות ממשלתית. עם זאת, יש לזכור את הנכסים הרעילים שעדיין קיימים במאזני הבנקים, אשר עלולים לגרום למחיקות ולהפסדים נוספים.

 

חברות רבות במגזר נסחרות במכפיל הון (שווי שוק חלקי הון עצמי) 1, ולעתים אף בפחות מכך, מה שמגלם פוטנציאל לעליות שערים נוספות. גם המשך תהליכי המיזוג והרכישה תורם לחיזוקה של המערכת הפיננסית האמריקאית. מכיוון שהמגזר עדיין סובל מתנודתיות גבוהה, כלכלני בנק הפועלים ממליצים להיחשף אליו באופן הדרגתי ובמידה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x