$
שווקי חו"ל

אירופה סגרה בירידות חדות: פרנקפורט איבדה 7%, לונדון - כ-8%

הבורסות הגיבו לירידות השערים החדות שנרשמו בוול סטריט; פריז צנחה בכ-7.7%; מדד הניקיי איבד 9.6%, הבורסות בהונג קונג ובאוסטרליה איבדו כ-8%

ענת ציפקין 19:1210.10.08

המסחר בבורסות אירופה נסגר הערב (ו') בירידות תלולות בעקבות הירידות החדות שנרשמו היום באסיה ואמש בוול סטריט.

 

מדד פוטסי בלונדון קרס ב-8.85%, מדד דאקס בבורסה של פרנקפורט איבד 7.01% ומדד קאק הצרפתי צנח ב-7.73%. בבורסה השווייצרית נרשמו ירידות של 7.79%, ובבורסה

של מילנו - 5.86%. הבורסה של ספרד איבדה כ-9.5%. 

 

מגמת המימושים, ששטפה את הבורסות באירופה לא פסחה גם על המניות הישראליות. מניית חברת האחזקות קרדן אן.וי, הנסחרת בבורסת אמסטרדם (יורונקטס), צנחה ב-11.8%. גם הישראליות הנסחרות בבורסת לונדון חוו צניחה משמעותית במניותיהן: מניית חברת התקשורת לידקום צנחה ב-37.5%. מניית חברת אטלס נכסים בשליטת נועם לניר איבדה 21.6%. בייטמן ליטוויין של בני שטיינמץ ירדה ב-36.8%. חברות הנדל"ן מירלנד בשליטת אליעזר פישמן, ואפי פיתוח בשליטת לב לבייב איבדו 6.45% ו-5% , בהתאמה. פלאזה סנטרס בשליטת מוטי זיסר ירדה ב-8%. מניית דלק גלובל דווקא עולה עם תום יום המסחר בחצי אחוז.

 

מפולת גם באסיה

בורסות דרום מזרח אסיה הגיבו היום לירידות השערים החדות שנרשמו אתמול בוול סטריט: מדד ניקיי היפני צנח בכ-11%, אך המסחר נסגר בירידה של כ-9.6%. החשש של המשקיעים הוא כי פעולות החילוץ של הממשלות והבנקים המרכזיים לא ימנעו את המיתון העולמי, וכי ההאטה מגיעה בצעדי ענק לענפים הריאליים. מדד האנג סאנג בהונג קונג סגר בירידה של כ-8%, מדד הבורסה הסינית CSI ירד ב-4.4%. בורסת דרום קוריאה סגרה בירידה של 4%, ובורסת אוסטרליה איבדה כ-8%. הבורסה בהודו צנחה בכ-7%.

 

כמה בורסות בעולם לא נפתחו היום או ערכו הפסקות מסחר יזומות. בורסת טייוואן סגורה לרגל חג לאומי, אך בורסת איסלנד סגורה זה יום שני ברציפות, ותיפתח רק ב-13 באוקטובר, עקב המשבר הפיננסי הפוקד את המדינה. בורסת אינדונזיה סגורה מאז 8 באוקטובר עקב ירידות השערים התלולות (מעל 10%) שגרמו להפסקת המסחר. בבורסת אוסטריה הוחלט לדחות את תחילת המסחר ל-12 בצהריים. בתאילנד הופסק היום המסחר לחצי שעה לאחר שהמדד המוביל צנח ביותר מ-10%. בורסת אינדונזיה עוד לא נפתחה, לאחר שנסגרה שלשום עקב ירידות שערים תלולות. בבורסות ברוסיה הוקפאה פתיחת המסחר.

 

ביפן הוביל סקטור הפיננסים את המניות התעשייתיות לירידות שערים חדות. לצד חברות הפיננסיים, את רוב הירידות ריכזו בבורסת טוקיו חברות התעשייה והרכב, כדוגמת הונדה (11%), יאמהה (12%) ו-JFE Holdings שיורדת ב-11%. זאת בהמשך לירידות החדות שספגו אתמול ג'נרל מוטורוס ופורד במהלך המסחר בארה"ב.

 

חברת הספנות נפטון אוריינט נפלה ב-12% מתוך חשש כי המיתון העולמי ינגוס ברווחי חברות הספנות וההובלה על רקע ירידה גלובלית בנפח הסחר העולמי. חברת מיצובישי פיננשל צונחת ב-10% על רקע הערכות חברת הדירוג מודי'ס להוריד את דירוג האשראי של מורגן סטנלי. כזכור, מיצובישי פיננשל אמורה לרכוש 21% מבית ההשקעות מורגן סטנלי. הבנק השני בגודלו ביפן סומיטומו יורד ב-10%.

  

המדדים המרכזיים בשפל

מדד MSCI ASIA נפל השבוע ב-17% - הירידה השבועית החדה ביותר מאז כונן המדד בשנת 1987. המדד נסחר כיום עם מכפיל רווח של פי 10, בהשוואה למכפיל רווח של 10.9 של מדד S&P 500. המדד משלים נפילה של 45% מתחילת השנה.

 

בהונג קונג טיפס שיעור הריבית הבין בנקאית לשלושה חודשים ל-4.41%, שיא של שנה. גם מדד Baltic dry index המשקלל את שיעורי ההובלה של סחורות, נפל אתמול ב-9.4%, ובכך השלים ירידה של 73% השנה. מדד זה מבטא בצורה הטובה ביותר את הלך הרוח בדרום מזרח אסיה, שכן מרבית חברות ההובלה והספנות נסחרות בבורסת המזרח הרחוק. 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x