בלעדי לכלכליסט
חברת המזון של אריק שור עלולה לאבד לקוח מהותי - ומחפשת משקיע
בעקבות המיזוג הצפוי בין מחלבות רמת הגולן למחלבות השומרון, עלול שור לאבד את הפצת מוצרי מחלבות רמת הגולן; בנוסף פועל שור לגייס משקיע נוסף לא.מ.ה מזון, מתוך רצון לרכוש מפעל מזון שייצר פעילות יציבה לחברה שהקים עם איל ארד
התוכנית של מנכ"ל תנובה לשעבר אריק שור, להקמת תאגיד מזון, נתקלת בקשיים: לכלכליסט נודע כי בעקבות המיזוג הצפוי בין מחלבות רמת הגולן למחלבות השומרון, עלולה החברה של שור, א.מ.ה מזון, לאבד את הפצת מוצרי מחלבות רמת הגולן. מדובר בלקוח מהותי, שלצידו מפיצה החברה של שור גם חלק ממוצרי מאפיית אנג'ל, מחלבת תבור ומוצרי צ'אם הפונים לשוק המוסדי.
- קיבוץ מעברות רוצה לרכוש את מלוא הבעלות בחברה שבשליטתו תמורת 130 מיליון שקל
- דירקטוריון מעברות בחר באריק שור, לשעבר מנכ"ל תנובה וחוגלה, ליו"ר החברה
- תאגיד המזון של אריק שור מתקשה להתרומם
המיזוג של מחלבות רמת הגולן, שמכירותיה מוערכות ב-80 מיליון שקל, עם מחלבות השומרון, שמכירותיה מוערכות ב-40 מיליון שקל, צפוי לייתר עבור רמת הגולן את הצורך בהפצה חיצונית, כיוון שלמחלבות השומרון יש מערכת הפצה.
לצד ההתמודדות עם האפשרות לאובדן ההפצה של רמת הגולן, פועל שור לגייס משקיע נוסף לזה הקיים, מישל פרג'ון. זאת, מתוך רצון לרכוש מפעל מזון שייצר פעילות יציבה לחברה שהקים עם איל ארד, מי שכיהן כסמנכ"ל המכירות בתנובה.
מדובר במהמורה השנייה בה נתקל שור, שהקים את החברה בנובמבר 2017 וניסה להיכנס כשותף בחברת הסלטים מעדני מיקי. הכוונה של שור היתה שהחברה תתבסס בשלב הראשון על התשתיות הלוגיסטיות של מעדני מיקי, הכוללות מחסני קירור ומרכזי הפצה, שדרכם יופצו המוצרים לאלפי הלקוחות, ושפעילות המכירות והסחר יאוחדו ויפעלו במשותף לכלל המוצרים והשווקים. אלא שכחצי שנה לאחר מכן הופסק המשא ומתן בין הצדדים, לאור מחלוקות עסקיות מהותיות שעליהן לא הצליחו לגשר.
לפני כשנה נכנסה החברה של שור וארד כשותפה (15%) בחברת צ'אם, יצרנית מוצרי הביצים הגדולה בישראל. צ'אם מייצרת נוזל ביצים, אבקת ביצים וחביתות מוכנות לענף המזון ולצה"ל, ומחזור המכירות שלה מוערך ב-60 מיליון שקל בשנה.