מנכ"ל וואלה אילן ישועה פורש מתפקידו: "זה ביוזמתי, אין מחלוקות עם ההנהלה"
ישועה משמש כעד משמעותי בתיק 4000, שעיקרו הוא החשד שניתן סיקור חיובי למשפחת נתניהו באתר בתמורה להקלות לקבוצת בזק. שכרו ב-2018 עמד על 3.45 מיליון שקל; יחליף אותו עידו אשד, ששימש עד כה כסמנכ"ל התוכן
דירקטוריון וואלה, בראשות היו"ר שלמה רודב, אישר היום (ג') את סיום תפקידו של מנכ"ל האתר, אילן ישועה, לאחר 13 שנים בתפקיד. יחליף אותו בתפקיד עידו אשד, ששימש עד כה כסמנכ"ל התוכן באתר. בנוגע לשמועות כי התפטרותו מגיעה עקב מחלוקות שנוצרו בינו לבין ההנהלה, מסר ישועה לכלכליסט כי "זה לחלוטין לא נכון, הפרישה הגיעה מיוזמתי בלבד. אני אוהב את האתר ואני עוזב ברוח טובה".
- המחיר של תיק 4000: בזק עצרה את מכירת אתר וואלה
- בנט תקף את נתניהו: "פעלת כדי לפגוע באשתי. תתבייש לך"
- הברוקרים הוחלפו, יש מתעניינים, אבל בזק עדיין על המדף
ישועה הוא אחד הנחקרים המרכזיים בפרשת 4000, ישועה הוא אחד הנחקרים המרכזיים בפרשת 4000, שעיקרה הוא החשד שניתן סיקור חיובי למשפחת נתניהו באתר בתמורה להקלות לקבוצת בזק. ישועה עצמו אינו חשוד ומשמש כעד משמעותי בפרשה לאחר שסיפק למשטרה הקלטות קריטיות בהן נשמע בעל השליטה לשעבר שאול אלוביץ' לוחץ עליו להעניק סיקור אוהד לנתניהו ומשפחתו.
על פי עדותו של ישועה, אלוביץ' ביקש ממנו לפטר את עורך האתר דאז, אבירם אלעד, על פי דרישה של הזוג נתניהו, עקב ידיעה שהכעיסה אותם. ב-2019 פרסם היועץ המשפטי לממשלה את כתב החשדות נגד נתניהו, ובו דוגמאות רבות של מסרונים בהם מנחה אלוביץ' את ישועה לקדם ידיעות מסוימות ולהעלים אחרות.
ישועה מונה לתפקיד המנכ"ל באוקטובר 2006 והוביל את וואלה כאתר חדשות, תוכן ווידאו. החל מאפריל 2015 תייג את האתר בשמו החדש "וואלה! NEWS" ובמרץ 2017 עלתה מהדורת החדשות הראשונה של האתר בהגשת יעקב אילון.
במסגרת תנאי ההסכם עם ישועה, כל צד היה רשאי להביא לסיום תקופת ההתקשרות בהתרעה מוקדמת של 4 חודשים. החל מ-2016, עומדת משכורתו של ישועה על 95 אלף שקל ברוטו לחודש. בשנת 2018 הסתכם שכרו של ישועה ב3.45 מילון שקלים, המשקפים שכר בסיס בתוספת מענק של כמיליון שקל. הסכום מכיל גם הפרשה בסך של כ- 826 אלף ש"ח, בגין תקופת שישה חודשי הסתגלות, הקבועה בהסכם העסקתו. על-מנת לקבל את המענק, ישועה נדרש לעמוד בין היתר ביעדי צפייה באתר, תזרים מזומנים, גאנט השקעות ותקציב הוצאות. כאמור, עמד ישועה בכל הפרמטרים.
שלמה רודב ציין כי "ישועה היה מנכ"ל מצוין, הן ברמה האסטרטגית והן ברמה התפעולית. וואלה בניהולו השכילה במהלך העשור האחרון להתגבר על איומים קיומיים חמורים שהופעלו עליה".
ישועה הוסיף ואמר: "השורה האחרונה קובעת - בתוך ענף קשה המאופיין בדימומים והזרמות בעלים מסיביות, הזרימה וואלה לבזק ב-12 השנים האחרונות דיבידנדים בגובה של כ-480 מיליון שקל, והחזירה את כל הלוואות הבעלים. החברה עם קופת מזומנים גדולה, אין לה שקל חוב במאזן והיא קרובה לאיזון תפעולי".
אתר וואלה
בחודש אפריל 2010 רכשה בזק בינלאומי מעיתון הארץ 32.55% מהון מניות וואלה בתמורה של כ- 89 מיליון ₪, ודוחותיה הכספיים של וואלה אוחדו בדוחות הכספיים של הקבוצה.
כשנתיים לאחר מכן, נרכשו על ידי בזק תמורת סך של כ-77 מיליון שקל כל מניות וואלה שהוחזקו על ידי הציבור. מאותו מועד נמחקה וואלה מהמסחר בבורסה והפכה לחברה פרטית בבעלות מלאה של החברה.
אתר וואלה נחשב לשני הכי נצפה בישראל, אך הניב לבזק בעיקר הפסדים כבדים, ואם הניב רווחים, אזי שהיו מזעריים. בשנים 2015-2018 הניב האתר הפסד מצטבר של 95 מיליון שקל. ב-2014 דיווח האתר על רווח יוצא דופן של 497 מיליון שקל, וזאת בעקבות מכירת אתר יד 2 לחברת אקסל.
שפרינגר הגרמנית תמורת 806 מיליון שקל. ישועה, שהוביל את המהלך, קיבל מתוך הסכום בונוס של 12 מיליון שקל.
מעקב אחר שוויה של וואלה כפי שבא לידי ביטוי בדוחות הכספיים של בזק, מעלה כי בשנת 2010 הייתה שווה 188 מיליון שקל ואילו בשנת 2018 שוויה בספרי בזק עמד על 34 מיליון שקל בלבד. בדו"ח לשנת 2018, סברה בזק כי היות ותזרים המזומנים החזוי לארבע השנים הקרובות שלילי, שווי השימוש של וואלה שואף לאפס.
לנוכח הדוחו”ת המאכזבים, בזק שואפת למכור את האתר, אך ללא הצלחה עד כה. בעלי המניות של ערוץ 13 הראו לאחרונה עניין בקנייתו, אולם נכון לרגע זה הצדדים לא מגיעים להסכמה בנוגע למחיר.