מבמבה למג'הול: המיזם החדש של מנכ"ל אסם לשעבר איציק צאיג
צאיג ישקיע במטעי תמרים מזן מג'הול הפופולרי יחד עם מנכ"ל קוקה־קולה לשעבר רוני קוברובסקי. ישראל שולטת ב־65% מהשוק העולמי של המג'הול
09:0703.03.19
בכירי ענף המזון לשעבר ינסו לשחזר את הצלחתם, הפעם עם ממתק מהטבע - תמר מג'הול.
קראו עוד בכלכליסט:
- הדור החדש של מנהלי המזון מתיישב לשולחן
- משחק הכיסאות בפז מתחיל: היו"ר הריח הדחה והתפטר
- השותפים שהפכו לאויבים: לוזון תבע 2.7 מיליון שקל מצאיג והפסיד
נודע כי איציק צאיג, מנכ"ל אסם היוצא, מוביל מיזם חדש שמטרתו למנף את תמר המג'הול הישראלי שהפך לסיפור הצלחה בעולם ולאחד הגידולים הרווחים ביותר בישראל לאחר האבוקדו. בימים אלה מגייס המיזם הון ממשקיעים פרטיים, בהם רוני קוברובסקי, מנכ"ל ונשיא קבוצת קוקה־קולה לשעבר.
איציק צאיג, לשעבר מנכ"ל אסם צילום: עמית שעל
הקבוצה, הכוללת גם מומחה בענף התמרים, תרכוש זכויות במטעי תמרים של מושבים בבקעה ויעסוק בכל שרשרת הערך של התמר — גידול, מיון, אריזה ושיווק. גיוס ההון נחוץ לשם רכישת זכויות המים והקרקע.
תמר מג'הול צילום: shutterstock
הקבוצה תשקיע בציוד וידע מתקדם להשבחה והגדלה של היבול: מערכות ממוחשבות יאפשרו השקיה ודישון לכל עץ בנפרד על מנת למקסם את היבול ולחסוך בהוצאות.
רוני קוברובסקי, לשעבר מנכ"ל קוקה-קולה צילום: אוראל כהן
המג'הול נחשב זן התמרים היוקרתי ביותר והוא עסיסי במיוחד. ישראל שולטת ב־65% מהשוק העולמי של המג'הול, בין השאר בגלל תנאי האקלים היחודיים בערבה, בבקעה ובעמק המעיינות. בערבה הפך התמר ל"פלפל החדש": בעקבות משבר הפלפלים שהיה במשך עשור מקור הרווח של חקלאי הערבה, המדינה העניקה למגדלי הפלפלים מענק של 100 מיליון שקל כדי שיעברו לגדל תמרים.
היתרון הבריאותי של התמר הפך אותו גם לממתק המומלץ על הדיאטנים. הביקוש העולמי לתמרים גדל בהתמדה והיקף הייצור בעולם גדל ב־66% תוך 20 שנה. בישראל נמצא הענף במגמת צמיחה מואצת. ייצור התמרים השנתי בישראל נאמד ביותר מ־40 אלף טון, כ־70% יותר מהכמות שיוצרה ב־2009.