חילופי מנכ"לים ב-yes: רון אילון עוזב, רן גוראון יחליפו; הוועד הכריז סכסוך עבודה
אילון שימש כמנכ"ל 12 שנה. גוראון שימש בין השנים 2015-2006 כסמנכ"ל השיווק של בזק ולתקופה מסוימת גם כמשנה למנכ"ל, כיום הוא משמש מנכ"ל פלאפון ומעתה ישמש בשני התפקידים
דירקטוריון בזק אישר את מינויו של רן גוראון מנכ"ל פלאפון, גם למנכ"ל yes. דבר המינוי הצפוי ומיזוג החברות המתוכנן נחשף לראשונה ב"כלכליסט". בעקבות ההצעה יעזוב רון אילון את yes לאחר 12 שנה בתפקיד המנכ"ל.
- הנהלת yes מתכננת קיצוצים על רקע החרפת התחרות בטלוויזיה
- מנהל המחלקה הכלכלית ב-yes נחקר ברשות ני"ע
- רון אילון הודה בבית המשפט: yes מפרה באופן קבוע את כללי התקשורת
גוראון שימש בין השנים 2015-2006 כסמנכ"ל השיווק של בזק ולתקופה מסוימת גם כמשנה למנכ"ל. כעת ישמש גוראון מנכ"ל של שתי החברות - פלאפון ו-yes - מתוך מטרה לקדם את האסטרטגיה החדשה שמוביל היו"ר החדש שלמה רודב לאחד בין החברות הבנות לכדי חברה ולפצל את פעילות השירותים לחברה נפרדת.
בהודעה שהוציאה בזק צוין כי סיום העסקתו של אילון ב-yes נובע משינויים בקבוצה לרבות פרשת בזק בה מעורב. עוד עולה מההודעה כי אילון הוכרח לעזוב, מה שמעלה סימני שאלה לגבי עתידו של מנכ"ל בזק בינלאומי מוטי אלמליח, הנחשב מקורב לבעל השליטה הקודם שאול אלוביץ'.
במהלך 2017 נעצר אילון ונחקר בידי רשות ני"ע בחשד שסייע לנפח את התזרים של חברת yes כדי לעמוד ביעד בונוס שנתי של חצי מיליון שקל.
אילון קיבל בשנת 2016 בונוס מותנה ביצועים וכן מענקים מיוחדים בהיקף של שני מיליון שקל, כאשר רבע מהסכום - כחצי מיליון שקל - נגזר מעמידה ביעד תזרים המזומנים החופשי של חברת הלוויין.
במסגרת החשדות של המשטרה בתיק 4000 נחקר גם החשד כי בדוחות yes ל-2016-2015 בוצעו מניפולציות, ביניהן דחיית תשלומים לספקים, שהגדילו את תזרים החברה - באופן שאיפשר העברת תשלום מבזק. על yes היה להגיע ליעד מסויים בתזרים המזומנים החופשי שלה בכל אחת מהשנים 2015, 2016 ו-2017, והחשד הוא שהמיניפולציות שבוצעו לכאורה בדוחות החברה, הביאו לתזרים המבוקש ועמידה ביעד שבעטיו שילמה בזק את התשלום השני של 170 מיליון שקל בעיסקה, לנוכח עמידה ביעדים של תזרים חופשי.
יצוין כי סטלה הנדלר מנכ"לית בזק שנעצרה גם היא בפרשה, התפטרה מתפקידה בעקבות האירועים. התפטרותו של אילון קשורה ככל הנראה גם למהלך שמתכנן שלמה רודב לאחד בין הפעילויות התפעוליות של בזק, סלולר, טלויזיה ואינטרנט ובזק בינלאומי לחברת שירותים אחת שאותה ימנכ"ל כנראה רן גוראון. החלק השני של בזק תהיה הפעילות הקווית - בחברה נפרדת, חברת תשתיות.
רון אילון אמר היום: " לאר קדנציה בת 12 שנים, אני מסיים את תפקידי. אני גאה לפרוש כאשר yes ניצבת בשורה אחת עם מפעילות הטלוויזיה הרב ערוצית המובילות בעולם, כשהיא מביאה ללקוחות בישראל מידי יום ביומו, בשורות תוכן מפעימות, התפתחויות טכנולוגיות פורצות דרך, בסביבה תחרותית ומאתגרת. אני גאה במיוחד על קידום היצירה הישראלית המקורית בעולם, בעזרתה של yes Studios, זרוע בינלאומית להפצה והפקת תוכן בחו"ל, האחראית על שורה של עסקאות תוכן ישראליות המופצות לעולם כולו, בהן 'פאודה', 'על הספקטרום' ורבות אחרות. yes תמשיך להצטיין בזכות עובדיה - אנשים נלהבים, יצירתיים, אוהבי טלוויזיה שימשיכו להצעיד אותה להצלחות עתידיות".
יו"ר קבוצת בזק, שלמה רודב: "רון אילון מסיים את תפקידו לאחר 12 שנה עם הישגים גדולים לחברת yes. אני מלווה את קבוצת בזק שנים רבות ולמדתי להעריך את עבדותו המצוינת של אילון, בעל חשיבה אסטרטגית, יכולות ניהול יוצאות מן הכלל והיכרות רבת שנים עם שוק התקשורת הישראלי, שאיפשרו לו להוביל את החברה לצמיחה גדולה והישגים רבים זאת למרות המגבלות הרגולטוריות שהוטלו על החברה ועל קבוצת בזק כולה. אני מאחל לו הצלחה בהמשך דרכו. לרן גוראון, הנכנס לתפקיד מנכ"ל yes, במקביל לתפקידו כמנכ"ל פלאפון, היכרות רבת ערך עם שוק התקשורת בכלל ועם קבוצת בזק בפרט, אשר תסייע לו באתגר החדש, ואני מאחל לו הצלחה רבה בתפקידיו".
הוכרז סכסוך עבודה
בתוך כך, עובדי yes הכריזו על סכסוך עבודה באמצעות ההסתדרות הלאומית בעקבות החלפת המנכ"ל והכוונה לבצע שינויי מבניים בחברה. ההערכות כי בקרוב ימוזגו כל החברות הבנות בקבוצת בזק מסעירות את העובדים, שמאשימים את דירקטוריון החברה בחוסר תום לב שמינה מנכ"ל משותף ובכך חשף את תוכנית המיזוג של בזק.
העובדים מוחים על חוסר תום הלב, לטענתם, שהתבטא באי שיחות מול הוועד ואי מסירת נתונים, הכוללים שינויים במבנה האחזקות והדרג הניהולי. כמו כן ציינו כי בכוונת yes לבצע שינויים ארגוניים ומבניים בחברה לרבות מיזוג ואיחוד פעילויות עם החברות האחרות בקבוצה. הוועד גורס כי שינויים אלה עשויים להשליך לרעה על תנאי העובדים, זכויותיהם וביטחונם התעסוקתי.
מוועד העובדים נמסר: "עם פרישתו של איילון ומינוי המנכ"ל המשותף נכנסה החברה לחוסר יציבות והעובדים לחוסר ודאות תעסוקתי. דירקטוריון החברה מתכנן תוכניות לעתיד ואנו מקבלים אותם כעובדה מוגמרת לאחר קבלת ההחלטות. העובדים חשים בחוסר היציבות ודואגים לעתידם. בדרך בה מתנהל דירקטוריון החברה היום לא נותרה ברירה אלא להכריז סכסוך עבודה כדי להגן על העובדים ולשמור על זכותיהם".