$
פרסום ושיווק

חובות רשות השידור יעברו למשרד המשפטים

הסתיימה התקשרות הרשות עם חברת הגבייה מ.ג.ע.ר, שקיבלה כ־50 אלף שקל בחודש ועמלות. ההערכות הן שהמדינה לא תצליח לגבות את כל החוב, שמגיע ל־620 מיליון שקל

אביב גוטר 08:0918.06.17

רשות השידור המיתולוגית נסגרה לפני כחודש, אולם מאמצי גביית חובות אגרת הטלוויזיה נמשכים. כונס הנכסים הרשמי (הכנ"ר) היה אמון על גביית החובות מיום ההכרזה על פירוקה של רשות השידור, אולם לאחר סגירתה הועבר הטיפול בנושא גביית החובות לרשות האכיפה והגבייה, יחידת סמך אחרת במשרד המשפטים.

הכנ"ר העריך עם כניסתו לתפקיד המפרק הרשמי של רשות השידור במהלך שנת2014 כי גובה החובות המצטבר עמד על כ־880 מיליון שקל, כשתחזית הגבייה עמדה על 10–15 מיליון שקל בשנה והליך הגבייה יימשך כעשור לפחות. לצורך פעילות הגבייה התקשר הכנ"ר עם חברת מ.ג.ע.ר, שגבתה כ־50 אלף שקל בחודש ועמלות נוספות על כל תיק.

 

בשלוש שנות הפירוק גובה החובות הצטמצם ב־260 מיליון שקל, מתוכם 200 מיליון שקל באמצעות גבייה ישירה של מ.ג.ע.ר ועורכי הדין של ההוצאה לפועל, והיתרה — 60 מיליון שקל — נמחקה בשל חובות שלא ניתן לגבותם. יתרת החוב, העומדת כיום על כ־620 מיליון שקל, מורכבת מ־60% חובות (כ־370 מיליון שקל), 30% קנסות (כ־190 מיליון שקל) ו־10% הוצאות גבייה.

 

החובות עצמם נובעים מאגרת הטלוויזיה שלא שולמו עד שנת 2015, אז אישרה הכנסת את חוק השידור הציבורי ובו הוראה על ביטול האגרה לאלתר. אחת הסיבות לגידול בגובה החוב נבעה מחוסר הבנה של הציבור בעת שהתפרסמה לראשונה כוונת הממשלה לבטל את אגרת הטלוויזיה, ומאחר שכך אזרחים הפסיקו לשלם את האגרה עוד לפני שהתקבלה החלטת הממשלה.

 

למעשה, מרגע שרשות השידור נסגרה, החובות של אי־משלמי האגרה עברו להיות נכס של משרד האוצר, כלומר הסכומים שייגבו צפויים להיכנס לקופת המדינה. לאחר יום הסגירה הועברו מחשבי אגף הגבייה ברשות השידור לידי רשות האכיפה והגבייה וזו תהיה אחראית על הטיפול בנושא, כאשר ההתקשרות עם חברת מ.ג.ע.ר הסתיימה.

 

רשות האכיפה והגבייה תצטרך לגבש אסטרטגיה להמשך הטיפול בגביית החובות שעד עתה עשתה חברת מ.ג.ע.ר, אולם החובות שהיו מטופלים על ידי עורכי הדין של ההוצאה לפועל ימשיכו להיות מטופלים על ידיהם. לפיכך, טרם פורסמה תחזית הצופה מתי יסתיים הליך הגבייה, אולם גורמים במשרד המשפטים מעריכים כי לפי קצב הגבייה הנוכחי והמהלכים שננקטו בשנים האחרונות, הליך הגבייה צפוי להימשך עוד כשבע שנים. ההערכה כי המדינה לא תצליח לגבות את כל החובות, לכן ביום שבו הוצאות הגבייה יהיו גבוהות מהגבייה האפקטיבית של האגרה, הליך האכיפה צפוי להסתיים.

 

מרשות האכיפה והגבייה נמסר: "אכן מתקיימים מגעים להעברת הטיפול בחובות אגרת רשות השידור. הרשות נערכת לקבל על עצמה את הטיפול ביתרת החובות. לפיכך, איננו יכולים בשלב זה להשיב באופן מפורט לשאלות, הן לגבי גובה החובות, הן לגבי ההוצאות לגביית החובות והן בשאלת דרך גביית החובות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x