אסם איבדה 19 מיליון שקל ברשת אושר עד
הסכסוך בין קבוצת אסם לרשת המרכולים אושר עד אסם נכנס לשבוע הרביעי, לאחר שחברת המזון סירבה להיענות לדרישת הרשת לשפר לה את תנאי הסחר
הסכסוך בין קבוצת אסם לרשת המרכולים אושר עד אסם נכנס לשבוע הרביעי, לאחר שחברת המזון סירבה להיענות לדרישת הרשת לשפר לה את תנאי הסחר. כפי שנחשף ב"כלכליסט", אושר עד חדלה להזמין את כלל מוצרי אסם, למעט מוצרים חיוניים כגון מטרנה, ואלה כבר נעדרים ממדפיה יותר משלושה שבועות.
- הסכם קיבוצי ראשון בקבוצת אסם; העובדים יזכו למענק חד פעמי תלוי בוותק
- נסטלה מעמיקה את האחיזה: משתלטת על שיווק מוצרי אסם בחו"ל
- אחרי המכירה לנסטלה עובדי אסם יקבלו מענק של כ־17 מיליון שקל
לפי ההערכות, מכירות אסם לאושר עד מסתכמות ב־226 מיליון שקל בשנה, המגלמות הכנסות חודשיות של כ־19 מיליון שקל. אובדן הכנסות זה הוא מכה קשה לאסם, שלפי נתוני סטורנקסט חתמה את 2016 עם ירידה שנתית של 2% במכירות מוצרי מזון וירדה לנתח שוק של 8.7%.
מכירות אסם הושפעו מהרחבת המותג הפרטי של שופרסל, ומפגיעה במכירות קטגוריות המוצרים המרכזיות עבורה של דגני בוקר וסלטים מוכנים, על רקע החשש מזיהומים שהתגלו אצל מוצרי הקטגוריה של החברות המתחרות.
רשת אושר, שבבעלות יהודה לנדאו, אריה בוים ואברהם מרגלית, מונה 16 סניפים, והיא נערכת לפתוח השנה שלוש חנויות נוספות. לפי הערכות, הסתכמו מכירותיה ב־2016 בכ־2.6 מיליארד שקל. פתיחת החנויות החדשות צפויה להביא אותה למחזור מכירות של למעלה מ־3 מיליארד שקל.
בשנה החולפת הרחיבה אושר עד את פעילותה מחוץ לגבולות ישראל, ופתחה סניף ענק תחת מותג בינגו בברוקלין. בעת ההשקה אמר לניאדו כי החברה הקימה תשתית שתוכל לשרת מספר סניפים בארצות הברית, כך שניתן להעריך שמדובר בצעד ראשון מעבר לים.
מאושר עד נמסר בתגובה: "איננו מנהלים משא ומתן עם ספקים דרך כלי התקשורת".
מאסם לא התקבלה תגובה עד מועד סגירת העיתון".