מנכ"ל תנובה במסר מרגיע, בחלקו: מימוש היעדים ייקח זמן
במכתב ששלח מנכ"ל תנובה הוא מבקש מהעובדים להתאזר בסבלנות אל מול השינויים בחברה. הדירקטוריון ידון בכוונת ברייט פוד לחלק 400 מיליון שקל דיבידנד המבוסס גם על הישגי 2015, שבה לא חולקו בונוסים
מינוי נציגות מקומית של ברייט פוד בתנובה וההרעה המתמשכת בתוצאותיה, כפי שנחשפה ב"כלכליסט" השבוע, מעוררת סערה בארגון. אייל מליס, מנכ"ל החברה, שלח איגרת לעובדי הקבוצה בה העביר מסרים מרגיעים, שיש מי שיחשוב שאינם ממש מרגיעים. תחת הכותרת שיתוף והתייחסות לידיעות בתקשורת, כתב מליס לעובדים: "בעקבות ידיעות שהתפרסמו בעיתונות, אני מוצא לנכון לחזור ולציין כי אנו נמצאים בתהליך שינוי בו הגדרנו יעדי צמיחה משמעותיים לאור האתגרים והשינויים מרחיקי הלכת בסביבה העסקית. יעדים שמשקפים את העוצמה והמובילות שלנו גם במציאות משתנה". אלא שמהמסרים של מליס ניתן ללמוד על כך שהנהלת החברה לא צופה כי בקרוב יירשם שינוי חיובי במצבה של תנובה :"יעדים אלו דורשים לא אחת אורך רוח וסבלנות כי מימושם סביר להניח ייקח זמן".
- אחרי שנה קשה, גם ניהול תנובה יוצא מישראל
- ברייט פוד הסינית הקימה נציגות בתוך משרדי תנובה בישראל
- תנובה תצמצם בשליש את פיטורי העובדים הלא קבועים
מליס התייחס במכתבו גם למינוי נציגות מטעם ברייט פוד, המונה שלושה עובדים מסין, בינהם עוזרו של יו"ר ברייט דיירי. עובדים אלו סיימו תהליך רילוקיישן ויפעלו ממשרדי תנובה. "אנחנו עובדים בצמוד לבעלים המקומיים ולבעלים מחברה־האם ברייט פוד ובשיתוף מלא עם ארגון העובדים".
בתוך כך, ההרעה המתמשכת בתוצאות תנובה לא בולמת מבעלי השליטה להוביל החלטה לחלוקת דיבידנד בגובה 400 מיליון שקל. ההחלטה צפויה להתקבל שבועיים בלבד לאחר שנחתם עם העובדים הסכם השכר הכולל פיטורי 250 עובדים קבועים, שבנוסף להם תפטר החברה עוד כ־200 עובדים זמניים. זאת על רקע דרישת בעלת השליטה להתייעלות הארגון.
בנוסף, התוכנית לחלוקת הדיבידנד המבוססת גם על רווחי החברה ב־2015 יצאה לדרך למרות שהבונוס השנתי לעובדים עבור אותה שנה לא חולק. בהסכם השכר שנחתם עם העובדים לפני כשבועיים נקבע כי העובדים יקבלו "מענק מוגדל" בגין 2015, כיוון שבאותה שנה לא היה הסכם שכר חתום עימם. כעת נראה כי מענק זה נועד להכשיר את הקרקע לחלוקת הדיבידנד.
הנושא צפוי לעלות לדיון בישיבת הדירקטוריון היום בהשתתפות יו"ר תנובה, המכהן גם כיו"ר ברייט דיירי, ג'אנג צ'ונגיאן. נציגי ארגוני הקיבוצים בדירקטוריון צפויים להתנגד להצעה, בטענה שיש לעשות בכסף שימוש לחיזוק החברה. לדברי גורם בכיר בסביבת תנובה, אייפקס לא השקיעה לאורך השנים בהם שלטה בתנובה בבניית ושיפור המערך הלוגיסטי של הארגון, אלא פעלה לריקונו מנכסים ומשיכת דיבידנדים וכעת נדרשת השקעה משמעותית בתחום. המתיחות בין ארגוני הקיבוצים לברייט פוד מחריפה ככל שחולף הזמן מאז פרישתו של יוסי שחר, סגן יו"ר תנובה, ללא מינוי מחליף. מספק אם הנציגים מטעם ברייט פוד הם שיוכלו ללוות את מליס המתמודד עם ירידה של 3.9% במכירות תנובה בשוק הקמעונאי, שירד ב־0.5% בשנה החולפת.