בלעדי לכלכליסט
אחרי חמש שנים של עבודה: הדיירים פינו את גינדי השקעות מהפרויקט
פרויקט הפינוי־בינוי במתחם אלחנן ברמת השרון, שבו זכתה החברה, שונה לתמ"א 38/2 וגינדי שינתה את הצעתה לתוספת השטח לדיירים. הם, בתגובה, יצאו למכרז חדש
חמש שנים לאחר שזכתה במכרז לפרויקט פינוי־בינוי במתחם אלחנן ברמת השרון, גינדי השקעות מאבדת את הפרויקט בשל סכסוך עם התושבים, כך נודע ל"כלכליסט". מדובר בפרויקט שהחל לקרום עור וגידים במהלך 2010, כאשר התוכנית היתה לפינוי 108 דירות ברחוב יצחק אלחנן, מהרחובות היוקרתיים בעיר, שבמקומן תבנה גינדי השקעות 288 יחידות דיור. המתחם הוא בשטח של כ־9 דונם בין הרחובות יצחק אלחנן, סמטת השקמה, הנץ וחשוון.
- קבוצת גבאי בדרך לפינוי-בינוי בשכונת נאות אפקה בת"א
- בכפוף לשימוע: כתבי אישום נגד בעלי גינדי השקעות ומליבו בנייה בפרשת קריסת המרפסות בחדרה
- גינדי השקעות תובעת ממליבו, הראל וכלל 100 מיליון שקל בשל קריסת המרפסות בחדרה
נציגות בעלי הדירות שיוצגה על ידי עו"ד קרן פרשקר ממשרד רז־כהן, פרשקר ושות' פרסמה מכרז ובחרה בגינדי השקעות, שהבטיחה לבעלי הדירות תוספת של 40 מ"ר לכל דירה קיימת. קידום הפרויקט נעשה בתקופתו של ראש העיר איציק רוכברגר והתוכנית הוגשה לאישור הוועדה המקומית לתכנון ובנייה ב־2014. אלא שבהמשך חלה תפנית כאשר עיריית רמת השרון קבעה כי באזור לא יתבצע פינוי־בינוי, ובחלקה המערבי של העיר ניתן לקדם התחדשות עירונית בתצורה של תמ"א 38.
ברמת השרון היחס לפינוי בינוי עמד על 1:4 (בניית ארבע דירות חדשות במקום כל דירה שנהרסה) ובעירייה העריכו כי מדובר ביחס גבוה מדי, וכי בהתחשב במחירי הדירות הגבוהים אפשר לקדם פרויקטים ביחס נמוך יותר אשר ייצור פחות עומס על התשתיות בעיר. בימים אלה מקדמים בעירייה בשיתוף עם משרד השיכון תוכנית להתחדשות עירונית אשר צפויה להסתיים בחודש ינואר. כמו כן, בסוף ינואר צפויה לעלות לדיון בוועדה המקומית תוכנית המתאר החדשה של רמת השרון, שהתוכנית להתחדשות עירונית היא חלק ממנה.
על פי המצב החדש, ובהתאם לתוכנית להתחדשות עירונית, המתחם מסומן לתמ"א 38/2 עם תוספת של 3.65 קומות לכל בניין, כך שניתן יהיה להוסיף בסך הכל כ־230 יח"ד. מדובר במספר יח"ד המאפשר כדאיות כלכלית לפרויקט, אך יחד עם זאת, ההצעה הקודמת של גינדי השקעות הפכה לבלתי כלכלית עבורה ובעקבות זאת נעשתה פניה לדיירים עם הצעה חדשה לצמצם את התוספת לדירה לכ־18 מ"ר בלבד.
ל"כלכליסט" נודע כי בשלב זה התגלע סכסוך בין הדיירים לחברת גינדי. הדיירים לא היו מרוצים מההתנהלות של החברה לכל אורך תקופת הפרויקט וסירבו להשאיר את גינדי כיזם, וההתקשרות עם החברה הסתיימה בשל טענות על הפרת ההסכם לאור ההצעה החדשה של גינדי לתוספת. הדיירים החליטו לאחרונה לפרסם מכרז חדש שבו מתמודדות בין היתר החברות אזורים, שיכון ובינוי ואלעד מגורים.
עבור גינדי השקעות, בבעלות מנור וכפיר גינדי והגיסים שלהם אורי לוי ואייל פרידמן, מדובר באובדן פרויקט משמעותי. יצחק אלחנן נחשב לרחוב שקט ואיכותי במיקום מצוין ובהתאם מחירי הדירות באזור הם מהיקרים ברמת השרון. עלות הקמת הפרויקט במתכונתו הנוכחית נאמדת ב־350 מיליון שקל, כאשר דירה ממוצעת צפויה להימכר בכ־4 מיליון שקל. בהתאם, הרווח הצפוי (לפני מס) של גינדי היה אמור לעמוד על כ־140 מיליון שקל. את אובדן ההכנסות יש לצרף לתקופה הארוכה שבה גינדי מלווים את הפרויקט וכן לכך שמדובר באחד מתוך ארבעה פרויקטים עתידיים שמפורסמים באתר החברה.
מגינדי השקעות נמסר בתגובה: "בין החברה לדיירים יש דין ודברים, וגינדי תשקול את המשך צעדיה".