חשד לסלמונלה במוצרי חומוס, טחינה וחציל בטחינה של צבר
בחברה טוענים כי המוצרים החשודים כמזוהמים לא יצאו את שערי המפעל וכי משרד הבריאות עודכן במקרה. עם זאת, לא ברור מדוע נמנעה אסם מלעדכן את הצרכנים לאחר שהחשש לזיהום עלה כבר לפני שבועיים
חשד לסלמונלה במוצרי חומוס, טחינה וחציל בטחינה של צבר. החשד התגלה בעקבות מחסור במוצרים של צבר מקבוצת אסם ברשתות השיווק. בחברה טוענים כי המוצרים החשודים כמזוהמים לא יצאו את שערי המפעל וכי משרד הבריאות עודכן במקרה. עם זאת, לא ברור מדוע נמנעה אסם מלעדכן את ציבור הצרכנים, לאחר שהחשד לגבי המוצרים עלה כבר לפני שבועיים.
- הוחמר הפיקוח על בדיקות זיהום במזון
- מעדני מיקי מרחיבה את הריקול: תאסוף אריזות של מוצרי סלמון מעושן קפוא ברשתות השיווק
- עוד ייצוגית נגד יוניליוור: נער נדבק בסלמונלה מהקורנפלקס - ואושפז
בחברה טוענים כי עדיין לא זיהו את מקור הזיהום. למרות שהחברה נמנעת ממתן הערכות ביחס לגורם לזיהום, ניתן להעריך כי סוג הסלטים לגביהם עלה חשד לזיהום מעלה חשש כי מקור הזיהום הוא בחומר הגלם. זאת כיוון שהסלטים הנגועים הם טחינה, חצילים בטחינה וחומוס שמכיל טחינה. הספקים שמספקים לאסם טחינה גולמית לייצור סלטים הם הנסיך ורושדי. כזכור, בחודש שעבר עצר משרד הבריאות את הייצור של מפעל הנסיך על רקע הימצאות סלמונלה בטחינה גולמית שסיפק לחברות הסלטים. גם חברת רושדי הודיעה לפני כחודש על חשש לסלמונלה בחלבה מתוצרתה. כאמור, עדיין אין לאסם ודאות ביחס למקור הזיהום והנושא עדיין בבדיקה. באסם כבר השמידו את המוצרים המזוהמים, אולם עדיין לא זיהו את המקור לזיהום שפגע בסלטים האמורים באריזות במשקלים שונים.
המחסור שנוצר ברשתות והוביל לחשיפת הפרשה נגרם כיוון שבמקביל לחשש מזיהום באחד הקווים, הכניסה החברה מכונה חדשה שעדיין נמצאת בהרצה ולכן לא יכולה היתה לתת מענה להשלמת הייצור החסר מהמכונה השניה.
מאסם נמסר: "במסגרת בדיקות בקרת איכות שגרתיות עלה חשד לסלמונלה באחד מקווי הייצור. משרד הבריאות עודכן מיד. ניקוי הקו גרם לעיכוב באספקת חלק ממוצרי החברה, וחזר לייצור מלא. כל המוצרים שעל המדפים עברו את כל הבדיקות הקפדניות. למכונה החדשה שהוכנסה למפעל הסלטים לא היה קשר למקרה החשד הזיהום ומדובר בצירוף מקרים."
משרד הבריאות אישר כי אסם עדכנה אותו לגבי החשש מזיהום, וכי למרות שלא נמצא חשד לזיהום, החברה לא שיווקה את המוצרים.