$
פרסום ושיווק

חממת הפוד־טק פוזלת לטבעונים

המדען הראשי ושטראוס ישקיעו 80 מיליון שקל במסגרת חממה ראשונה בישראל לטכנולוגיות מזון. החממה תפעל במשך שמונה שנים ותקלוט בכל שנה שמונה חברות במימון של כחצי מיליון דולר לכל אחת

מאיר אורבך 09:3212.07.15

מעדן תחליף חלב בטעם של מעדן חלב ובעיקר במחיר שזהה למחיר של מעדן חלב — זה החלום של רונן לביא, מייסד יופיקס, שמתמודדת לצד חברות נוספות על כניסה לחממת הפוד־טק (Food Tech) הראשונה בישראל שחנכו המדען הראשי במשרד הכלכלה ושטראוס. במסגרת החממה, שממוקמת באשדוד, ישקיעו המדען הראשי ושטראוס כ־80 מיליון שקל בחברות בתחום טכנולוגיית המזון, בחלוקה של 85% למדינה ו־15% ליצרנית המזון.

 

תחום שצובר תאוצה

 

שמה של החממה מעיד יותר מכל על הפיתוחים המתוכננים בה: The Kitchen. "אנחנו מנסים לפתח תחליף שזהה בטעמו לתחליפי החלב, בעלות דומה למעדני החלב הקיימים", אמר לביא ל"כלכליסט". "הערכים התזונתיים שאנחנו מספקים זהים ואף גבוהים יותר מאלה שבמוצרי החלב".

 

אבי חסון. להפוך את הפוד טק להייטק אבי חסון. להפוך את הפוד טק להייטק צילום: טל שחר

 

בין החברות הנוספות שמעוניינות להשתלב בחממה נכלל מיזם שמבקש לפטור את העולם מבקבוקי קטשופ ומיונז, שלא ניתן להוציא מהם את מלוא התוצרת. הפתרון הוא ייצור אריזות פלסטיק שמאפשרות ריקון מלא של האריזה עם פחת אפסי. מיזם אחר עוסק בחיישנים שיישבו לאורך פס הייצור, יאתרו תקלות ויצמצמו את הפחת בתעשייה.

 

החממה מהווה ניסיון משמעותי ראשון לעודד צמיחה של חברות פוד־טק: ענף העוסק בשיפור טעם המזון, בפיתוח מזונות חדשים במטרה להתמודד עם המחסור העולמי במזון, ובייעול הייצור, השינוע והבקרה על פסי הייצור במטרה לצמצם את הפחת ולחסוך בהוצאות חברות המזון. ההשקעות העולמיות בענף זה היו דלילות למדי עד לאחרונה, ובהתאם לכך הניבו רק סטארט־אפים מעטים. אולם ב־2014 השתנתה התמונה: 26 מיזמים חדשים קמו בארה"ב בשנה זו, ואלה זוכים למימון מגופים פיננסיים גדולים רבים. ב־2014 גייסו חברות פוד־טק בעולם כמיליארד דולר, עלייה של 272% לעומת 2013.

 

 

תשתית לתעשייה

 

The Kitchen תפעל במשך שמונה שנים ובכל שנה תקלוט אליה כארבע חברות יזמיות, שכל אחת מהן תזכה למימון של כחצי מיליון דולר למשך שנתיים. "החממה היא עבורנו דרך לגלות טכנולוגיות חדשות ולהוסיף לנו רגל שתחבר אותנו לישראל", הסבירה יו"ר שטראוס עופרה שטראוס את המניע להשקעה בחממה.

 

אבי חסון, המדען הראשי במשרד הכלכלה, מאמין שבתוך 15 שנה תעשיית הפוד־טק בישראל תהיה מבוססת כמו תעשיית ההייטק. "אנחנו לא רוצים להחליף את התעשייה אלא ליצור עבורה את התשתית. אנחנו רוצים לקחת על עצמנו חלק מהסיכון ולהשאיר לכם את ההצלחה", אמר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x