HOT מתעקשת לנתק את הכבלים בין בזק לממשלה
חברת הכבלים עתרה בשנית נגד החשכ"ל בדרישה לבטל את ההתקשרות של הממשלה עם בזק, ולפרסם מכרז לאספקת שירותי תקשורת למשרדי הממשלה
חברת HOT לא מוותרת על דרישתה לבטל את ההתקשרות בין בזק ובין משרדי הממשלה. בתחילת החודש הגישה חברת הכבלים את עתירתה השנייה נגד החשב הכללי במשרד האוצר, ובה דרשה מבית המשפט המחוזי בירושלים להורות לחשב לפרסם לאלתר מכרז לאספקת שירותי תקשורת למשרדי הממשלה. ההתקשרות עם בזק נעשתה דרך מכרז שהתקיים לפני עשור, ב־2005, ותוקפו היה עד 2013, ומאז היא מוארכת ללא מכרז. היקף ההתקשרות עומד על 60 מיליון שקל בשנה.
"המדינה ובזק קשורות זו בזו בעבותות כמעט בלתי נתיקים זה שנים ארוכות, ובזק מספקת למדינה באופן בלעדי את שירותי תקשורת הנתונים. למעשה, אף חברה אחרת לא סיפקה את השירותים למדינה מאז ומעולם מלבד בזק, אף ששוק זה נפתח לתחרות כבר לפני יותר מעשור", כתבה HOT בעתירה.
- משרד התקשורת יוזם: ניתוק אוטומטי מבזק
- בזק מקלה את תנאים לקבלת בונוס עבור מנכ"ל פלאפון גיל שרון
- התחרות הדלה חיזקה את שליטת בזק בשוק התקשורת
בשנה שעברה הגישה HOT עתירה ראשונה בנושא זה, אך היא נדחתה לאחר שבית המשפט אישר לחשב הכללי להאריך את ההתקשרות עם בזק ללא מכרז בתשעה חודשים נוספים. החשב הכללי הסביר אז כי הוא ממתין לכניסתה לתוקף של הרפורמה בשוק הקווי, אז תחויב בזק להחכיר את התשתית שלה לחברות מתחרות ויתאפשר לפרסם מכרז שייגשו אליו כמה מתמודדים. HOT הגישה ערעור לבית המשפט העליון על החלטת המחוזי, וגם בעתירה החדשה טוענת החברה כי החשב הכללי הציג מצג שווא של הארכה בתשעה חודשים, אך בפועל ההתקשרות עם בזק תימשך לכל הפחות עד 2017.
בחשב הכללי טוענים כי הפריסה של HOT אינה מסוגלת להגיע לכל הנקודות הנדרשות. לפי דו"ח שפרסם משרד התקשורת, התשתית שלה אינה מגיעה ל־223 יישובים ולשמונה שכונות בירושלים. ב־HOT, לעומת זאת, טוענים כי הם מוכנים לשקול להרחיב את הפריסה כדי לעמוד בדרישות מכרז עתידי. בחודש שעבר שלחה עו"ד שרון רוזנפלד, היועצת המשפטית של HOT, מכתב לאליעזר חסון, סגן בכיר לראש מנהל ההרכשה והייצור במשרד הביטחון, ובו מחתה על ההתקשרות עם בזק, ללא מכרז, במשך שנתיים בסכום של 100 מיליון שקל.
ממשרד הביטחון נמסר: "הארכת ההתקשרות עם בזק בוצעה על פי דין, בתום בדיקה מקצועית". ממשרד האוצר נמסר: “נגיב לטענות בבית המשפט”.