משרד החקלאות מחמיר את הפיקוח על ייצור מזון לבעלי חיים
זאת לאחר בדיקות שערכו השירותים הווטרינריים שבהן התגלו כמויות חריגות של תרופות וטרינריות וזיהומים במכוני התערובת
כמויות חריגות של תרופות וטרינריות וזיהומים במזון לבעלי החיים, המוצאות דרכן לביצים, חלב ובשר שצורך הציבור בישראל, הביאו להחמרת הפיקוח על מזון לבעלי חיים.
- משרדי הממשלה בוחנים רפורמה חדשה בשוק החלב
- משרד החקלאות מסרב לחשוף כמה תנובה מרוויחה על קוטג'
- הגיע הזמן שנתחיל לדבר על הכחדת האנושות
בדיקות למזון המוגש לבעלי חיים, שערכו לאחרונה השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות ופיתוח הכפר גילו בכ-60% ממכוני התערובות שנדגמו חריגות של שאריות של תרופות וטרינריות ו"זיהום צולב", הנגרם כתוצאה ממגע בין מזון גולמי לבין מזון מוכן, וכן ממגע של כלים, ציוד וגורמי זיהום נוספים.
הבדיקות העלו כי מקור החריגות הינו בתהליכי ייצור המספוא במכוני התערובת, כתוצאה מאי הקפדה על נהלי הפרדה בין ייצור מזון רפואי למזון שאינו רפואי, וכן עקב טעות במינון בתערובת המטרה.
בעקבות הממצאים, הוחלט לעדכן את התנאים, ולהחמיר את הדרישות למתן היתרים לייצור מספוא לשנת 2014 בדומה לרמות הנהוגות באירופה. החל מהיום (ב') מכוני המזון יקבלו היתר לספק מזון לבעלי חיים רק לאחר שיגישו נוהלי עבודה מפורטים לצד בדיקות שוטפות, במטרה לוודא שהתערובות שאינן רפואיות לא יכילו שאריות מעל הרמות המאושרות בחוק וכן בתערובות הרפואיות לוודא שאינן מכילות תרופות בניגוד למינון שנקבע על ידי הרופא הווטרינר.
בנוסף, נדרשים מעתה מכוני התערובת לבצע בקרה, ניטור והוכחת יעילות לתהליכי הניקיון של קווי הייצור על מנת למנוע זיהום המזון המיוצר, בהתאם לדרישות השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות.
לדברי פנינה אורן-שנידור, מנהלת האגף למזון בעלי חיים בשירותים הווטרינרים במשרד החקלאות: "במהלך שנת 2014 יהדק משרד החקלאות את הפיקוח על מכוני התערובות ותעשיית מזון לבעלי חיים, במטרה להגן על בריאות בעלי החיים, ולהבטיח את בריאות הציבור. ההתמודדות עם זיהומים בתוצרי המזון הינה בבחינת מלחמה שמכוני התערובות נדרשים לנהל מדי יום ביומו".