המתמחים בבתי החולים מאיר, הדסה ו-וולפסון אישרו את ההסכם שהושג אמש עם האוצר
אחרי שנה של משא-ומתן, מרד בארגון היציג, היעדרות מבתי החולים וחשש לקריסה – מערכת הבריאות קרובה לחזור לשגרה. ההצבעה צפויה להסתיים רק מחר
המתמחים בבתי החולים מאיר, הדסה ו-וולפסון אישרו את ההסכם שחתמו נציגי המתמחים עם משרד האוצר אמש. זאת בנוסף למתמחי בית החולים שיבא שהצביעו מוקדם יותר ברוב גדול בעד אישור ההסכם. עדיין לא התקבלו התוצאות של איכילוב ובילינסון.
עם זאת, יש להדגיש כי הספירה של התומכים
נציגי המתמחים הציגו היום את עקרונות ההסכם, ולאחר שיקבלו את האישור הצפוי, תתקיים חתימה על פרטי ההסכם, שלמעשה יוגדר כנספח להסכם העיקרי, שעליו חתמה ההסתדרות הרפואית מול משרד האוצר באוגוסט האחרון, וגרם למחאה קשה מצד המתמחים, שאף 735 מהם הגישו מכתבי התפטרות. בהמשך היום ידווחו הצדדים לבג"ץ על עקרונות ההסכם.
מי שמתנגד להסכם עם האוצר הוא ד"ר אייל רמו, מתמחה משיבא, שסבור כי ההסכם לא טוב. "חסר אופק ושינוי אמיתי של המערכת שצריך להיות. צריך להיות שינוי בסיסי. ברגע שביניש קבעה שהדיונים יכולים להיות רק במסגרת ההסכם זה היה בעייתי. ההסכם של הר"י נחתם בחטף בעוד 1,000 מתמחים מגישים מכתבי התפטרות. עם כל השינויים שהנציגים שלנו הצליחול השיג בסופו של דבר זה משאיר את העיוות הבסיסי על כנו וזה לא עוצר ולא יעצור את זרם הרופאים שעוזבים את המערכת הציבורית ופונים לפרטית".
ד"ר רמו אמר לגבי ההתפטרות כי "אני לא חושב שבקונסטלציה הנוכחית אעזוב את המקצוע, אבל לצערי בעתיד כאשר אסיים את ההתמחות אם המצב יישאר כמו שהוא איאלץ לפנות באיזשהו אופן לרפואה הפרטית. לצערי המאבק הסתיים בקול ענות חלושה".
ד"ר דניאל לנדסברג, גם הוא משיבא, אמר כי "הרוב הצביע בעד, אבל כל אחד היסס לא מעט. האישור הוא לא מתוך אהבה, אלא כי אנחנו מאמינים שהמדינה חזקה עלינו וזה המיטב שהצלחנו להשיג. זה ניצן ראשון של השינויים בתפיסה לגבי השינוי העתידי במערכת הבריאות. ברור לכולם שהמערכת הזו צריכה להשתנות. אין בהסכם הזה בשורה למטופלים ולא מהפיכה. יש שינוי לטובה, זה הכל". לגבי המשך הדרך מבחינת התארגנות המתמחים, אמר ד"ר לנדסברג, כי "אנחנו נמשיך להיאבק על מקומנו בהסתדרות הרפואית ככדי לודא שהסכם הבא ייטיב במערכת הבריאות".