$
בארץ

שיעור האבטלה עלה ל-16.7% במחצית הראשונה של ינואר - 680 אלף מובטלים

שיעור אבטלה בחישוב המצומצם, שבו משתמש האוצר, עלה מ-11% ל-14.2%. בכך הוא הולך ומתרחק ממחסום ה-10% שבו אמורים דמי האבטלה לרדת ל-90% מערכם. בשל התמשכות הסגר צפוי שבמחצית השנייה של החודש תרשם עלייה נוספת

שחר אילן 13:0501.02.21

שיעור האבטלה בחישוב המורחב של הלמ"ס עלה במחצית הראשונה של ינואר מ-13.7% ל-16.7%, שהם 680 אלף איש. התקופה הזאת כוללת בחציה את הסגר הבלתי הדוק ובחציה את השבוע הראשון של הסגר ההדוק. כיוון שהסגר נמשך סביר להניח שגם במחצית השנייה של ינואר תמשך מגמת העלייה באבטלה.

 

 

 

שיעור אבטלה בחישוב המצומצם, בו משתמש האוצר, עלה מ-11% ל-14.2%. בכך הוא הולך ומתרחק ממחסום ה-10% שבו אמורים דמי האבטלה לרדת ל-90% מערכם.

 

שיעור הבלתי מועסקים (מובטלים בהגדרה הקלאסית – אנשים ללא מקום עבודה שמחפשים עבודה) ירד מ-4.9% במחצית השנייה של דצמבר ל-4.6% במחצית הראשונה של ינואר.

 

שירות התעסוקה שירות התעסוקה צילום: באדיבות שירות התעסוקה

 

לנתון זה מעט מאוד משמעות בתקופת הקורונה בגלל המספר הגדול של אנשים בחל"ת וכן של אנשים שפוטרו ואינם מחפשים עבודה. זאת, אם בגלל ההנחה שאי אפשר למצוא ואם בגלל דמי האבטלה שניתנים עד יוני. בנוסף הנתון החצי חודשי של הבלתי מועסקים נתון לתנודות גדולות ובלתי מוסברות. ממילא, קשה מאוד להסתמך עליו להערכת מספר מחפשי העבודה ללא מעסיק במשק.

 

שיעור הבלתי מועסקים פלוס הנעדרים כל שבוע מעבודתם עלה מ-11% שהם 443 אלף ל-14.2% שהם 559 אלף במחצית הראשונה של ינואר.

 

ההגדרה של נעדרים בכל שבוע הסקר מעבודתם אמורה לאתר את הנמצאים בחופשה ללא תשלום. הבלתי מועסקים פלוס הנעדרים כל השבוע זה הנתון המצמצם באמצעותו מודד משרד האוצר את האבטלה. כאמור על פי החוק, כשהנתון יגיע ל-10% ירד גובה דמי האבטלה ל-90%. לחלופין קובע החוק שתשלום דמי האבטלה למובטלי הקורונה ימשך עד יוני 2021.

x