מנהלי בתי החולים הציבוריים הפגינו מול משרד האוצר: "עומדים לקרוס כלכלית"
כך לדברי מנהלי בתי החולים שנפגעו מהקורונה, שמחו על אפליה תקציבית מול בתי החולים הממשלתיים. בין בתי החולים: שערי צדק, לניאדו, מעייני הישועה ושלושת בתי החולים בנצרת; ״שר האוצר כץ, יש לך הזדמנות היסטורית להיות חתום על קריסת 7 בתי חולים, או להנשים אותם"
״רכשנו ציוד ותרופות, ובשיאו של גל שלישי אין לנו מאיפה לשלם לספקים שלנו, לשולמנים. אני מתבייש להיות מנהל בית חולים היום בישראל. אין לי איך לשלם לספקי האנטיביוטיקה שלי היום״.
כך הסבירו היום (ד') במסיבת עיתונאים ובמפגן מחאה מול משרד האוצר בירושלים הפרופסורים נדב חן ופהד חכים, המכהנים כמנהלי בתי החולים הציבורים-העצמאיים לניאדו ו"האנגלי" בנצרת, תוך שהם מאיימים להשבית החל מהשבוע הבא כל פעילות אלקטיבית בהם.
- מנהלי קופות החולים נגד משרד הבריאות: "תנו לחסן בשקט"
- מנהלי בתי החולים: "מחטף של האוצר בתקצוב של המחלקות הפנימיות לקראת החורף"
- יש מיטות אשפוז - אבל אין כסף לצוות רפואי שיתפעל אותן
לפי החוק, בתי חולים ציבוריים עצמאיים מחוייבים לטפל בכל אזרח ישראלי אך בניגוד לרוב שאר בתי החולים שבבעלות ממשלתית או של "כללית" (תאגיד בריאות כללית הוא "משולב": הוא מבטח 54% מאזרחי ישראל -קופת חולים- ויחד עם זאת הוא הבעלים של שליש ממערך האשפוז הישראלי. כך למשל סורוקה, יוספטל, בילינסון שייכים ממש לכללית. - א.פ), למוסדות האלו אין "אבא ואמא", ולכן הם חיים מהכנסותיהם ומהכנסותיהם בלבד, כאשר הממשלה איננה מחוייבת לסייע להם.
מדובר בבתי החולים הדסה, שערי צדק, לניאדו, מעייני הישועה ושלושת בתי החולים בנצרת - האנגלי, הצרפתי והמשפחה הקדושה, העומדים על סף קריסה כלכלית בשל אפליה תקציבית מול בתי החולים הממשלתיים, וזאת אחרי שהם נשאו את רוב העול של טיפול בקורונה שכן הן טיפלו באוכלוסייה שהכי נפגעה מהמגיפה: ירושלמים, חרדים וערבים.
״המילה בושה לא מספיק גדולה כדי להביע את מה שקורה פה. שיתבייש שר האוצר - חנקתם אותנו. כולם מודעים למצב, מסכימים איתנו, אבל לא עושים כלום. שר האוצר ישראל כץ, יש לך הזדמנות היסטורית, להיות חתום על קריסת 7 בתי חולים, או להנשים אותם. אדוני שר האוצר תסתכל לנו בעיניים, העובדים שלנו לא יוכלו לתת טיפול בלי הציוד הנדרש".