בנק ישראל: עלות הסגר המלא - עד 3.5 מיליארד שקל בשבוע
עלות הסגר החלקי, שיסתיים מחר בחצות, נאמדה ב-2.5 מיליארד שקל; לשם השוואה, עלות הסגר הראשון באפריל עמדה על 5.4 מיליארד שקל
בנק ישראל מעריך כי החלטות הממשלה לעבור לסגר מחמיר, שיצמצם את הנוכחות במקומות העבודה ויסגור לחלוטין מקומות עבודה המקבלים קהל ואת מערכת החינוך, יגררו עלות של 3.5-3 מיליארד שקל בשבוע למשק. זאת, לעומת הערכה של בנק ישראל לעלות הסגר הפחות מהודק, שהוחל בסוף דצמבר, שעמדה על 2.5 מיליארד שקל בשבוע.
- מיום חמישי בחצות: סגר מלא למשך שבועיים; כל הגנים ובתי הספר ייסגרו
- הביטוח הלאומי מעריך: עד סוף הסגר נגיע ל-700 אלף מקבלי דמי אבטלה
- לפני הסגר השלישי: ירידה של 2% באבטלה
ההחלטות החדשות מצטרפות, כמובן, להגבלות הקיימות על יציאה מהבית עד למרחק של 1 ק"מ, פעילות התרבות, אולמות האירועים וכו'.
במקביל, אגף הכלכלנית הראשית באוצר העריך היום גם כן כי העלות המשקית השבועית של מתכונת הסגר שעליה הוחלט בישיבת הממשלה אתמול, תעמוד על כ-4-3.5 מיליארד שקל לשבוע. כאשר שם נותנים משקל גדול לנוסח התקנות הסופי שיאושר ואופן יישומן.
בבנק ישראל מעריכים כי שיעור הפעילות הממוצע שהיה בחודש אפריל, שבו חל הסגר הראשון, עמד על 80%, דבר שגרר עלות של כ-5.4 מיליארד שקל בשבוע. הסגר השני, שהחל בסוף ספטמבר, גרר פגיעה מצומצמת יותר בפעילות, אף שההוראות בו היו מחמירות לעומת הסגר הראשון, כך שהיקף הפעילות במשק עמד על 88%.
בבנק ישראל סבורים כי הסיבה לכך היתה היערכות של העסקים לעבודה מרחוק וקיום חלקי של ההנחיות בידי הציבור. מה שהביא לכך שהעלות השבועית עמדה על 3.2 מיליארד שקל.
בבנק ישראל מסבירים כי הסגר כעת צפוי לגרור עלות גבוהה יותר מזו שהיתה באוקטובר, בכך שהסגר הקודם היה בתקופת החגים - אז הפעילות בלאו הכי מצומצמת יותר ומערכת החינוך סגורה.