פרשנות
גדעון סער מציג: החזית השנייה של נתניהו
ראש הממשלה ייאלץ להתמודד עם איום חדש - בנוסף ל"ימינה" של בנט שמככבת בסקרים; האם המפץ הפוליטי יביא לדחיית הבחירות?
הכרזתו הערב של גדעון סער על הקמתה של מפלגה חדש מהווה הסתערות על ראש הממשלה בנימין נתניהו, שהדיר אותו מהממשלה הנוכחית ומעמדת כוח פוליטית.
"ישראל זקוקה לאחדות וליציבות. נתניהו לא יכול ולא יוכל עוד להעניק לה לא את זו ולא את זו", אמר סער, שבחר את הסלוגן "תקווה לישראל" בניסיון לסחוף אחריו בוחרים ואזרחים שמאסו בראש הממשלה.
כעת, סער ינסה לשאוב קולות מנתניהו והליכוד, אבל גם מימינה בראשות נפתלי בנט, ותל"ם של משה יעלון. הוא צפוי לצרף אליו את מפלגת דרך ארץ בראשות יועז הנדל וחברו הטוב צבי האוזר. גם יו"ר מפלגת כולנו ח"כ יפעת שאשא ביטון עשויה להצטרף.
סער יציג להם תקווה: מפלגה שלא סוגדת לעומד בראשה, לרעייתו ולבנו.
בינתיים, ההתמודדות של סער זוכה לביקורת חריפה בקרב בכירי הליכוד, שמאשימים אותו בנטישה מחשש שלא יזכה למקום גבוה במפלגה.
בליכוד חוששים שסער יהווה כוח אלקטורלי גדול שיקשה על נתניהו להרכיב ממשלה. אם עד לאחרונה חשש נתניהו מבנט המככב בסקרים עם 20 מנדטים, כעת הוא צריך לחשוש שסער ינגוס בכוחו של מחנה הימין.
סער, הנדל והאוזר, וגם בנט יהיו אליו יותר קשים ואכזריים מאשר רה"מ החילופי בני גנץ שבו הוא מזלזל. לאחר הבחירות, אם יוקדמו נתניהו עוד עשוי להתגעגע אל גנץ.
בנתיים כדור הקדמת הבחירות נמצא בידיהם של נתניהו וגנץ. נתניהו מבקש לקיים את הבחירות במאי-יוני לאחר שיעשה "קמפיין חיסונים", וגנץ - במרץ 2021. הכרזתו של סער לא עושה טוב לשניהם. הם יעקבו אחר הסקרים בטרם יפזרו את הכנסת. עד ל-23 בדצמבר 2020 יש להם עוד זמן להתחרט או לדחות את הבחירות ליוני, בתקווה שעד למועד זה סער יישחק.