בלעדי לכלכליסט
דני דיין תובע בכירים לשעבר בבית ההשקעות של עמי סגל: "כספים ירדו לטמיון"
הקונסול הכללי לשעבר בניו יורק תובע 230 אלף שקל: "ההשקעה התאפסה לחלוטין"; התביעה לא הוגשה נגד עמי סגל - אלא נגד מנהלי השקעות ורו"ח שעבדו בבית ההשקעות
דני דיין, עד לא מזמן הקונסול הכללי של ישראל בניו יורק ולשעבר יו"ר מועצת יש"ע, תובע ביחד עם רעייתו מספר מנהלי השקעות ורו"ח לשעבר של חברת ניהול התיקים סופריור בית השקעות (לשעבר אלפא פלטיניום) של עמי סגל. זאת בטענה כי כספי בני הזוג אשר הושקעו על ידי הנתבעים "בקרנות הנאמנות הזרות ירדו לטמיון, תוך שהנתבעים אחראים לנזק זה". את התביעה העמיד דיין על סך 230 אלף שקל, סכום השקעת בני הזוג, והגיש אותה לבית המשפט המחוזי בתל אביב.
פרשת עמי סגל זכתה לסיקור תקשורתי רב בשנים האחרונות. ביולי 2019 הפרקליטות הגישה כתב אישום נגד עמי סגל, בעל השליטה לשעבר בבית ההשקעות אלפא פלטיניום שקרס, זאת באשמת גניבה ותרמית בני"ע. מנגד טוען סגל כי פעל בתום לב.
- כתב אישום הוגש נגד הבעלים של בית ההשקעות אלפא פלטינום שקרס בגין גניבה ותרמית בני"ע
- עמי סגל החשוד בהונאת פירמידה ב-100 מיליון שקל יעיד מחר בתביעה האזרחית נגדו
- קריסת אלפא פלטינום: עמי סגל נעצר בחשד לגניבה ומרמה ב-100 מ' ש'
דני דיין ורעייתו הגישו את תביעתם נגד ערן נוטע, מנכ"ל חברת הניהול לשעבר, שי פיימן, מנהל השקעות בחברת הניהול לשעבר ורן שחר, מנהל השקעות ראשי בחברת הניהול לשעבר . דיין טוען באמצעות עוה"ד אסף ברם, גיא בן גל ואמיר ארז ממשרד ברם ושות' כי השלושה "אחראים במעשים ובמחדלים חמורים ומנוגדים לדין להסכמות עם בני הזוג דיין, לנזקם של התובעים, המתמצא בהשקעה בקרן נאמנות זרה, השקעה שהתאפסה לחלוטין". עוד נתבע הוא רו"ח יורי אביאל, שעל פי התביעה היה בתקופה הרלוונטית רו"ח של קרן הנאמנות הזרה שבגין ההשקעה בה נגרם נזקם של בני הזוג דיין לטענתם.
במסגרת התביעה טוען דיין כי "בעקבות מעשי ומחדלי הנתבעים, כמו גם מעשי ומחדלי חברת הניהול והעומד בראשה, עמי סגל, נכנסה חברת הניהול להליכי פירוק ועמי סגל, ראש חברת הניהול הוכרז כפושט רגל, נגד סגל הוגש אף כתב אישום בגין מעשיו בפרשה זו. נוכח הטעמים הנ"ל , תובענה זו אינה מוגשת כנגד חברת הניהול וסגל", נטען בתביעה.
"בני הזוג לקוחות סולידים"
במסגרת התביעה טוען דיין כי בשנת 2008 הוא ורעייתו מסרו יפויי כוח לחברת ניהול התיקים פורמולה שוקי הון אשר בהמשך נמכרה לחברת הניהול. "בני הזוג דיין היו ועודם לקוחות סולידיים. כספי ההשקעה אשר הפקידו בידי חברת הניהול נועדו לשמשם לעת פרישה. פועל יוצא של האמור היה, כי רמת הסיכון בתיק הוגדרה על ידם כנמוכה-בינונית – עד 20 אחוז השקעה במניות והיתר באיגרות חוב. בני הזוג דיין הנחו את חברת הניהול במפורש, בכתב לנהל את כספם 'ללא נגזרים...מבקש להוריד קצת סיכונים'". לטענת דיין , "בדיעבד התברר לתובעים כי בכל הנוגע לרכישת ואחזקת קרן הנאמנות הזרה בתיקם המנוהל , הנתבעים (לא מתייחס כאן לרו"ח-ל.ד) חרגו באופן בוטה מהנחיותיו הברורות. אותם נתבעים רכשו בחשבון בני הזוג דיין, במסגרת התיק המנוהל בבנק יחידות ב-'קרן נאמנות זרה' – FORUM GLOBAL FIXED INCOME FUND בשווי כספי נומינלי של כ-202 אלף שקל". דיין מציין בתביעה כי באוקטובר 2013, בעוד שחשבון בני הזוג דיין מנוהל על ידי חברת הניהול, התפרסמה בתקשורת בהפתעה גמורה "פרשת סגל". "עמי סגל, שהיה בעל השליטה בחברת הניהול נחשד בהונאת משקיעים בהיקף של עשרות מיליוני שקל, בין היתר ובעיקר, באמצעות חברת הניהול שהיתה בשליטתו. במרכזה של ההונאה עמדה ההשקעה בקרנות הנאמנות הזרות, בהן בין היתר הושקעו כספי בני הזוג דיין. התובעים גילו זאת רק בדיעבד..למען הספר ספק כול כספי התובעים אשר הושקעו על ידי הנתבעים בקרנות הנאמנות הזרות ירדו לטמיון", נטען. טרם הוגש כתב הגנה. יש לציין כי רו"ח שנתבע ביקש באמצעות עו"ד אבידן רומנוב לדחות התביעה כנגדו מחמת העדר סמכות עניינית.
מעו"ד אבידן רומנוב המייצג את רו"ח אביאל נמסר: "התביעה אינה מגלה, על פניה, כל עילת תביעה כנגד רוה"ח ואף אין כל יריבות משפטית או אחרת בין התובעים לבין רוה"ח".