כתב אישום הוגש נגד הבעלים של בית ההשקעות אלפא פלטינום שקרס בגין גניבה ותרמית בני"ע
על פי כתב האישום, בשנים 2013-2010 גייס עמי סגל עשרות מיליוני שקלים ממשקיעים לשתי קרנות זרות שבשליטתו בהתבסס על הבטחות כוזבות כי כספם יושקע ביעדים קונקרטיים בחו"ל. בפועל העביר סגל חלק ניכר מהכספים לתפול שוטף של שורת חברות פרטיות בשליטתו
- מסתמן: כתב אישום נגד עמי סגל על הונאת משקיעים באלפא פלטינום
- עמי סגל החשוד בהונאת פירמידה ב-100 מיליון שקל יעיד מחר בתביעה האזרחית נגדו
- קריסת אלפא פלטינום: עמי סגל נעצר בחשד לגניבה ומרמה ב-100 מ' ש'
על פי כתב האישום, בשנים 2013-2010 גייס סגל עשרות מיליוני שקלים ממשקיעים לשתי קרנות זרות שבשליטתו בהתבסס על הבטחות כוזבות כי כספם יושקע ביעדים קונקרטיים בחו"ל, על ידי קרנות השקעה בינלאומיות ובעלות מוניטין או על ידי מומחים ידועי שם.
במקרים אחרים הובטח כי הכספים יושקעו בפרויקטים של נדל"ן בישראל. בפועל, העביר הנאשם חלק ניכר מהכספים לתפעולן השוטף של שורה של חברות פרטיות בשליטתו, לפירעון חובות פרטיים שהיו לו מול בנקים, לרכישת ניירות ערך בעבור עצמו ולשימושים פרטיים אחרים, או לפדיון השקעותיהם של משקיעים נוספים שגייס.
סגל פעל בדרכים שונות כדי להסוות את אופיין האמיתי של פעולותיו מהגורמים שסביבו ומהמשקיעים ולהציגן כלגיטימיות, לרבות באמצעות מסירת מידע כוזב בדוחות הכספיים, תוך שהוא נעזר לשם כך ברואה החשבון המבקר שלו, יורי אביאל, שאף נגדו הוגש כתב אישום בפרשה.
כתב האישום הוגש על ידי עורכי הדין יוני לבני ונועם רותם ממחלקת ניירות ערך בפרקליטות מיסוי וכלכלה ונחקר על-ידי מחלקת חקירות, מודיעין ובקרת מסחר ברשות ניירות ערך.
עוה"ד עודד סבוראי וסיון האוזמן, באי-כחו של עמי סגל, מסרו: "בדיון בתביעה האזרחית, בפני השופט כבוב, לא פירש בית המשפט את האירועים שגרמו להתמוטטות הקרנות כפי שפירשה אותן הפרקליטות. לכן גם נדחו רוב רכיבי תביעת המשקיעים. אנו משוכנעים שכך יקרה גם במשפט הפלילי באותו עניין, במהלכו יתברר ויוכח, כי הקרנות פעלו בתום לב מוחלט, בהתאם למסמכי הקרנות ולסמכויות שהוקנו להן. סגל, שהיה מושקע באופן אישי בקרנות והיווה את המשקיע העיקרי בהן, הוא המפסיד הגדול מקריסתן. זו רק אחת מהעובדות המרכזיות העומדות בסתירה חזיתית לתזה הנטענת בכתב האישום".