$
משפט

ביהמ"ש הוציא צו לפירוק רשת forever 21; צברה גירעון של 197 מיליון שקל

רשת האופנה הפעילה בישראל 8 סניפים והעסיקה עם 278 עובדים וסגרה את סניפיה בשנת 2018; ביהמ"ש מינה נאמנת לחברה והורה לה לממש נכסי קופת הנשייה

החובות העצומים של אחת מרשתות האופנה היותר מוכרות שפעלו בישראל נחשפים: בית המשפט המחוזי בתל אביב הורה היום (א') על פירוק חברת האופנה forever 21 שהפעילה בישראל משנת 2011 את רשת האופנה הידועה. השופט קבע כי אין סיכוי סביר לשיקומה הכלכלי של החברה.

 

 

 

השופט חגי ברנר מינה לתפקיד נאמנת החברה את עו"ד יונת ליבוביץ-מאיר ממשרד פיאדה ליבוביץ-מאיר על מנת שתפעל למימוש נכסי קופת הנשייה ותחלקם לנושים.

 

החלטת בית המשפט ניתנה בהמשך לבקשת פירוק שהגישה ביולי האחרון חברת האם forever 21 global. החברה טענה, באמצעות עו"ד ישראל בכר, ממשרד פרל כהן, כי חובות החברה כלפיה עומד על כ-40 מיליון שקל וכי לאורך שנות פעילותה בישראל לחברת forever 21 נוצר גירעון בהון של כ-197 מיליון שקל.

 

הסניף לשעבר בקניון איילון הסניף לשעבר בקניון איילון צילום: דנה קופל

 

עו"ד יונת ליבוביץ מאיר, משרד פיאדה ליבוביץ מאיר עו"ד יונת ליבוביץ מאיר, משרד פיאדה ליבוביץ מאיר צילום: משרד פיאדה, ליבוביץ-מאיר

מבקשת הפירוק עולה, כי הרשת בישראל סגרה את סנפיה עוד במהלך שנת 2018, אולם רק ביולי 2020 הוגשה נגדה בקשת פירוק לאור הפסדיה ורצון חברת האם כי החברה תקבל החזרי מס על ההפסדים שנצברו לרשת בישראל.

 

במסגרת הבקשה נטען כי הרשת בישראל חייבת לחברות קשורות לרבות חברת האם סך כולל של למעלה מ-200 מיליון שקל .

 

בשנות הפעילות בישראל הפעילה הרשת בישראל 8 סניפים - בקניון גינדי אופנה בתל אביב, בקניון הזהב בראשון לציון, בקריון בחיפה, בקניון מימלא בירושלים, קניון אילון ברמת גן, אשדוד ובאר שבע. בשיאה העסיקה החברה בישראל 278 עובדים.

 

x