בעקבות פסילת שאלות, שיעור המעבר בבחינות לשכת עוה"ד קפץ ל-55%
שיעור המעבר בבחינות לשכת עו"ד עלה ב-21% בעקבות החלטת הוועדה הבוחנת לפסול 6 שאלות בבחינה ולקבל ב-2 שאלות נוספות תשובה נכונה נוספת. בקרב מי שניגשו לראשונה לבחינה עברו בסופו של דבר 69%
מהפך: בעקבות פסילת שאלות בבחינת ההסמכה של לשכת עורכי הדין שנערכה בסוף אוגוסט שיעור המעבר בבחינות לשכת עוה"ד קפץ ב-21%. המשמעות: 55% מקרב כלל הנבחנים עברו הבחינה בעקבות החלטת הוועדה הבוחנת להתערב ולפסול 6 שאלות לעומת 34% בלבד שעברו הבחינה בטרם התערבה הוועדה.
- את הסינון בכניסה למקצוע עריכת הדין יש לבצע בתחילת התהליך - ולא בסופו
- המכרז לבחירת יועץ משפטי ללשכת עורכי הדין מגיע לבית המשפט
- קורונה משפטית: 2 מתוך 3 נבחנים בבחינת ההסמכה של לשכת עוה"ד - נכשלו
מדובר ב-1,559 נבחנים מתוך 2,836 שעברו הבחינה. בקרב מי שניגשו לראשונה לבחינה עברו בתחילה 48% ולאחר התערבות הוועדה עברו 69%.
הנתונים המעודדים לנבחנים עולים ממכתב ששלח ראש לשכת עו"ד, אבי חימי לשר המשפט אבי ניסנקורן ולח"כ יעקב אשר, יו"ר ועדת חוקה, חוק ומשפט של הכנסת. במכתב מציין חימי כי "לאחר בחינה מעמיקה של כלל הטענות וההשגות שהועלו, החליטה הוועדה הבוחנת לפסול 6 שאלות בבחינה ולקבל ב-2 שאלות נוספות תשובה נכונה נוספת".
בראש הוועדה הבוחנת עומד השופט בדימוס משה יועד הכהן.
רבים מהניגשים לבחינה האחרונה הם בעלי משפחות שמבקשים לעשות הסבה מקצועית. מנתוני הלשכה עולה כי לבחינה האחרונה ניגשו 322 נבחנים מעל גיל 50 ו- 1,404 נבחנים בגילאים של 30 עד 49. הגילאים מלמדים שמדובר באנשים שמרביתם מפרנסים משפחה.
בחינות ההסמכה של הלשכה מתקיימות פעמיים בשנה. עד מאי 2017 הן התקיימו במתכונת של 100 שאלות ברירה (שאלות אמריקאיות), שבחנו בעיקר כישורי שינון. נגד הבחינות הללו נשמעה ביקורת מצד בכירי מערכת המשפט והיא שונתה.
בדצמבר 2017 התקיימה הבחינה הראשונה במתכונת החדשה, שכללה גם שאלות בדין המהותי. מאחר שהבחינה ביקשה לשקף ידע והבנה, היה צפוי ששיעור העוברים יצנח. ואכן, רק שליש מהם עברו את הבחינה: 868 מתוך 2,553 נבחנים. אחרי השגות שהוגשו לבתי המשפט נוספו לרוב המתמחים נקודות נוספות, ועוד 378 מהם עברו את הבחינה. שיעור המעבר הסופי היה 48.8%.
גם עתה הוגשו השגות והיו הפגנות. ייתכן שהגיע הזמן להפסיק עם הסיוט הזה לכולם ואם יש רצון או צורך למנוע כניסה למקצוע יש לבצע את הסינון לפני שמתחילים במסע הלימודי ולא בסופו לאחר שאותם נבחנים הוציאו עשרות אלפי שקלים והשקיעו שנים מחייהם.
החלטת הוועדה