האוצר אישר לישראייר הגדלת ההלוואה בערבות מדינה ל-165 מיליון שקל
הלוואת המדינה לחברה תגדל מ-12% מהמחזור ב-2019 ל-15% ממנו, וישראייר תקבל 35 מיליון שקל נוספים. זאת בשל טענת המנכ"ל אורי סירקיס, כי לאור הגל השני של הקורונה נדרש סכום גבוה יותר מהצפוי בסיוע לחברה; כתב לעובדי החברה שבחל"ת: “שתי קרנות מאיחוד האמירויות, קרן השקעות רוסית ואמריקאית וגורמים פרטיים ומוסדיים בארץ, בוחנים את רכישת ישראייר"
משרד האוצר אישר אתמול בערב (ג') בוועדת החריגים, את הגדלת ההלוואה בערבות מדינה מסכום של 130 מיליון שקל ל-165 מיליון שקל. מדובר בתוספת של 35 מיליון שקל, שהם 15% מהמחזור של ישראייר ב-2019, לעומת 12% מהמחזור לפני ההגדלה.
זאת בשל טענת מנכ"ל ישראייר, אורי סירקיס, כי לאור הגל השני יידרש לו סכום גבוה יותר ממה שהיה צפוי בתחילת עידן הקורונה.
- קבוצה מדובאי תגיש הצעה לרכישת ישראייר
- ישראייר עתרה הבוקר שוב לבג"ץ נגד איסור הטיסות של ישראלים למדינות ירוקות
- גופים זרים לוטשים עיניים לישראייר, אך החוק הישראלי מציב בפניהם מכשול
על כך כתב סירקיס באיגרת ששלח לעובדי החברה שמרביתם בחל"ת, אשר כללה את סיכום פעילות ישראייר מתחילת השנה: "לאחר ההגדלה נקבל סכום של 165 מיליון שקל. האישור משלים עבודה אינטנסיבית מול משרד האוצר, בתמיכת משרד התחבורה ורש"ת שהתקיים בחשאי בחודשים האחרונים".
עוד כתב סירקיס: “שתי קרנות מאיחוד האמירויות, קרן השקעות רוסית ואמריקאית ושורה מכובדת של גורמים פרטיים ומוסדיים בארץ, בוחנים את רכישת ישראייר".
כזכור, לצד ההצעה של רמי לוי לרכישת ישראייר תמורת 70 מיליון שקל שהוגשה לנאמן טרם פרסום המכרז למכירתה, אתמול נודע כי גם נעם כהן איש עסקים יליד אוקראינה, ישראלי לשעבר שמטה עסקיו בקייב ודובאי ובבעלותו חברת אחזקות שעוסקת בענפים שונים החל מתעופה,קמעונאות ועד תכשיטים, בוחן את האפשרות להגיש הצעת רכישה.
עוד אומר סירקיס לעובדים, “האופק עדיין רחוק. גורמי אי הוודאות ממשיכים להציף ולהעיב על פעילותינו. כארגון, כחברה, אנו לא עוצרים. ממשיכים לעסוק בעיקר, ממשיכים להתייעל...האינדיקטורים החיוביים שאנו מקבלים מתוצאות הרבעון השלישי, מביאים שורה מגוונת של גורמים, להתעניין ברכישת החברה". הוא מציין כי "השנה, לא היה לנו קיץ, לא הייתה לנו עונה, אך גם השנה עברנו קיץ ללא הפסקה. בחודשים האחרונים הטסנו כ-50 אלף איש בחודש. ההערכה שלנו כי נגיע לקצב של 75 אלף איש בחודש רק באפריל 2021".
עוד משתף סירקיס, "בקיץ האחרון, הפכנו את החברה, המצאנו עצמינו מחדש ויצרנו בסיס איתן ובריא יותר להליך השיקום הארוך והמפרך הממתין לנו. הסיכום שמרני, הקטנו את בסיס העלויות הקבוע שלנו בכ-15 מיליון דולר, במונחים שנתיים. התייעלות זאת, איננה התאמה הכרוכה בהקטנת פעילות ואיננה מבוססת על הורדות שכר זמניות ושליחת חלק מהעובדים לחל”ת".